Kalappal!

Mit keresel?

Vélemény, ajánló

Revierspion app emailes vadkamerához

Olvasási idő: 3 perc Segítségével az emailküldős vadkamera egy applikációba küldi a képeket, ahol galériaszerűen érjük el őket. Akár több kamera képét is egy helyen. Nem kell többet emailek közt bogarászni, ráadásul mindez – egyelőre – ingyenes.

A Revierspion Bilderdienst emailküldős vadkamerákhoz kínál egy saját fejlesztésű szoftvert. Ebbe gyakorlatilag bármilyen ilyen vadkamerát beregisztrálhatunk, működni fog, de hogy egyszerű maradjon az élet, a Niteforce EZmail vadkamera mellé ajánlom a használatát, hogy továbbra is beállításmentesek maradjunk.

A teendő a következő:

  1. Letöltjük a Revierspion nevű appot (német nyelvű, elérhető a Google Play és az AppStore áruházakban), és beregisztrálunk a menüjéből elérhető Registieren pontban (vagy ellátogatunk a revierspion.de weboldalra és ott tesszük mindezt).
  2. Ha bejutottunk, a menüben kiválasztjuk a Kameras menüpontot, innen tudjuk elérni a későbbiekben a már beregisztrált vadkameráinkat.
  3. Létrehozunk egy új kamerát a zöld Neue Kamera anlegen gombbal.
  4. Adunk neki egy tetszőleges egyedi nevet, amivel később azonosítani tudjuk (ha több kameránk is van), ez bármi lehet.
  5. Ezzel létre is hoztuk az kamerát az appban. Látni fogunk mellette/alatta egy társított, egyedi, krix-krax – számokból és betűkből álló emailcímet (pl. 21371_6bfcc0@revierspion.de – ne ezt használjátok, ez csak példa!).
  6. Ezt az egyedi emailcímet kell beállítanunk a vadkamerán, mint fogadó emailt, tehát hogy erre a címre küldje a készülék a képeket.
  7. A kapott fotókat a menüben a Fotos menüpontban találjuk majd.
Kameras menüpont, benne az egyedi emailcímmel (ne a képen látható a címet használjátok, ez csak példa!)

És ennyi. A tesztben szereplő Niteforce EZmail innentől küldi szépen az emaileket a fotókkal a Revierspion által adott emailcímre, és a képek megjelennek az applikációban galériaszerűen, sőt még push-értesítést is küld róluk. Megtekinthetjük, törölhetjük, megoszthatjuk, név és dátum szerint szűrhetjük őket, illetve a kedvenc képeket megcsillagozhatjuk és a menüből külön megnézhetjük.

Balra a galéria nézet, jobbra a nagyított nézet

A menüben szintén elérhető Mitjäger menüpontban meghívhatunk másokat is, és ők is láthatják a kamerá(i)nk képeit.

Az applikációban láthatjuk a készülék aktuális töltöttségét, térerejét és a memóriakártya telítettségét a Kameras menüpontban. A funkció eléréséhez be kell kapcsolni a vadkamerán a Napi jelentés küldése opciót, már ha van ilyen benne (típusfüggő, a Niteforce-ban van). Ebből a napi jelentésből olvassa ki az app az adatokat.

El is felejthetjük innentől a felhős kamerákat? Hát azért nem.

Egyrészt a Revierspion valószínűleg nem lesz örökké ingyenes, az kábé képtelenség lenne. Bár már közel 20.000 ügyfelük van, és eddig 70 millió képet kezeltek, de az emögött lévő tárhely- és sávszélesség-kapacitás üzemeltetése nekik pénzbe kerül. Előbb-utóbb biztosan fizetős szolgáltatás lesz, és ezt jelzik is az oldalukon, azt írják “visszavonásig ingyenes”. Egyelőre – szerintem – abból élnek, hogy a Revierspion valójában egy német webshop, így az applikációjukban a vadkamerafotóink alatt az aktuális ajánlataikat is mutatják.

Másrészt a felhős vadkameráknál az applikációból távvezérelni is tudjuk a vadkameránkat, akár azonnal is, mindenképpen látjuk a státuszukat, az IMEI kódos regisztrációnak köszönhetően más nem tudja használni őket (lopás esetén), és például a Boly-féle Molnus app fejlett mesterséges intelligenciával vadfelismerést, szűrést is kínál, továbbá erre alapozott, gyakran nagyon érdekes információkat rejtő statisztikát is egy hónapra visszamenőleg. Mindezt még mindig ingyen!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Egy székely úriember megalkotta kvázi az Instagram vadász-változatát. Egy nemzetközi vadász-közösségi média platformot, ahol már gyűlik a nép, és a...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Górcső alatt a Niteforce Live 360 továbbfejlesztett változata. A Niteforce vadkamerákat keressétek a Leitz-Hungária kínálatában, vagy a viszonteladó partnereinél...

Tesztek

Olvasási idő: 4 perc Nem kellett hosszú tesztelési időszak, hogy a világ talán legapróbb és legegyszerűbb vadkamerája megmutassa mit tud.

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Teljesen átszabták az Infiray appot a könnyebb kezelhetőség és a több funkció érdekében.