Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új előtétek és keresők a Guide-tól

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a gyártó, erre több jel is utal.

Amúgy egyem a zuzáját a Guide-nak… anno kitaláltak fantázianeveket: Delphinus (kompakt belépő keresők), Kitalpha (középkategóriás keresők), Normae (binokulárok)…mindegyik egy-egy csillagjegyet takar. Ezek meg is jelentek a terméknevekben, mint TD, TK vagy TN vagy épp DN. Aztán később továbbra is kitalálták a neveket, csak épp nem közlik velünk. A multispektrális TL-széria családneve Lion (épp tesztelem, de erről később), ezt még egy IWA plakáton kiszúrtam egy fotón, de hogy a most bemutatott “TB” előtétcsalád és a “TJ” keresőcsalád milyen nevet takar, azt csak ők tudják. De mindegy is.

Guide TB előtétek

Az új Guide előtétek bár elsőre furán néznek ki, valószínűleg nem a küllemük miatt fogjuk szeretni őket, ám a régi TA modellekhez képest elég komolyat fejlődtek. (LOL, most esik le, TA, TB…a következő a TC lesz? :D)

12 µm-os 25mK-es szenzorok (400×300 és 640×512), előtéteknél eddig tán nem is látott 1920x1080px-es kijelző, jobb és baloldalról is végezhető élesítés (balkezesek!), 12 óra akkuidő, IP68 időjárásállóság, 6000J lövésállóság, 440g-os magnéziumház. A készülékek két 18650-es akkuról üzemelnek, amiket sötétben, vakon cserélve úgy lehet behelyezni, hogy csak arra kell figyelni, a két elem polaritása ellentétes legyen, de a sorrend tökmindegy. Ilyet nem hogy hőkamerában nem láttam, de egyetlen elektronikai kütyünél sem még.

Várható típusok: TB420 (25mm), TB430 (35mm), TB630 (35mm)

Guide TJ LRF keresők

Az új, felsőbb szegmensekbe szánt keresők az idei IWA-n debütáltak a szakmai közönség számára, és a napokban mutatta meg őket a Guide a nagyközönségnek.

Négy verziót gyártanak belőle: TJ420L, TJ430L, TJ630L és TJ650L. A 4-es számúak 12 µm 400x300px 25mK-es szenzorral, a 6-os számúak 12 µm 640x512px 20mK-es szenzorral szereltek, 25, 35 és 50mm-es gyújtótávval és kivétel nélkül F1.0 fényerővel.

A TJ420 3x-os, A TJ430 4.25x-ös, a TJ630 2.6x-os, a TJ650 3.8x-os nagyítású. Mindezért kijelző oldalon FullHD felbontású monitor felel, ami szintén a felső kategóriába sorolja. A készülékek alján 1000 méteres lézeres távmérő csücsül. A működtetés 2db cserélhető 18650-es akkuról történik, 12 illetve 10 óra üzemidővel.

Szintlépés?

A specifikációkat tekintve szintlépés, de nem ezért írtam fentebb, amit írtam. Köztudott, hogy a kiváló Guide Track IR modellek után a Kitalphával a cég kissé mellélőtt ebben a szegmensben, nem volt szép a Kitalphák képe. Aztán az új generációs modellek közül elkezdtem tesztelni a multispektrális TL650-et és valami elképesztően ízléses, kifinomult képe van. Nem olyan részletes a táj benne, mint mondjuk a kedvencemnél, az Infiray Finder V2-nél, mégis gyönyörű a kép. És hát a TL650 még csak 30mK-es, szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy a most bemutatott TJ modellek a 20-25mK-es szenzorokkal mit fognak tudni. Alább egy videó a TL650-nel, de istenigazából vissza sem adja azt, amit az 1920-as kijlező mutat. Ott kapunk egy finoman rajzolt tájat, amiben az élőlények szinte leugranak a képről.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 5 perc Nagy meglepetés volt számomra, amikor a Guide előrukkolt ezzel a termékkel. Aki nem elég figyelmes, talán észre sem vette, hogy...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 3 perc Ami nem más, mint a parallaxis-állítás fontossága, melyről igen kevesen tudnak. Valószínűleg megtaláltuk az okát, hogy miért vannak egyeseknél érthetetlen...