Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Foghíjas FeHoVa várható

Pár nap múlva itt a kedvenc kiállításunk, de úgy tűnik, a COVID helyzet miatt félgőzzel fog üzemelni a megszokotthoz képest.

Tavaly ilyenkor elmaradt a FEHOVA a koronavírus miatt, majd a Vadászati Világkiállítás keretei között FEHOVA+ néven egy mini-vásárt szerveztek, mely a szokásosnál jóval kisebb volt. 2022-re azt gondoltuk fellélegezhet a magyar “vásáripar”, és be is jelentették már idejekorán, hogy lesz rendes Fegyver-, Horgász-, Vadászkiállítás feburár 17. és 20. között.

A covid-helyzet azonban nem javul, az 5. hullám csúcsán fogják megszervezni a tömegrendezvényt, ahová csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

A legnagyobb kiállítók hiába kérlelték a szervezőket, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva tegyék a rendezvényt pár héttel későbbre, sajnos ez nem valósult meg. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban megszervezett hazai és nemzetközi kiállítások, vásárok köztudottan 25% körüli látogatottsági arányokat, és visszafogott kiállítói jelenlétet tudtak csak felmutatni. Nem volt kivétel ez alól a legjelentősebb, januári, nemzetközi kütyümustra, a CES sem, ahogy az amerikai íjászkiállításon (ATA) is lézengés volt, és a vegasi fegyverkiállítás, a SHOT Show sem ment teljes gőzzel. A IWA-t Nürnbergben, márciusban megtartják, de a január-feburári időszakra tervezett összes jelentős európai kiállítást elhalasztották, vagy lemondták.

Ennek következményeként itthon a legnagyobb kiállítók sorban visszaléptek a FeHoVától, arra hivatkozva, hogy munkatársaik egészsége az első számukra. Először a Leitz Hungária tett ki közleményt, a ma már lassan szállóigévé váló “SeHoVa” szlogennel. Ezt követően a Beopa Kft, vagyis a Weigl Vadászbolt jelezte távolmaradását hasonló okok miatt. Legújabban a Harmónia Vadászboltokról és a JAPE Vadászról derült ki, hogy szintén nem teszik tiszteletüket a Fehován, aztán a Swarovski Optik is jelezte, hogy ők is otthon maradnak.

A Fehova oldalán látható kiállítói katalógus tehát sajnos már nem mérvadó.

Aki mégis úgy dönt, hogy ellátogat a Fehovára, vigyázzon magára, és másokra is!

Bízzunk benne, hogy jövőre már nem lesznek ilyen jellegű problémáink, és újra találkozhatunk egymással a kedvenc rendezvényünkön!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Aki kicsit ismeri a Leica keresőtávcső kínálatát, az bizonyára tudja, hogy alapvetően kétfajta generációjú Geovid van a kínálatukban: az újabb, nyitott hidas, banán alakú...

Hírek

Ha magadénak tudnál Magyarországon elsők közt egy egymillió forint értékű EYE III E3 Max hőkamerát, akkor ne hagyd ki az alkalmat!

Vadászíjászat

Az első PSE Omen csigás íj 2010-ben mutatkozott be, mint speed bow, vagyis sebességre kihegyezett íj. Több iterációt is megélt (Omen Pro), majd az...

Hírek

Az ígértem, hogy tudósítani fogok az IWA-n megjelenő újdonságokról, de végül kiderült, hogy nem sok puskaport lőttek el a gyártók Nürnbergben. Íme az említésre...