Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Eladták a Steyrt

Olvasási idő: 2 perc Cseh befektetőcég vásárolta fel a patinás osztrák fegyvergyártót.

A nagy múltú osztrák lőfegyvergyártó STEYR ARMS mostantól a cseh RSBC befektetési csoport része. A STEYR ARMS egy globális gyártó, amelynek története 1864-ig nyúlik vissza. A vállalat több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat Ausztriában és az Egyesült Államokban, és 2023-ban több mint 45 millió eurós csoportos forgalmat ért el. Ezzel a felvásárlással a Robert Schönfeld által alapított RSBC befektetési és ipari csoport egy újabb, mind a védelmi, mind a polgári lőfegyverek piacán működő vállalattal bővítette portfólióját. A tranzakció 2024. április 23-án zárult le, és a STEYR ARMS részvényeinek 100%-át foglalja magában. A szerződő felek megállapodtak abban, hogy a tranzakció árát nem hozzák nyilvánosságra – olvasható a sajtóközleményben.

A STEYR ARMS most teljes egészében átkerül a korábbi tulajdonosától, az SMH Holding GmbH-tól az RSBC Grouphoz. Saját bevallása szerint az új tulajdonos teljes mértékben a STEYR ARMS stratégiai fejlesztésére kíván koncentrálni, a globálisan tevékenykedő vállalat piaci pozíciójának megerősítésére összpontosítva a nemzetközi piacokon.

Robert Schönfeld, az RSBC igazgatótanácsának elnöke a következőképpen kommentálja az akvizíciót: “A STEYR ARMS kiváló hírnévvel és hagyományokkal rendelkezik a világban. A vállalat a bizalmat és a minőséget képviseli. Termékei a legjobbak közé tartoznak a vadászati, polgári és védelmi szektorban. Szilárdan hiszünk abban, hogy az RSBC erőforrásai és mély szakértelme hozzájárul a STEYR ARMS sikeres növekedéséhez”.

Gerhard Unterganschnigg, a korábbi tulajdonos SMH Holding GmbH ügyvezető igazgatója a következőképpen értékeli az eladást: “A 2007-es átvétel óta a STEYR ARMS meredek növekedési pályát futott be. Az eladások hétszeresére nőttek, az alkalmazottak száma pedig majdnem megháromszorozódott. Ma a vállalat innovatív és kiváló minőségű termékei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, különösen a professzionális felhasználók, például a rendőrség és a hadsereg körében. Az RSBC-vel mint új tulajdonossal a jövőben a szinergiák kihasználásával további növekedési lehetőségeket lehet kihasználni az értékesítés és a bevétel terén, így tovább erősödhet az osztrák gyártóüzem pozíciója.”

Milan Šlapák, az RSBC csoport vezérigazgatója történelmi, egyedülálló lehetőségként tekint a felvásárlásra: “A STEYR ARMS felvásárlása egyszeri lehetőség a generációban. Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk az örökség továbbfejlesztésében. A STEYR ARMS kivételes termékportfólióval rendelkezik, különösen a katonai és rendvédelmi célú fegyverek, valamint a vadász- és sportpuskák kategóriájában.”

Az RSBC Holding a.s. egy prágai székhelyű magánbefektetési csoport, amelyet Robert Schönfeld 1998-ban alapított családi vagyon kezelésére. Az RSBC hagyományosan konzervatív befektetésekre összpontosít, amelyek hosszú távon értéket teremtenek, ugyanakkor lehetővé teszik a növekedést és a terjeszkedést. Saját bevallása szerint az RSBC olyan stratégiára támaszkodik, amelynek keretében a csoport megfelelő lehetőségeket azonosít. Ezeket a lehetőségeket aztán a generációk tapasztalatára és tudására alapozva, befektetések és aktív menedzsment kombinációjával fejleszti. Piaci pozíciójának biztosítása és portfóliójának diverzifikálása érdekében az RSBC a következő négy befektetési pillérrel szilárd alapokra támaszkodik: Ingatlan, magántőke, befektetési alapok és vagyonkezelés. Az AREX-szel 2017-ben került be először a polgári és katonai fegyverüzletág.

A STEYR ARMS felvásárlását követően az RSBC Group most egy új holdingot hoz létre, amely az új felvásárlás és a 2017-ben az RSBC Defence Group Fund első eszközeként felvásárolt szlovén AREX Defense vállalat ernyőjét is képezi.

Az AREX jelenlegi vezérigazgatója, Tim Castagne (korábban ZEISS és SIG Sauer) nem ismeretlen az iparágban, és több mint három évtizedes tapasztalatot tudhat maga mögött a fegyver- és védelmi iparban. Castagne fogja vezetni az új holdingot, amelynek célja a két vállalat stratégiai fejlődésének előmozdítása. Az egyesített termékportfóliók, a kutatási és fejlesztési kapacitások, valamint az értékesítési és szervizcsatornák megerősítése megfelelő szinergiákat eredményezhet.

Forrás: all4shooters

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Az all4hunters.com összeszedte a legérdekesebb új vadászfegyvereket a 2019-es IWA kiállításról. Íme a legújabb trendek: Blaser R8 Ultimate és Ultimate...