Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

2024-es Bowtech modellek

Olvasási idő: 3 perc 25 éves a Bowtech, ennek szellemében mutatták be a 2024-as íjaikat. Nem is keveset!

Core SR és Core SS

A Bowtech legújabb flaghip modelljei a Core SR és SS csigás íjak, amik az eddigi legkomolyabban testre szabható, felhasználóbarát modellek, melyet valaha a Bowtech gyártott. DeadLock rendszer felel az íjprés nélküli csigahangolásért (csigatologatás imbuszkulccsal), TimeLock felel a csigaszinkron finomhangolásáért (szintén imbusszal tudjuk feszíteni, vagy engedni a kontroll-kábelt), és GripLock felel a markolat szögének állításáért. A DeadLock régóta velünk van már, az új technológiák pedig korábban bemutatkoztak a sportíjaikon, ezúttal viszont a vadászíjak is megkapták.

Ezen túlmenően a Bowtech is átállt az új divatra, a középrészbe integrált kiegészítőkre, amit CenterMass fantázianévvel illettek. A Hoyt és a PSE a Picatinny-sínre tette a voksát, a Bowtech a Mathews mellé állt be a sorba, ami a megoldást illeti, nevezetesen az irányzékot egy sínnel lehet becsúsztatni a középrészben kialakított résbe (…plusz a már jól ismert, dovetail felfogatású kifutó is a rendszer része). A csavar ott van a dologban, hogy nem ugyanaz az irányzékszár és a lyuk formája, mint Mathewséknál, így szerencsétlen irányzékgyártók most még egy negyedik megoldást is csatasorba állíthatnak. A megvásárolt, később megunt irányzékunkat pedig majd csak bowtech-eseknek tudjuk eladni (a Mathews tulajok hasonlóképp járnak, a PSE-Hoyt tulajok meg egymással tudnak bizniszelni). Elsőként a Black Gold gyártó fog ilyen speckó irányzékkal előrukkolni. Természetesen a hagyományos felfogatású irányzékok és kifutók továbbra is használhatók maradnak. CenterMass fantázianév alatt árulnak majd gyorscsatlakozós stabilizátort, oldalstabi-rendszert és lapos vesszőtárat is.

A két modell közül a Core SR (Speed Refined) a gyorsabbik, hosszabbik verzió, 33″ tengelytávval, 6″ aljzási magassággal, 344 FPS IBO-sebességgel, 25-30″ húzáshosszal. A Core SS (Super Smooth) a finomabb húzású, rövidebbik modell, 31.5″ tengelytávval, 6.25″ aljzási magassággal, 337 FPS sebességgel és 26-31″ húzáshosszal.

Carbon ONE X

A Bowtech a tavaly debütált karboníjának idén bemutatta a hosszabb tengelytávú változatát is. A Carbon ONE X 33″ tengelytávú, 25.5-30.5″ húzáshosszú, 339 FPS sebességű, 6.125″ aljzású és 4.5 font tömegű. A legújabb Bowtech technológiákból sajnos csak a DeadLock és TimeLock opciót kapta meg, a CenterMass irányzék fogadása, és az állítható GripLock markolat kimaradt.

Eva Gen3

A régóta piacon lévő Eva Shockey női csigás íj is elérkezett a harmadik generációjához. 3.9 font tömegével, 24-29″ húzáshosszával, 28″ tengelytávjával hölgyeknek ideális választás. A sebessége 326 FPS. Majdnem minden földi jót megkapott ez az íj is, amit a fent említett Core csúcsmodellek: DeadLock, TimeLock, GripLock, integrált kifutó, stb, de a középrészbe tolható CenterMass-irányzék ebből is kimaradt.

Justice

A Justice egy új középkategóriás íj, 31.5″ tengelytávval, 326 FPS sebességgel, barátságos, közel 7″ aljzási magassággal és 25.5-31″ húzáshosszal. Ez gyakorlatilag a Bowtech korábbi prémium íjainak kissé lecsupaszított változata: modern Binary csigarendszer, Flipdisc karakter-állítás lehetőséggel, dupla rögzítésű karzsebekkel, a csúcsmodellekhez képest 300 dollárral alacsonyabb áron, de a DeadLock hangolás lehetősége nélkül.

Commander Limited Edition

A Commandert a Bowtech limitált ideig és limitált példányszámban fogja kínálni. Ez gyakorlatilag a korábbi Revolt széria (Revolt, X, XL, X80) kissé átdolgozott változata, és ami miatt különleges, hogy szürke cerakote bevonattal láttál el. 31″ ATA, 26-31″ húzás, 6.75″ aljzás, 331 FPS sebesség, 4.4 font tömeg. A DeadLock hangolást a Commander is megkapta.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Bemutatta az Infiray az IWA-n a lassan legendássá váló MATE MAH50 előtét továbbfejlesztett verzióját, melyben - előtétek közt elsőként -...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Lerántotta a leplet az Infiray a legújabb készülékcsaládról, az Irisről, mely egyszerre váltja a AFFO AL és az E3 Plus/Max...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az Infiray már jóideje március elején mutatja be az új termékeit, szóval nem sokat kell várni. Addig is egy kis...