Kalappal!

Mit keresel?

Kiemelt

Hőkamerák összehasonlítása (grafikon), tartalomjegyzék

Olvasási idő: 4 perc Az alábbi grafikonban megtaláljátok az aktuálisan kapható, konzumer hőkamerák összehasonlítását nagyítás, látószög és észlelési távolság tekintetében, ajánlott felhasználási mód szerint rendezve. A lista folyamatosan frissül majd, és közvetlen elérhetősége kikerül a Vadász Blog nyitó oldalára, így bárki könnyen elérheti. A grafikon alatt felsorolva az általam eddig tesztelt, vagy kipróbált hőkamerákat találjátok.

A listában külön szerepelnek a kis felbontású (160x120px — 320x256px), a közepes felbontású (384x288px — 400x300px), illetve a nagy felbontású (640x480px+) kamerák.

A könnyebb eligazodás érdekében a népszerűbb márkákat színnel jelöltem:

  • 🔴 Infiray
  • 🟡 Guide
  • 🔵 Pulsar
  • 🟢 Hikmicro
  • 🟠 ThermTec

KISFELBONTÁSÚ KAMERÁK

A grafikon kattintásra nagyobb méretben nyílik meg!

KÖZEPES FELBONTÁSÚ KAMERÁK

A grafikon kattintásra nagyobb méretben nyílik meg!

NAGYFELBONTÁSÚ KAMERÁK

A grafikon kattintásra nagyobb méretben nyílik meg!

Külföldi márkák

A kínai gyártók szinte minden iparágban úgy működnek, hogy rendelkeznek egy saját márkával, de túl nagy erőfeszítéseket nem tesznek a márkájuk világszerte ismertté tételele érdekében, ezt inkább rábízzák az egyes országok forgalmazóira. Ezért is tudnak olcsóbbak lenni a jó minőségű kínai termékek, miután nemzetközi marketing költségeket nem kell beépíteniük az árba. Ellenben a helyi forgalmazók választhatnak, hogy gyári márkanéven értékesítik a termékeket, vagy a saját piacukon saját márkanévvel kívánnak megjelenni. Ez utóbbi a gyártás során feláras, némi extra összegért néhány gyártó olyan márkát ír a termékére, amit a forgalmazó szeretne. Emiatt a régebbi InfiRay, Guide, Dali és Hikvision kínai hőkamerák Európában több néven is kaphatók azonos külsővel és beltartalommal. Németországban németes hangzású neveket választanak, mint a Liemke (mára a Blaser csoport tagja), vagy a Jahnke, a francia és holland piacra pedig franciás nevet, mint a Lahoux, bár ez utóbbi gyárt rendvédelmi szintű, csúcsminőségű kamerákat is, de az más kategória, azok nem “átvett” kínai konzumer-hőkamerák. A cseh és szlovák piacon Night Pearl és Tetrao néven árulnak kínai hőkamerákat. Fontos tudni azonban, hogy a magyar piacon gyári márkanéven kerülnek forgalomba ezek a termékek, így magyar garancia csak ezekre vonatkozik! Az InfiRay, Guide és PARD termékek forgalmazója a Leitz Hungária Kft, a Pulsaré a Weigl Vadászbolt (BEO-PA kft.), a Hikmicro hőkamerák forgalmazója pedig a Spektiv.hu (Modern Alarm Kft.) A külföldi piacokra szánt kamerák időnként bekerülnek a magyar piacra is egy-egy vadászbolt, vagy webshop által, de tudni kell, hogy ezeken külföldi garancia van, ami azt jelenti, hogy egy esetleges meghibásodás esetén a garanciális ügyintézés nehézkesebb és hosszadalmas lehet, mert a bolt kiküldi külföldre a javítandó, vagy cserélendő terméket. Az alábbi táblázatban megtaláljátok a gyári márkák külföldi megfelelőit. Ezek tehát azonos készülékek, csak marketing megfontolásból “átcímkézik” és “átdobozolják” őket a helyi piacokra.

(FRISSÍTÉS: AZ ALÁBB TÁBLÁZATOT TÁJÉKOZTATÁSUL ITT HAGYOM, DE EZEN TERMÉKEK TÖBBSÉGE KIFUTOTT MODELL MÁR!)

Tesztelt, vagy kipróbált készülékek:

Hőkamera kereső

  • – PARD TA32 12µm 19mm
  • PARD TA32 12µm 35mm
  • – Bresser TNS1 17µm 25mm
  • – Conotech Tracer 35 LRF 35mm
  • – Conotech Tracer 50 LRF 50mm

Digitális éjjellátó kereső

Analóg kereső

Céltechnika

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 6 perc A Guide első fúziós hőkamerája kísért el néhány vadászatomon az elmúlt hónapban. Ha minden porcikája nem is nyűgözött le, de...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...