Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Tarol az Infiray, soha nem látott technológiákkal rukkoltak elő

Ma, szeptember 15-én, az én drága feleségem születésnapján az Infiray olyan optikákat jelentett be, hogy csak nézünk. Igaz az én kedvesemet ez a legkevésbé sem érdekli, de Ti, kedves Olvasók, eldobjátok az agyatokat!

A múltkor a Thermal+ technológiát villantották meg, ami nappali optikát ötvöz hőkamera tulajdonságokkal. Ebben is világelsők. Nos, itt nincs vége…

RICO RS75 1280

Ma bemutatták a szintén első, vadászati célra szánt, ultranagy felbontású hőkamerájukat, az 1280×1024 pixel felbontású Infiray Rico RS75öt, mely a céloptikáik zászlóshajójának zászlóshajója, hogy úgy mondjam. 75mm-es objektív, hatalmas szenzor, és olyan teljesítmény, amilyet még soha nem láttunk. A HD felbontású, vagy mondjuk úgy 1.3 megapixeles hőszenzor 2x digitális nagyításon is még 640×480-as teljesítményt kínál, és 4x-es digi nagyításon ad olyan képet, mint egy konzumer 384×288 pixeles hőkamera. Az alábbi képen egy sakál, pontosabban coyote látható, és a Rico 1280 prototípusával készült az USA-ban. 280 méterre van, látható, hogy a kép még digitálisan belenagyítva is olyan minőségű, hogy meg is lövik a videóban, ahonnan a kép származik.

Észlelési távolság: 3800 méter. Torzításmentes okulárlencse, a lézeres távmérő egység szériatartozék.

Ami az árát illeti, ne legyenek illúzióink, egy középkategóriás újautó árát fogják kérni érte.

HYBRID HYH50W kettős célú optika

A következő újdonság a HYBRID nevű modell, ami azért hibrid, mert kettős célú készülék, működni tud hőkamera-előtétként és hőkamera céltávcsőként is (előtétként végigsínezett puskára van szükség, ld. AR). Amiben igazán egyedi, az a 2K felbontású, hatalmas kijelző, 2560×1920 pixeles AMOLED, és a nagyméretű kilépő pupilla. Az érzékelője 640×512-es, 50mm-es objektívvel szerelik, termikus érzékenysége pedig 25mK. Kompatibilis az Infiray külső távmérőivel, és ballisztikai számításokra is képes. Lövésre induló videórögzítéssel rendelkezik, mely felvételen a lövés előtti és utáni 30mp is látható.

Infiray HYBRID

MATE MAH50 előtét

Érkezik továbbá egy új, csúcskategóriás hőkamera előtét, a MATE széria, amit a Clip CL és CH előtétek fölé pozícionált az Infiray, magyarán ez a legprofibb előtét, amit a cég kínál.

Kép: Venari Jagdtechnik

A CL42-nél és CH50-nél lényegesen kompaktabb, könnyebb magnéziumötvözet ház jellemzi (25, 38 v. 50mm objektívvel), 384×288 vagy 640x512px felbontás, 30 illetve 25mK termikus érzékenység, és soha nem látott igényességű képi világ az első beszámolók szerint. Az Infiray 1MOA pontosságot ígér hozzá, amit eddig senki nem mert kijelenteni a gyártók közül. 10x-es távcsőnagyításig használható lesz, lövésállósága 8000J. A tetején lévő gombsor eltávolítható, és mágnessel rögzíthető a puska oldalára (bluetooth távirányítóként). Keresőként is használható.

A MATE oldalára Picatinny sín tehető, különféle kiegészítőkhöz.

Az Infiray ugyanis bemutatott egy távcsőtubusra, vagy Picatinny sínre rögzíthető, rúd alakú powerbankot is, amivel az előtétek, céltávcsövek tölthetők közvetlenül puskáról. Lesz még külső távmérő is, ami a fenti MATE előtéthez csatlakozni tud a mellékelt Picatinny sínen és USB-n keresztül, ráadásul egyidejűleg tölti is az előtétet, cserélhető 18650-es akkuval.

EYE III E3 MAX kereső

Az utolsó újdonság pedig a népszerű Infiray E3 és E6 keresők következő generációja, az EYE III, ami ismételten csak korszakalkotó termék a maga kategóriájában. Az első fecske a 384x288px felbontású, 35mm-es, hatalmas, 1440x768px kijelzővel, ultramodern házzal, pofonegyszerű kezeléssel, és különleges funkciókkal rendelkező, EYE III E3 Max.

Mivel az Infiray legnépszerűbb hőkamera keresőinek megújításáról van szó, ezért erről külön cikk készült, amit ide kattintva olvashattok!

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközöket a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP miatti diagnosztikai vaddisznó-kilövések céljából!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Elköszön a méltán népszerű (gyanítom legtöbb példányban eladott) Infiray X-EYE II modellcsalád, hiszen a csőben van már az új generáció, az EYE III. Ám...

Éjjellátó teszt

Górcső alatt az Infiray első éjjelátó előtéte. Emlékeztek a kb két évvel ezelőtti Sionyx tesztre, ahol azt mondtam, hogy a technológiát a kínaiak már...

Tudtad-e?

CML25? CL42S? CH50W? CD és MATE? Ha az új lehetőségekkel találkozó hivatásos vadász vagy, aki eddig kimaradt az modernebb technika világából, meglehet nehezen igazodsz...

Hírek

Jóllehet a legtöbb ember - ahogy jómagam is - az Infiray legnépszerűbb keresőire E3 illetve E6 néven hivatkozik, illetve ezeknek a V2.0 és V3.0...