Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új high-end előtét és céltávcső az Infiraytől

Olvasási idő: 3 perc Bemutatta az Infiray az IWA-n a lassan legendássá váló MATE MAH50 előtét továbbfejlesztett verzióját, melyben – előtétek közt elsőként – ballisztikai kalkulátor is helyet kapott. Továbbá bővül az 1280 pixeles szenzorfelbontású modellek klubja, hiszen itt az elképesztő képi világot nyújtó Tube TS60!

Infiray MATE MAH50R

Igen komoly ráncfelvarrást kapott az eddig is a piac legjobbjának kikiáltott MATE MAH50 előtét. A 640×512 px felbontású, zászlóshajó Infi clip-on NETD értékét levitték 18mK-re, ez az első hőkamera a cégtől ilyen brutál érzékenységgel. Mindehhez egy 50mm F1.0 objektív társul. A R-jelölés mutatja, hogy ez egy távmérős előtét, amiből eleve nem sok van még a piacon, ám az Infiray tovább ment, és egyedülálló módon még ballisztikai kalkulátort is tett bele. A távmérő 1200m-ig tud elnyúlni.

Felmerülhet a kérdés, hogy a ballisztikát mégis hogyan kívánják kivitelezni, hiszen előtétnél a szálkereszt fix a céltávcsőben, maga a készülék pedig nem mindig szögegyenesen kerül fel a távcső elejére. Hogyan lesz így mindig pontos? Eddigi információim szerint az MAH50R előtét nem célzópont áthelyezést fog alkalmazni a ballisztikai korrekcióhoz, hanem célpont-áthelyezést, vagyis a célképünk fog a mért távolságtól függően átugrani, és továbbra is a szálkeresztünk közepével célzunk majd (ez egyelőre nem megerősített információ!). Frissítés: Hasonlóan fog működni, mint pl. a Leica Geovid, fölétartásban vagy klikkben fogja megadni az adatokat, így BDC szálkereszttel, vagy tornyos céltávcsővel lesz használható. 1 klikk 100 méteren 1.6cm áthelyezést jelent. A tökéletesen függőleges felhelyezésről pedig bajonettes gyorscsatlakozás fog gondoskodni, amiből arra következtetek, hogy az adapter állandó tartozéka lesz a céltávcsőnek, cserébe a MATE-et egy mozdulat lesz felpattintani és levenni.

A fenti fotón látható kis mágneses akkupakk is érkezni fog a készülékhez, ami szorult helyzetben a távirányító helyére rögzülve extra kraftot ad. Azt sajnos egyelőre nem tudom, hogy ez a korábbi MATE-ekkel is kompatibilis lesz-e.

Infiray TUBE TS60 1280

Az S-jelölés az Infiraynél a hatalmas, 1280×1024 pixeles felbontású szenzort jelenti. Ők voltak az első cég az outdoor bizniszben, akik ilyet kínáltak. Eddig önálló képviselője volt a kategóriának a méregdrága Infiray RICO RS75, melynek híre és csodálata bejárta a nagyvilágot. Őhozzá társul most a hagyományos céltávcsövek formavilágát követő Tube széria ugyanilyen felbontású modellje a TS60, ráadásul 50Hz-es képfrissítéssel! (A Rico RS75 még csak 30Hz-et tudott)

1280 px, 12 µm, 18mK a bolométer a szívében, és 60mm F1.0 objektív az elején. Persze az igazán éles képhez nem árt egy jó kijelző sem, ezt pedig úgy hívják, hogy kerek, 1.03″ átmérőjű, 2560x2560px ultranagyfelbontású AMOLED. A céltávcső beépített ballisztikai kalkulátort kap és az Infiray Bluetooth-os távmérőjével lesz kompatibilis.

A tápellátásról két beépített és egy cserélhető 18650-es akkumulátor egyszerre gondoskodik, ami 9 óra üzemidőt kínál.

A madarak azt csiripelik, hogy itt nem áll még meg az Infiray az 1280-as hőkamerákkal. 🙂

De van itt még más is:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tesztek

Olvasási idő: < 1 perc

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 7 perc Egyszerre járt nálam a Thermtec pár új készüléke. A Wild 335 és 650 keresők, illetve a Hunt 335 és 650...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 6 perc Óriási a kínálat már az éjjellátó céltávcső piacon is. Kiváló készülékeket találunk a hőkamerákhoz képest megfizethető árakon. Mivel egyik jobb,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az egyik egy rendhagyó hőkamera kereső, a másik meg simán "csak" egy jónak ígérkező kereső figyelemreméltóan alacsony áron.