Kalappal!

Mit keresel?

Vélemény, ajánló

Érdekes szakmai előadás a városiasodó vaddisznóról

Olvasási idő: < 1 perc Prof. Dr. Heltai Miklós: Egy nagy testű emlős alkalmazkodása a városhoz című online előadásában körüljárja az urbanizálódó vaddisznók jelenségét. Bemutatja a kutatási eredményeket, és magyarázatot keres arra, hogy miért jelent meg a városokban a sertevad, mivel táplálkozik jellemzően, eszik-e szemetet, hol van ilyenkor az élőhelyük, merre járnak, és mindezt milyen módszerekkel vizsgálták.

A professzor úr igyekszik megoldást is javasolni az ügyre, de a végső konklúzió igazából az, hogy lassan új alfajt üdvözölhetünk a vaddisznók közt, ugyanis a genetikai módosulást már kimutatták a városi vaddisznókban. Ráadásul épp olyan genetikai módosulásokat, amik a városi emberre is jellemzők.

Az előadás az alábbi videón tekinthető meg. Közel egy órás, szóval esős estén kis kaja, kis üccsi, hátradőlés, nyugalom, és mehet 🙂

Borítókép: Pixabay.com

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Idestova öt éve már, hogy velünk van az afrikai sertéspestis Magyarországon. Amikor Ukrajna és Románia felől jött az első fellángolás,...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Ötödik éve van velünk az afrikai sertéspestis. Most végre megmutatják, hogyan is illene mintát venni a vaddisznóból.

Sztori

Olvasási idő: 7 perc Bűdi Gábor újabb olvasmányos novellája következik.

Vadászíjászat

Olvasási idő: < 1 perc Német vadászok mutatják be két videóban, milyen az, amikor a vendégvadásztatás Magyarországon íjjal zajlik gímbikára, muflonra, vaddisznóra és őzre.