Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új hőkamerákat mutatott be a Hikmicro is

Olvasási idő: 2 perc Négy új típus érkezett a cégtől, egy kereső, egy előtét és két céltávcső.

Hikmicro Condor kereső

A Condor hasonló kategória, mint az Infiraynél a Finder: egy tenyérnyi méretű monokulár lézeres távmérővel. Ha azon tűnődnél, hogy eddig is létezett már hasonló a Hikmicronál a Gryphon személyében, akkor nem jársz messze az igazságtól, de a Gryphon egy kicsit más koncepció, egy fúziós kamera…volt, ugyanis eltűnt a cég weboldaláról, szóval vélhetően kifutó modell, és a Condor váltja le, amiben már nincs infra éjjellátó funkció, csak hőkamera.

A Condor négy verzióban lesz kapható, a 25 és 35mm-es CH modellek 384x288px-es szenzorral, 1200, illetve 1800 méteres észlelési távval, tovbbá a 35 és 50mm-es CQ modellek 640x512px szenzorral, 1800, illetve 2600 méteres észlelési távval. Mind a négy modell 20mK NETD érzékenységgel büszkélkedhet. A távmérőik 1000 méterig mérnek, a Hikmicro új algoritmusa pedig Image Pro és Zoom Pro néven továbbfejlesztett képminőséget és digitális nagyítást ígér. A gumírozott magnéziumötvözet ház egy cserélhető 18650-es akkut fogad, melyről a Condor 4.5 órát üzemel a kisebb szenzoros, és 4 órát a nagyobb szenzoros modellek esetében. Ilyen akkuból három darabot ad hozzá a gyártó. További különlegesség még a 3mp-es bekapcsolási idő, és a pozíciófüggő kijelzőaltatás. A display továbbra is 1024x768px OLED, 0.39″ méretű.

Hikmicro Thunder Zoom 2.0 céltávcső

Itt van egy kis anomália – számomra legalábbis – mert a Thunder alapból egy hőkamera előtét (ami szintén megújult, lásd lentebb), a Thunder Zoom 2.0 viszont egy zoomos céltávcső. Vagy hát, ahogy az Infinél, úgy itt is illik inkább kettős látószögűnek titulálni (Dual-FOV), ugyanis a céloptikát kapcsolhatjuk 25, vagy 50mm-es állásba a kisfelbontású TH verzió esetében, illetve 35, vagy 60mm-esbe a TQ, vagyis a nagyfelbontású verziónál. 60mm-en már 3000 méteres észlelési távot kapunk, 25mm-en pedig F0.8 fényerőt. Nagyobb nagyítása egyébként a 384 szenzoros TH50Z 2.0-nak van, 4.3x-os. A 640-es verzió 60mm-en 3.1x nagyítás kínál, mégpedig azért, mert ebben a modellben is maradt az 1024x768px 0.39″ képátlójú kijelző.

A Thunder Zoomon két objektívgyűrűt találunk, az egyik felel az optikai zoomért, a másik az élességállításért. 6000J-ig lövésálló, tehát nagyobb kaliberekkel is használható. Két darab cserélhető, egyedi akkuja kb 13 órát bír együtt.

Hikmicro Thunder 2.0 előtét

Ahogy a fenti Thunder Zoom, úgy az új, 2-es verziószámú Thunder előtét is már 20mK NETD érzékenységű lett a régi 35mK helyett. További újdonság, hogy a fókuszálást a legtöbb modellnél nem objektívgyűrűvel végezzük, hanem az optika tetején lévő, tekerőgombbal. Ez alól csak a belépő-kategóriás, 256-os szenzorú TE modellek kivételek. Merthogy nem kevesebb, mint 8-féle Thundert kínál majd a Hikmicro, melyek felbontásban, gyújtótávban, továbbá szálkereszt megjelenítésben különböznek.

Hikmicro Panther LRF 2.0

A Panther a cég távmérővel ellátott, kompakt céltávcsöve 384-es, vagy 640-es szenzorral, 35 illetve 50mm-es optikával. Remélem nem tévedek, de az elődmodellhez képest úgy láttam az egyetlen újítás a 20mK-es szenzor 35 helyett.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 8 perc Szinte naponta jön arra vonatkozó kérdés, hogy a fenti távcsövek közül melyiket érdemes választani. Amellett, hogy mindhárom céltávcső jófajta, azért...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Bemutatta a Hikmicro a Habrok nevű készüléket, mely hőkamera és optikai kamera egyben.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Teljesen új hőkameracsaláddal rukkolt elő a kínai gyártók másik nagy szereplője, a Hikmicro is, mely nem más, mint a Falcon...

Optika teszt

Olvasási idő: 3 perc Két olcsó spektívet próbáltam ki a Bresser kínálatából. Ebből az egyik, a Travel kifejezetten olcsó, pedig még állványt is adnak...