Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új lámpák az Olighttól, amik népszerűek lehetnek

Olvasási idő: 4 perc Féltucatnyi új pilács érkezett a kedvenc gyártónktól, melyek közt van fegyverlámpa, fejlámpa, munkalámpa és térvilágítás is. Lássuk!

Olight Javelot Mini és Javelot Tac

A Javelot nevet szinte mindenki ismeri az országban, tekintve, hogy évek óta az egyik legnépszerűbb puskalámpát jelöli. Ennek csinálta most meg az Olight az aprócska, de erős Mini és Tac verzióját. A Javelot Mini egy kézilámpa, a Javelot Tac pedig taktikai, Picatinny vagy M-Lock felfogatással, lengőkapcsoló támogatással. Teljesítményben azonosak, 1000 lumen fényáram (6.5 percen át), 600 méter hatótáv, 88.320 candela fényerő, szűk és homogén fénycsóva jellemzi őket. Mindössze 115mm hosszúak és 181 grammot nyomnak, 18650-es akkuval működnek. Természetesen ezekből sem maradt ki a mágneses végkapcsoló, mágneses töltés és mágneses lengőkapcsoló csatlakozás, illetve a vibramotor, ami a töltöttségről ad visszajelzést.

A vadász szettben is kapható Olight Warrior X3-mal kb megegyezik a fényereje, de annál szűkebb lehet a fénycsóvája, mivel a hatótávjuk azonos (560 vs. 600 méter), de a Javelot Tac fele annyi lument produkál, tehát szűkebb. A nagyobb M3X, Warrior X Turbo és Javelot Pro lámpákhoz képest azért a Javelot Tac szerényebb, fele annyi a hatótávja, mint a nagyoknak, de 150 méteren belüli lövésekhez még ez is jó lehet, tekintve, hogy a Warrior X is jó volt.

Olight Marauder Mini

A Marauder hagyományosan az Olight fotonágyúja. Hatalmas lámpa, hatalmas fényerővel, és hatalmas bevilágított területtel (vagy átkapcsolva puskalámpa méretű, kilométerig világító szúrófénnyel). Ez a család egészül ki most a kompaktabb Marauder Mini verzióval, ami még mindig 7000 lument produkál (a sima Marauder 2 14.000 lument). Mivel ennek is 600 méter a hatótávja, mint a fentebb említett Javelot Mininek, ezért el lehet képzelni, hogy azon a 600 méteren milyen hatalmas, széles területet tud bevilágítani ugyanakkora fényerővel, mint a Javelot Mini egy szűk csóvában.

Olight Perun 2 Mini

Az Olight Perun egy kettős használatú lámpa. Elsősorban fejlámpaként funkcionál, de szükség esetén egy mozdulattal el tudjuk távolítani a fejpántról és kézilámpaként, vagy munkalámpaként használni. Aprócska mérete ellenére hatalmas teljesítmény rejlik benne. Ez nem a marketing szöveg, hanem próbáltam és igencsak meglepett. Nem tervezek fejlámpát vásárolni mostanában, de ha ez várna rám, biztosan ezt venném magamnak utánkereséshez, zsigereléshez, sötétben mászkáláshoz. A korábbi lámpatesztben egyik kedvencem volt a Perun, aminek a most érkezett Perun Mini 2-es verziója 1100 lument tud, 150 méter hatótávot, továbbá vörös és fehér színnek világít. A fejpánton forgatható, így állítható a világítás szöge, ezen kívül maga a lámpa mágnessel fém felületekre feltapasztható, táskára akasztható, zsebre, hajtókára feltűzhető. Igazi all-in-one!

Olight Odiance

Az Odiance a cég legújabb munkalámpája, LED-reflektora, amit használhatunk építkezésen, szereléshez, kempingezéshez, vagy az udvaron. Letámaszthatjuk, állványra tehetjük, vagy kézben tartva használhatjuk, távirányítóval 10 méter távolságig vezérelhetjük, ha esetleg magasan egy állványon csücsülne. Fényereje állítható (200-3000 lumen), ahogy a színhőmérséklete (fehér v. sárga fény). A vízállósága IPX5. 100Wh-ás akkuja 5.5 óra alatt teljesen feltölthető, és powerbankként is funkcionál, akár hőkamerát, akár egy telefont 30W-os gyorstöltéssel, vagy épp egy másik Olight lámpát is tölthetünk róla USB-C, vagy USB-A csatlakozón keresztül.

Olight Haloop

A Haloop egy kemping-, vagy térvilágítás. Fel is lehet akasztani bárhová hevederrel, vagy a fém füleivel, de a szétnyitható konstrukciójának köszönhetően egy egyszerű csőre, rúdra (pl napernyő rúdja) is felrögzíthetjük (2-5.5 cm átmérőig), ahonnan 360 fokban világítja be a hangulatosan a teret. 3.5 óra alatt teljesen feltölthető, állítható fényerejű, 10 lumenes derengő fény esetén 1 hétig üzemel egy töltéssel, és powerbankként egy telefont akár 3x is fel tud tölteni. Vízállósága IPX5.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Az Infiray Outdoor egy ideje már hagyományosan ősszel és tavasszal mutat be új, korszakalkotó termékeket. Néhány tipp, hogy ezúttal mi...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Már Magyarországon is bemutatták a VW Amarok második generációját. A Ford Ranger alapjaira épül, tehát újabb hatalmas és erős pickup...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc A tavaszi Infiray termékbemutatón látott modellek már Magyarországra érkeztek, vagy érkeznek hamarosan.

Vadászíjászat

Olvasási idő: 7 perc Végre ismét jelentkezett az Outdoor Life / Field&Stream szerkesztősége a mindenre kiterjedő, profi íjtesztjükkel, ami néha évente, néha csak kétévente...