Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt a legmesszebb világító Olight puskalámpa

Olvasási idő: 2 perc Bemutatkozik az Olight Javelot Turbo, mely az eddigi Javelot Pro módosított változata, minden eddignél nagyobb hatótávval. Ha M3X Javelot lámpát használsz, és a Javelot Pro még nem győzött meg, akkor érdemes egy pillantást vetned a Turbora.

Az Olight M3X azt hiszem vitán felül a legnépszerűbb vadász fegyverlámpa Magyarországon, de minimum a legnépszerűbbek egyike. Az őt követő Javelot Pro több technológiai újítást hozott, úgymint a beépített akkumulátor, az erősebb akku, vagy a mágneses töltő- és lengőkapcsoló csatlakozás. Ami viszont a fényét illeti, a korábbi tesztünkből kiderült, hogy épp csak egy hangyányit erősebb a fénye az M3X-nél. Akinek kifejezetten a nagyobb fényteljesítmény lett volna a lényeg, annak lehet opció az új Olight Javelot Turbo.

A Warrior X-nél már megtudtuk mit jelent a Turbo változat: azonos teljesítményű lámpa, de a fej- és foncsorkialakítással módosítják a fényét, szűkítik, így a fénye erősödik. Nincs ez másként a Javelot Turbo esetében sem. A Javelot Pro 1080 méteréhez képest a Javelot Turbo 1300m-re tud elvilágítani (ez telihold fényét jelentő fénymennyiséget jelent 1300m-en), viszont a vetített fényköre kisebb átmérőjű. Hogy ez egy átlagos 6-8-10x-es nagyítású céltávcsőben hogyan jelentkezik, azt majd egy teszt során kiderítjük.

Újdonság továbbá a nagyobb teljesítményű akku, nagyjából kétszer annyi ideig bírja egy töltéssel az új Turbo, mint a Pro. Emiatt a Javelot Turbo picivel nagyobb és nehezebb lett, mint a Pro. Továbbfejlesztették a mágneses végkapcsolót is, kapott egy elfordítós biztonsági zárat, így nem fordulhat elő, hogy a lengőkapcsoló beleakad valamibe, és leugrik a lámpáról (én már hagytam így el lengőkapcsolót bozótosban utánkeresve), továbbá a csatlakozás stabilitását, a működés megbízhatóságát is növeli az új zárolás.

Íme az adatok összehasonlítása:

Az Olight Javelot Turbo hamarosan megérkezik a Leitz Hungária webshopjába.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A pár napja bemutatott új készülékeken kívül pár érdekes dolgot említettek még: Reality+ technológia, új Infiray Outdoor app, és kiterjesztett...

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Féltucatnyi új pilács érkezett a kedvenc gyártónktól, melyek közt van fegyverlámpa, fejlámpa, munkalámpa és térvilágítás is. Lássuk!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Az Infiray prémiumkategóriás hőkamera-előtéteinek bemutatása.