Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Thermtec újdonságok az IWA-n

Olvasási idő: 2 perc A Thermtec is piacra dobott néhány korszerű, érdekes hőkamerát, lássuk őket!

Már az IWA előtt bemutatták a Thermtec Hunt előtétcsaládot, ami a prémium szegmensbe érkezett annak ellenére, hogy ez az első előtét a gyártótól. A Hunt 335 384-es, a Hunt 650 640-es szenzorral szerelt. Az előtét előnyei közé sorolható a kis méret és a 400g-os pehelysúly, továbbá a 20mK érzékenység. Ezen kívül olyan modern tulajdonságokkal is felvértezték, mint az AI-vezérelt képkalibrálás, mely “öntanuló” és alkalmazkodó képességekkel ruházza fel a készüléket. Idézem: “A különböző jelenetekben minden egyes képkorrekcióból történő folyamatos mélytanulás optimalizálhatja a képkorrekciós algoritmust, meghosszabbíthatja a kép stabilitását változatos jelenetekben.” Valószínűleg ennek köszönhető, hogy automatikus kalibrálásra állítva is kibírja egy órát korrekció nélkül, biztosítva ezzel a zavartalan célzást.

Az előtét menüje, ikonjai pozícionálhatók és átméretezhetők a kijelzőn, így bármilyen nagyítást vagy belövést használunk, ezek középen lesznek. A készülékhez puskára erősíthető bluetooth távirányító is tartozik, ami 10 órán át működik 1.5 óra töltéssel. Aztán persze adott a Thermtecnél már megszokott AI-alapú távbecslő, továbbá a lövésre aktivált videófelvétel. A lövésállóság 6000J.

A másik újdonság egy kereső. A Thermtec Wild 650L a cég csúcskategóriás kézi készüléke. 640x512px-es szenzor ketyeg benne 18mK-es érzékenységgel, mindezt egy 50mm-es objektív szolgálja ki. Ő is megkapta az öntanuló algoritmust, amit fentebb leírtam. Az LRF Boost technológiának köszönhetően pedig valamilyen módon egyszerre több tereptárgyat, vadat is meg tudunk mérni vele.

Thermtec Wild – LRF nélküli verzió (LRF-es a borítóképen)

A ház is egészen különleges, magnéziumötvözet és gumírozás elegye. A tetején megtaláljuk a Thermtecre jellemző joystick kezelőszervet, továbbá egy digitális zoomolásra alkalmas tárcsát, egy fotó/videó gombot és egy PWR gombot. Az akkumulátor cserélhető, 10 óra működési időt tesz lehetővé.

A Wild elméletileg elérhető lesz 384-es felbontással 25mm és 35mm-es változatban (LRF-fel és anélkül), illetve 640-es felbontással 50mm-es változatban (LRF-fel és anélkül).

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tesztek

Olvasási idő: < 1 perc

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 7 perc Egyszerre járt nálam a Thermtec pár új készüléke. A Wild 335 és 650 keresők, illetve a Hunt 335 és 650...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az egyik egy rendhagyó hőkamera kereső, a másik meg simán "csak" egy jónak ígérkező kereső figyelemreméltóan alacsony áron.

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!