Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt a legmesszebb világító Olight puskalámpa

Bemutatkozik az Olight Javelot Turbo, mely az eddigi Javelot Pro módosított változata, minden eddignél nagyobb hatótávval. Ha M3X Javelot lámpát használsz, és a Javelot Pro még nem győzött meg, akkor érdemes egy pillantást vetned a Turbora.

Az Olight M3X azt hiszem vitán felül a legnépszerűbb vadász fegyverlámpa Magyarországon, de minimum a legnépszerűbbek egyike. Az őt követő Javelot Pro több technológiai újítást hozott, úgymint a beépített akkumulátor, az erősebb akku, vagy a mágneses töltő- és lengőkapcsoló csatlakozás. Ami viszont a fényét illeti, a korábbi tesztünkből kiderült, hogy épp csak egy hangyányit erősebb a fénye az M3X-nél. Akinek kifejezetten a nagyobb fényteljesítmény lett volna a lényeg, annak lehet opció az új Olight Javelot Turbo.

A Warrior X-nél már megtudtuk mit jelent a Turbo változat: azonos teljesítményű lámpa, de a fej- és foncsorkialakítással módosítják a fényét, szűkítik, így a fénye erősödik. Nincs ez másként a Javelot Turbo esetében sem. A Javelot Pro 1080 méteréhez képest a Javelot Turbo 1300m-re tud elvilágítani (ez telihold fényét jelentő fénymennyiséget jelent 1300m-en), viszont a vetített fényköre kisebb átmérőjű. Hogy ez egy átlagos 6-8-10x-es nagyítású céltávcsőben hogyan jelentkezik, azt majd egy teszt során kiderítjük.

Újdonság továbbá a nagyobb teljesítményű akku, nagyjából kétszer annyi ideig bírja egy töltéssel az új Turbo, mint a Pro. Emiatt a Javelot Turbo picivel nagyobb és nehezebb lett, mint a Pro. Továbbfejlesztették a mágneses végkapcsolót is, kapott egy elfordítós biztonsági zárat, így nem fordulhat elő, hogy a lengőkapcsoló beleakad valamibe, és leugrik a lámpáról (én már hagytam így el lengőkapcsolót bozótosban utánkeresve), továbbá a csatlakozás stabilitását, a működés megbízhatóságát is növeli az új zárolás.

Íme az adatok összehasonlítása:

Az Olight Javelot Turbo hamarosan megérkezik a Leitz Hungária webshopjába.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Az Infiray prémiumkategóriás hőkamera-előtéteinek bemutatása.

Videók

Az Infiray legújabb generációs hőkamera keresőjének bemutatója.

Videók

Bemutatkozik a PARD első (második) hőkamera keresője, a TA32, 35mm-es verzióban

Hírek

A Guide bemutatta a népszerű TrackIR széria 2. generációját kisebb-nagyobb módosításokkal, új névvel. Íme a Guide TK Gen2 Kitalpha.