Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Fejlődés az Infiraynél

Olvasási idő: 3 perc A nyár végén beharangozott “Upgrading Infiray Outdoor” kampány keretében sokminden történt már, és egy húzást még tartogat a kínai gyártó.

Ahogy már itt a Blogon is beszéltünk róla, új utakon jár az Infiray. 2021 őszi kampányuk vezeti végig a lelkes rajongókat a cég megújulásán, melynek első lépése egy igényes image-videó premier volt. Ezt követte szeptemberben a korszakalkotó Infiray Zoom hőkamera (melyből az első Mo.-i szállítmányt továbbra is várjuk sajnos), illetve ezzel egyidejűleg az igényesebb termékcsomagolás bemutatása is.

A soron következő lépés az Infiray Outdoor applikáció továbbfejlesztése lett, mely immáron magyar nyelven is tud (többé-kevésbé helyes fordítással), megjelent a Fórum funkció az appban a saját fotók/videók közösségi megosztásához, illetve az üzenetek fül, ahol az Infiray által megosztott tartalmakat találjuk, többek közt videókat is.

Egy húzás azonban még hátra van, egyelőre nem tudjuk, mi lesz az utolsó lépésük.

FRISSÍTÉS: a kampány utolsó lépcsője az Infiray belépése lett a digitális éjjellátó piacra. Bemutatták a Tube TD50L éjjellátó céltávcsövet, ami az eddig egyedinek számító Pulsar Digex modellek konkurenciáját jelenti. A céltávcső használható nappali módban is, illetve holdfényes és csillagfényes éjjellátó módban, de lehet majd kapni hozzá külső infravetőt is. Mivel Magyarországon a fegyverre helyezése, használata illegális, ezért többet nem foglalkozom vele itt a blogon.

Meg amiről alig esett szó…

Bár a cég ebben a kampányban nem dicskeszik vele, de azért történt itt még sokminden más is. Például Infiray képviseletek létesültek az elmúlt évben szerte a világon, hogy csak néhányat említsek: Svédország, Litvánia, Ausztrália, és ami a cég számára talán a legfontosabb: megalakult az iRay USA is, vagyis a gyártó megvetette a lábát egy nagyon fontos piacon, ahol eddig a Pulsar dominált. Létrejött a Facebookon a hivatalos Infiray Outdoor oldal és csoport is, melyeket a gyártó kezel.

Nem dicsekedtek azzal sem, hogy a csúcskategóriás Zoom ZH38 modell mellett megérkezett/érkezik

éppúgy, mint hogy

  • második generációt kapott a CH50 előtét,
  • debütált az OLED kijelzős Saim SCT35 V2.0 és SCH50 céltávcső,
  • jött a nagyfelbontású Tube TH35 tubusos céltávcső egyedülálló, kerek kijelzővel, illetve
  • jön a beépített távmérős, kompakt méretű Geni GL35R céltávcső is.

Akárhogy is nézzük, ez 13 új termék alig pár hónap leforgása alatt, mindezt óriási piaci terjeszkedéssel. Raádásul a hátterfejlesztés sem állt le, ugyanis amit fentebb bemutattam, az csak az Infiray Outdoor húzása. Az anyacég Infiray ezen túlmenően nemrég jelentette be a 1920×1080 (FullHD) felbontású, 8 µm pixelméretű szenzoruk piacra kerülését, bár ez egy jó ideig vadászati termékben még nem fog felbukkanni (előbb még a ott a 10 µm, az már régóta van nekik). Ám ez már olyan pixelméret, amivel a top fényképezőgép- és kameragyártók dolgoznak. (Ilyen pixelméretű szenzor van például a világon nagyot futott, 12 megapixeles Sony Alpha A7S fényképezőgépekben is.) És itt még mindig nincs vége, hiszen már Magyarországon is kapható az Infiray Flip PH35 ipari hőkamera, amivel valószínűleg lesz teszt itt a blogon is. A boltban már kipróbáltam, és valami káprázatos képminősége van a kihajtható, óriási méretű AMOLED kijelzőnek, továbbá olyan menüfunkciók vannak benne, ami szerintem előbb-utóbb megjelenik majd a vadászati kamerákban is.

És még egy apróság, amit nem hagyhatok szó nélkül. 1-2 éve még ment a dilemma, vacillálás, nevezzük ahogy akarjuk, hogy az Infiray termékeit Európa különböző országaiban más-más neveken árulják: Lahoux, Liemke, Night Pearl, Bering, és még sorolhatnám… Bár ezek a márkák még ma is léteznek, és kaphatók akár itthon is (külföldi garanciával többnyire), de jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a gyártó a sajátmárkás termékeivel igencsak lelépte őket. A legújabb Infiray termékek (ld. 2021-es modellek) már nem találhatók meg ezek kínálatában.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Egy székely úriember megalkotta kvázi az Instagram vadász-változatát. Egy nemzetközi vadász-közösségi média platformot, ahol már gyűlik a nép, és a...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....