Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Foghíjas FeHoVa várható

Olvasási idő: 2 perc Pár nap múlva itt a kedvenc kiállításunk, de úgy tűnik, a COVID helyzet miatt félgőzzel fog üzemelni a megszokotthoz képest.

Tavaly ilyenkor elmaradt a FEHOVA a koronavírus miatt, majd a Vadászati Világkiállítás keretei között FEHOVA+ néven egy mini-vásárt szerveztek, mely a szokásosnál jóval kisebb volt. 2022-re azt gondoltuk fellélegezhet a magyar “vásáripar”, és be is jelentették már idejekorán, hogy lesz rendes Fegyver-, Horgász-, Vadászkiállítás feburár 17. és 20. között.

A covid-helyzet azonban nem javul, az 5. hullám csúcsán fogják megszervezni a tömegrendezvényt, ahová csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni.

A legnagyobb kiállítók hiába kérlelték a szervezőket, hogy a nemzetközi trendekhez igazodva tegyék a rendezvényt pár héttel későbbre, sajnos ez nem valósult meg. Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban megszervezett hazai és nemzetközi kiállítások, vásárok köztudottan 25% körüli látogatottsági arányokat, és visszafogott kiállítói jelenlétet tudtak csak felmutatni. Nem volt kivétel ez alól a legjelentősebb, januári, nemzetközi kütyümustra, a CES sem, ahogy az amerikai íjászkiállításon (ATA) is lézengés volt, és a vegasi fegyverkiállítás, a SHOT Show sem ment teljes gőzzel. A IWA-t Nürnbergben, márciusban megtartják, de a január-feburári időszakra tervezett összes jelentős európai kiállítást elhalasztották, vagy lemondták.

Ennek következményeként itthon a legnagyobb kiállítók sorban visszaléptek a FeHoVától, arra hivatkozva, hogy munkatársaik egészsége az első számukra. Először a Leitz Hungária tett ki közleményt, a ma már lassan szállóigévé váló “SeHoVa” szlogennel. Ezt követően a Beopa Kft, vagyis a Weigl Vadászbolt jelezte távolmaradását hasonló okok miatt. Legújabban a Harmónia Vadászboltokról és a JAPE Vadászról derült ki, hogy szintén nem teszik tiszteletüket a Fehován, aztán a Swarovski Optik is jelezte, hogy ők is otthon maradnak.

A Fehova oldalán látható kiállítói katalógus tehát sajnos már nem mérvadó.

Aki mégis úgy dönt, hogy ellátogat a Fehovára, vigyázzon magára, és másokra is!

Bízzunk benne, hogy jövőre már nem lesznek ilyen jellegű problémáink, és újra találkozhatunk egymással a kedvenc rendezvényünkön!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Semjén úr a Fehován egy hazai YouTube-csatornának adott rövid interjút e-beíróról, hangtompítóról és fegyverre szerelt céltechnikáról.

Vélemény, ajánló

Olvasási idő: < 1 perc Szokás szerint minden év végén közzéteszem a Vadász Blog aktuális évi legolvasottabb cikkeit, és idéntől a Vadász Blog YouTube-csatorna...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Aki kicsit ismeri a Leica keresőtávcső kínálatát, az bizonyára tudja, hogy alapvetően kétfajta generációjú Geovid van a kínálatukban: az újabb,...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Ha magadénak tudnál Magyarországon elsők közt egy egymillió forint értékű EYE III E3 Max hőkamerát, akkor ne hagyd ki...