Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Tudtad-e, hogy létezik kifejezetten vadász közösségi média? Ráadásul egész jó!

Olvasási idő: 3 perc Egy székely úriember megalkotta kvázi az Instagram vadász-változatát. Egy nemzetközi vadász-közösségi média platformot, ahol már gyűlik a nép, és a világ vadászai nyugalomban működhetnek, közösségi médiázhatnak, továbbá megismerhetik egymás vadászati kultúráját.

Mert hát mi a mainstream social media rákfenéje a részünkről? Kettő is van. Az egyik, hogy az algoritmusok folyamatos kereszttüzében vagyunk. Fegyver, lőszer, lőtt vad…ezekkel a témákkal gyakran megkapjuk, hogy “nem felel meg a közösségi irányelveinknek”. Aztán ha egyszer rádszáll mondjuk a Facebook, utána nem enged, mindenbe beleköt, jönnek az automatikus moderálások, és ha nem jól viselkedsz, még le is tilt napokra vagy hetekre. Többezer fős fórumokat képesek törölni. Ezen kívül ott vannak a sötétzöldek, a harcosabb vegánok, vagy az állatvédők agyatlanabbik fele, akik szintén kikezdenek minket lépten-nyomon. Ezt kiküszöbölendő

Kornis Loránd vadásztársunk megalkotta a VENATORUM nevű applikációt, ami gyakorlatilag egy “Instagram vadászoknak”.

Az app angol nyelvű, épp azért, hogy ne csak a magyar vadászokat tudja kiszolgálni, hanem a világ minden fegyverforgatóját. Jönnek is szép számmal a Földgolyóbis különböző tájairól. A magyar felhasználók mellett rendre találunk tartalmat többek közt Romániából, Szlovákiából, Spanyolországból, Törökországból, Észak-Macedóniából, vagy épp Namíbiából, Botswanából, Dél-Afrikából és Mauritiusról. A Venatorum egyedi funkciója, hogy országokra is szűrhetünk a tartalmak között, betekintést nyerhetünk távoli vidékek vadászainak életébe, kultúrájába, vadászható vadfajaiba is akár.

Ezen kívül persze szerves része a Venatorum működésének a hashtag-használat, ezeket érdemes használni posztoláskor, és rájuk keresni, szűrni igény szerint.

Természetesen a magyarok is gyűlnek már szép számmal. Nem kell aggódni, a neten népszerű magyar Dianák egy része már megtalálható a Venatorumon is. 🙂 Jóllehet az app még nem igazán volt hirdetve, jelenleg is folyamatosan fejlesztgetik, amennyire Loránd ideje és forrásai engedik. Nem olcsó mulatság egy ilyen szolgáltatás kifejlesztése és üzemeltetése, ahogy hallottam.

Az app jelenlegi funkciói azonban már egészen széleskörűek. Lehet feltölteni fotót, galériát (kiváló minőségben!), leírással, linkkel, a képeken másokat is meg lehet jelölni.

Az app támogatja a PDF-et is, ami külön hasznos a klasszikus médiában masszívan bekorlátozott vadászatszervezők, vadásztársaságok, és vadászboltok számára, hogy ajánlataikat, árjegyzéket egy kép mellé párosítsák.

Videót közvetlenül posztolni egyelőre nem tudunk, az nagy és igen drága fejlesztési ugrás lenne, ami még várat magára, de YouTube-videók linkjét szöveggel kiegészítve enged a rendszer, és az applikáción belül le is játssza azt. A főoldal tetején az Instáról ismerős, meghatározott ideig elérhető, majd automatikusan eltűnő Storykat találunk a Venatorumban is.

A tartalmakat lehet lájkolni és kommentelni. A külföldi képaláírásokat bekapcsolható fordítás teszi emészthetőbbé. Bekövethetünk szimpatikus felhasználókat, akik a profiloldalukon képet és szöveges leírást adhatnak meg magukról. Lehet privát üzenetben is beszélgetni. Cégek számára van hirdetési lehetőség linkkel, a hirdetéseket előre megtervezve és beütemezve is lehet használni webes desktop felületről.

Amit a fejlesztő kihangsúlyozott még az az, hogy neki nem célja az olyan jellegű felhasználói adatgyűjtés, és az ezzel való kereskedés, mint amit a Facebook vagy a TikTok csinál. Ez jól látszik is például az AppStore adataiban: az app látványosan kevesebb felhasználói adathoz kap hozzáférést, mint bármelyik közösségi média, vagy üzenetküldő app.

A Venatorum app természetesen elérhető iOS-re és Andoridra is. Gyertek, a Vadász Blogot is megtaláljátok már a platformon!

(A fenti cikk nem fizetett hirdetés, egyszerűen csak szeretem bemutatni, felkarolni az ígéretes, innovatív, sokak számára hasznos kezdeményezéseket, főképp ha azok még magyarok is. Ha érdekel még hasonló, keresd a HAMS-ről vagy az RD-Samről szóló anyagokat a blogon.)

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A közösségi Vadász Blog nem egy oldal, nem egy csatorna, vagy egy lapfül a blogon, hanem egyfajta eszmeiség, ami eddig...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Teljesen átszabták az Infiray appot a könnyebb kezelhetőség és a több funkció érdekében.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Megjelent a nyár elején módosított vadászati törvény új végrehajtási rendelete, mely bizonyos keretek között, de lehetővé teszi a hőkamerás vagy...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A pár napja bemutatott új készülékeken kívül pár érdekes dolgot említettek még: Reality+ technológia, új Infiray Outdoor app, és kiterjesztett...