Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Semjén: Rövidesen bevezetésre kerül az elektronikus beírókönyv, a hangtompítóról pedig szavazhatunk

Olvasási idő: < 1 perc Semjén úr a Fehován egy hazai YouTube-csatornának adott rövid interjút e-beíróról, hangtompítóról és fegyverre szerelt céltechnikáról.

A szabicsdr nevű Youtube csatorna képviselője volt oly szemfüles, hogy elkapta dr. Semjén Zsoltot a Fehován egy rövid interjú erejéig. Semmi mellébeszélés, csak a hazai vadászokat leginkább folgalkoztató három témakör:

  • Lesz-e elektronikus beírókönyv?
  • Legális lesz-e a hangtompító a sportvadászok számára is?
  • Legális lesz-e a céltechnika fegyveren?

Semjén válaszai röviden:

  • Ahogy a címben is elhangzott, Semjén úgy fogalmazott, “a kor igényeinek megfelelően rövidesen bevezetésre kerül az elektronikus beírókönyv”, melyben a tájegységi fővadászok és a hivatásos vadászok segítségét fogják kérni. Gyorstalpaló tanfolyam is lesz hozzá.
  • A hangtompító ügyében az ország 1500 vadászatra jogosultjának fognak kérdőívet küldeni, így gyakorlatilag mi szavazunk arról, hogy legyen-e hangtompító vagy sem. Ha igény van rá, legális lesz – mondta Semjén.
  • A fegyveren használt éjjellátó és hőkamerás céltechnika használata Semjén szerint továbbra sem lesz legális, annak ellenére, hogy már nagyon sokan használják. Továbbra sem tartja etikusnak, “a vadászat étoszával összeegyeztethetőnek”, és úgy gondolja, a vadásztársadalom egésze nem fogadja el.

A videót, melyeben ezek elhangzanak, itt tudjátok megtekinteni:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Kiegészítő teszt

Olvasási idő: 5 perc A móri Kalappal vadászbolt jóvoltából több mint egy hónapja nyúzhatok egy titánból 3D-nyomtatott FBT hangtompítót. Íme a "tompított vadászat" első...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 3 perc A hangtompító legalizálásával felmerültek kételyek. "Na majd a szubszonikus lőszerekkel elindul a rabsickodás". Mutatom miért nem lesz így jó eséllyel.

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Gyakorlatilag utolsó pillanatban, október 31-én este jelent meg a Magyar Közlönyben a hangtompítókra vonatkozó részletszabályozás.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Megjelent a nyár elején módosított vadászati törvény új végrehajtási rendelete, mely bizonyos keretek között, de lehetővé teszi a hőkamerás vagy...

This will close in 20 seconds