Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Semjén: Rövidesen bevezetésre kerül az elektronikus beírókönyv, a hangtompítóról pedig szavazhatunk

Olvasási idő: < 1 perc Semjén úr a Fehován egy hazai YouTube-csatornának adott rövid interjút e-beíróról, hangtompítóról és fegyverre szerelt céltechnikáról.

A szabicsdr nevű Youtube csatorna képviselője volt oly szemfüles, hogy elkapta dr. Semjén Zsoltot a Fehován egy rövid interjú erejéig. Semmi mellébeszélés, csak a hazai vadászokat leginkább folgalkoztató három témakör:

  • Lesz-e elektronikus beírókönyv?
  • Legális lesz-e a hangtompító a sportvadászok számára is?
  • Legális lesz-e a céltechnika fegyveren?

Semjén válaszai röviden:

  • Ahogy a címben is elhangzott, Semjén úgy fogalmazott, “a kor igényeinek megfelelően rövidesen bevezetésre kerül az elektronikus beírókönyv”, melyben a tájegységi fővadászok és a hivatásos vadászok segítségét fogják kérni. Gyorstalpaló tanfolyam is lesz hozzá.
  • A hangtompító ügyében az ország 1500 vadászatra jogosultjának fognak kérdőívet küldeni, így gyakorlatilag mi szavazunk arról, hogy legyen-e hangtompító vagy sem. Ha igény van rá, legális lesz – mondta Semjén.
  • A fegyveren használt éjjellátó és hőkamerás céltechnika használata Semjén szerint továbbra sem lesz legális, annak ellenére, hogy már nagyon sokan használják. Továbbra sem tartja etikusnak, “a vadászat étoszával összeegyeztethetőnek”, és úgy gondolja, a vadásztársadalom egésze nem fogadja el.

A videót, melyeben ezek elhangzanak, itt tudjátok megtekinteni:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 3 perc Ha csak egy cikket olvasol el a elektronikus beírókönyvvel kapcsolatban, ez legyen az.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Módosult a Vadászati Törvény, az új szövegezés lehetővé teszi jövőre a vadászatra jogosultak számára az elektronikus beírókönyv választását a hagyományos...

Kiegészítő teszt

Olvasási idő: 5 perc A móri Kalappal vadászbolt jóvoltából több mint egy hónapja nyúzhatok egy titánból 3D-nyomtatott FBT hangtompítót. Íme a "tompított vadászat" első...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 3 perc A hangtompító legalizálásával felmerültek kételyek. "Na majd a szubszonikus lőszerekkel elindul a rabsickodás". Mutatom miért nem lesz így jó eséllyel.