Kalappal!

Mit keresel?

Vélemény, ajánló

2020 legnépszerűbb cikkei a Vadász Blogon

Olvasási idő: 2 perc Átnyálaztam a tavalyi év webstatisztikáját. Fontos dolog a számvetés, hiszen szeretném, ha a 2021-es évben is mindenki megtalálná a maga témáját a Vadász Blogon. Ezek a cikkek érdekeltek Titeket 2020-ban, legalábbis a kattintások alapján.

Ám először is hadd jegyezzem meg, hogy 2020-ban közel 117.000 látogató kereste fel a Vadász Blogot, amiért rendkívül hálás vagyok! Mondanám, hogy ez 320 ember naponta, de ez csak egy átlag, a valóság néha teljesen mást tükrözött:

Abszolút első helyezett

>> A hivatásos vadászok már használhatnak hangtompítót <<

A leglátogatottabb, kvázi rekorder napon 7200 alkalommal kattintottak a fenti cikkre, melyből kiderül, hogy egy “elbújt” jogszabályi változásnak köszönhetően, tavaly nyár óta a hivatásos vadászok (az ASP miatt) diagnosztikai kilövésekhez, munkavégzés jelleggel már legálisan tarthatnak és használhatnak hangtompítót. Ezzel a számmal a tavalyi év legnépszerűbb, úgymond organikus elérésű posztja lett a fenti cikk.

Teljes lista

A teljes listába persze belevettem minden cikket, azokat is, melyek nem csak organikus elérést produkáltak, hanem némi promócióval igyekeztünk minél több embert elérni velük. Ez alapján a lista az alábbi:

  1. Jóárasított Infiray hőkamerák kerültek a piacra
  2. A hivatásos vadászok már használhatnak hangtompítót
  3. Olcsó variábel éjjellátó a PARD-tól
  4. Teszt: PARD NV019 variábel éjjellátó
  5. Így működik a vadászat valójában (laikusok számára írt bemutatócikk)
  6. Gyorsteszt: Pulsar Axion Key XM30 hőkamera
  7. Teszt: Guide Track IR35 hőkamera
  8. Összehasonlítás: Guide IR510 Nano 2 vs. Guide Track IR25
  9. Milyen hőkamerát vegyek?
  10. Itt van a Sako 2020-as újdonsága, az S20
  11. Eljött a pofonegyszerű, képküldős vadkamerák ideje
  12. Aranyosi Péter: Itt mindenhol disznóóó lessszzz!

A 117.000 látogató 90%-a Magyarországról, 2%-a az USA-ból, 2%-a Szlovákiából, 1%-a Romániából, 1%-a Németországból és 1%-a Ausztriából érkezett. Az elsődleges forrás, ahonnan a Vadász Blog cikkeiről tájékozódtok, továbbra is a közösségi média, a Facebook, ezért a legtöbben mobilról nézitek az oldalt. Szerencsére az új weboldal sablon ezt már maximálisan kiszolgálja.

Látható tehát, hogy minden egyéb igyekezetem ellenére a Vadász Blog leginkább a technikáról, és annak használatáról szól. Sok cikk jelenik meg róla ez tény, ez egy technikai jellegű blog elsősorban. De mindemellett igyekszem azért mással is foglalkozni, hiszen a vadászat nem csak a hőkamerákról szól ugyebár. Dehát kedves Vadásztársak, ha két cikkből az egyik a vaddisznó vadászatához szükséges gyakorlati tudnivalókról szól, a másik a hőkamera-kereső kiválasztásának módjáról, akkor bizony utóbbra 5-10x annyian kattintotok. Csak egy példa: múlt hónapban még mindig annyian kattintottak az immáron lassan 2 éves(!) cikkre az éjjellátó előtétek törvényi hátterét boncolgató írásra, mint a 2 héttel ezelőtt megjelent, vaddisznó vadászatáról szóló tippekre. Utóbbiból azt lehet megtudni, hogy tudással, tapasztalattal, furfanggal hogyan lehet sikeres vaddisznóvadásszá válni. Előbbi arról szól, hogy hogyan lehet ezt az utat levágni, egyszerűsíteni. Mellesleg az előtétes cikk a második legolvasottabb poszt a Vadász Blog életében a fenti hangtompítós után.

Sajnos vagy nem sajnos, de a technika érdekli most leginkább a vadásztársadalmat. Mégpedig magasan ez.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A közösségi Vadász Blog nem egy oldal, nem egy csatorna, vagy egy lapfül a blogon, hanem egyfajta eszmeiség, ami eddig...

Vélemény, ajánló

Olvasási idő: < 1 perc Szokás szerint minden év végén közzéteszem a Vadász Blog aktuális évi legolvasottabb cikkeit, és idéntől a Vadász Blog YouTube-csatorna...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Írtam már korábban cikket az új Land Rover Defender megjelenéséről. Az is cikk is, ahogy a mostani is informatív jellegű,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Tavaly decemberben írtunk utoljára az ASP helyzetről. Azóta mindenki csak teszi a dolgát, többé-kevésbé ahogy előírják. De mi a helyzet...