Párját ritkító digitális éjjellátó érkezett a Leitz Hungária kínálatába, ráadásul igen kedvező áron.

A PARD NV019 digitális éjjellátó képes színes nappali, és fekete-fehér éjszakai képet mutatni. 800×600-as érzékelője és 800×600-as kijelzője van, csakúgy, mint a már jól ismert NV007-nek és NV008-nak (azokban a Full HD videók csak felméretezettek). Ez kellően jó felbontás már ahhoz, hogy használat közben a kijelzőben részletteli, éles képet lássunk. De ami igazán nagy truváj a PARD NV019 esetében az az optikai zoom, amit nagyon kevés éjjellátó tud a piacon. Ez tehát egy – vadász szakzsargonnal mondva – variábel éjjellátó, ahol alapnagyítás 1x-es nagylátószögű, amit 6x nagyításig emelhetünk a képminőség romlása nélkül. Erre jön rá még a 3x digitális nagyítás lehetősége, amivel így akár 18x-os nagyításra is lehetőség nyílik. Tapasztalatból mondom, hogy a 6x-os alapnagyítás vadászathoz bőven elegendő, már ez is elég remegős tud lenni egy monokulár használata esetén, szóval örvendetes, hogy az optikai nagyítás fent a lesen ülve a körülményekhez igazítható. (Abban is biztos vagyok, hogy a jövő digi-éjjellátói beépített képstabilizátorral fognak majd jönni, ami kiküszöböli a kézremegést, de ez még a jövő zenéje.)

Ez a remek PARD 850nm-es infra fényvetővel szerelt gyárilag, ami nagyjából 200-300 méterig hatásos. Wifin keresztül telefonhoz is tudjuk csatlakoztatni, memóriakártyát is fogad, így videófelvételeket is rögzíthetünk vele.

Az alábbi videóban látható a saját fényvetőjének tesztje széles és beszűkített állásban 150 illetve 300 méterre kihelyezett táblákon, továbbá egy külső fényvető használatát is bemutatják az NV019-cel.

Az ára pedig 114.900 Ft, ami elég barátságosnak mondható az éjjellátók piacán.

PARD NV019

Digitális éjjellátó 1-6x optikai zoommal

114.900 Ft