Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Bemutatkozik a kompakt, de nagytudású Infiray IRIS R+ széria

Olvasási idő: 2 perc Lerántotta a leplet az Infiray a legújabb készülékcsaládról, az Irisről, mely egyszerre váltja a AFFO AL és az E3 Plus/Max modelleket. 384-es volta miatt elérhető áron találjuk majd a boltokban, de belepakoltak minden földi jót, amit a mai trendek megkívánnak, a mesterséges intelligenciától kezdve, a nagy érzékenységen át, a cserélhető akkumulátorig.

Az Infiray IRIS kétféle verzióban lesz kapható: IL19 R+ és IL35 R+. Mindkettő 384x288px 12 µm szenzoros, <20mK NETD érzékenységgel és 1024x768px AMOLED kijelzővel bírnak. Míg előbbi 19mm F0.9 objektívet kap, 1300 méter az észlelési távolsága és erdős-vegyesterepes használatra kiváló a 13.8 fokos látószöge miatt, addig utóbbi 35mm F0.9, 1800 méterig látja az emberalakot, inkább nyílt terepre való a 4x-es alapnagyításával.


Az Irisek a korábban már a kicsi AFFO-knál megismert Reality+ technológiát használják. Vagyis azt a mesterséges intelligencia (AI) alapú képfeldolgozó algoritmust, ami élesebbé, kevésbé pixelessé teszi a képet még a 2x és 4x digitális nagyításoknál is. A 256-os felbontású AFFO AP-kkal csodával határos volt a hatása, kíváncsian várjuk mit okoz a nagyobb felbontású Iriseknél, ahol jóval több képi információval dolgozhat. (Főleg úgy, hogy a Finder V2-ben már láthattuk mit tud produkálni az Infiray a 20mK-es érzékenységgel és az F0.9-es objektívvel, jóllehet az egy nagyobb felbontású kamera.). Már ebbe a készülékbe is belekerült a szemkímélő zöld- és vörösárnyalatos hőkép. A 10mm-es kilépő pupilllának köszönhetően enyhe szögben betekintéskor is értékelhető képet kapunk.

A készülékház pici, tenyérbeillő, a tetején láthatóan jól kitapintható és elhatárolt gombokkal. Extrakönnyűre szabták, mindössze 330g-ot nyomnak a modellek. A tápellátásról cserélhető, szabványos 18650-es akkumulátor gondoskodik, amivel papíron 5 órán át képes üzemelni az Iris. A kamera bekapcsolás után 4 másodperccel már képet mutat.

Akkuidő tévesen lett feltüntetve, gyári adat 5 óra!

Mint a bevezetőben említettem, az alábbi Infiray modelleket váltja az Iris széria, így ezek már – feltételezem – csak a készlet erejéig lesznek megvásárolhatók.

 • IRIS IL19 (2024) váltja:
  • AFFO AL19 és AL25 (2022)
  • X-EYE E3 Plus V2.0 (2020)
  • EYE III E3 Plus (2022-23)
 • IRIS IL35 (2024) váltja:
  • X-EYE E3 Max V3.0 (2022)
  • EYE III E3 Max (2022)

Már rendelhető Magyarországon is! KATT!

Itt még nincs vége a bemutatásoknak, nézd meg a céltechnikai újdonságokat is:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...