Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

Egy Bowtech mindenkinek

Bemutatta a Bowtech a 2022-es palettát. A csúcson változás nem történt, inkább szélesítették a kínálatot. Erre utal az “A Bowtech for All” szlogen is. Bóteket mindenkinek!

A tavaly bemutatott csúcsmodellhez, vagyis a Bowtech Solutionhöz nem nyúltak, idén is ez lesz a zászlóshajó. Ebből készült “szuperextrafinom” húzású SS verzió, ahogy kistermetű íjászoknak szánt, rövid húzáshosszú SD verzió is. Aztán pedig az erre alapozott, csajosabb változat, az Eva Shockey edition. Node ez volt 2021, lássuk mit kínálnak ezek mellé 2022-ben?

Revolt X80 – a nehézfiú

Állítólag sokan kérték a Bowtechtől, hogy legyen 80 fontos íjuk is. Hát most megkapták, ugyanis itt a Revolt X 80# húzóerejű változata. Igen, a 2020-as Revolt X-é, és nem a 2021-es Solutioné. Én sem értem. Az íj a Bowtech-féle, csigatilitolizós DeadLock hangolási technológiáját viseli, 33″ tengelytávú, 6,5″ aljzási magasságú, az IBO sebessége pedig 340FPS, de ne felejtsük, hogy az IBO standard 5 grain/font vesszősúlyt ír elő, így a 80# miatt nem 350 graines vesszővel adják meg ezt a sebességet, hanem 400 grainessel. Ergo nehezebb vesszővel tud olyat, mint más íjak könnyebb vesszővel. A Revolt X80 csak és kizárólag 80# húzóerővel lesz kapható. Vegyük észre, hogy kapott olyan kis rézsúlyokat a csigán, mint ami régen az Overdrive Binary Cameken volt látható.

Marketinges bemutató:

Revolt XL – a nagyoknak

Eddig a cégnél a rövid húzáshosszú íjászokkal foglalkoztak, tehát itt volt az ideje, hogy a gibbonalkatúakkal, és a termetesebb testalkatúakkal is foglalkozzanak. Nekik kínálják az átlagon felüli húzáshosszú Revolt XL-t 27.5-től 33″ húzáshosszig. Szintén DeadLock technológiával. 33″ tengelytáv, 6.5″ aljzási magaság, és 350 FPS a sebesség…nem, nem 33″-en, hanem a standard 30″-on!

Marketinges bemutató:

CP28 – a kompakt

Szintén hiányzott a Bowtech kínálatából a kompakt csigás íj DeadLock technológiával, miután eddig az összes top kategóriás íjuk 30″, vagy afeletti volt. Az új CP28 viszont mindössze 28″ tengelytávú, 6 3/4″ aljzási magasságú, és 335 FPS a sebessége. 24.5-30″-ig húzható, a tömege pedig 4.4 font – méretéhez képest nem mondható könnyűnek. A Solution 4″-el hosszabb (ami nem kevés), mégis egytized fonttal könnyebb. Ezt a modellt mászólesre, lessátorba szánják, ahol könnyebben lehet manőverezni egy kisebb tengelytávú íjjal.

Különlegessége, hogy dovetail felfogatású, integrált kifutót tud fogadni. Ha jól sejtem, elsőként a Bowtech íjak közül.

Egy gyorsteszt egy korrekt boltostól:

SR350 – a villám

A Bowtech szerintem komoly sikernek könyvelhette el 2-3 éve a Realm SR6 modellt, ami sebességbajnok volt a maga 352 FPS-ével. Ez volt az utolsó Overdrive Binaray Cam csigarendszerű vadászíjuk. Pedig ezt a csigarendszert világszerte méltatták, azt mondták a piac leghatékonyabb csigarendszere az Overdrive, de a Revolt széria, és az egyszerű, imbuszkulcsos, otthon is használható Deadlock hangolási rendszer 2020-as érkezésével eltűnt a vadász-kínálatból. Az SR6-nak azóta sem volt igazi utódja, node most itt van a Revolt SR350. Deadlockos binary cammel, mégis 350 FPS sebességgel. Az íj 33″ tengelytávú, 6″ aljzási magasságú, 4.4 font tömegű, és 25-30″ között állítható a húzáshossza.

Egy gyorsteszt egy korrekt boltostól:

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Vadászíjászat

Az első PSE Omen csigás íj 2010-ben mutatkozott be, mint speed bow, vagyis sebességre kihegyezett íj. Több iterációt is megélt (Omen Pro), majd az...

Hírek

Az ígértem, hogy tudósítani fogok az IWA-n megjelenő újdonságokról, de végül kiderült, hogy nem sok puskaport lőttek el a gyártók Nürnbergben. Íme az említésre...

Hírek

A nemzetközi IWA kiállítás nyitónapjára időzítette az Infiray az új termékeinek bemutatását. Vannak köztük már várt példányok éppúgy, mint váratlan újdonságok a belépőszinttől a...

Hírek

Pár nap múlva itt a kedvenc kiállításunk, de úgy tűnik, a COVID helyzet miatt félgőzzel fog üzemelni a megszokotthoz képest.