Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Már az USA-t hódítja az Infiray, záporoznak a tesztek a YouTube-on

Olvasási idő: 2 perc Új korszak kezdődött az Infiray életében. Tavaly beléptek az amerikai piacra, ami az európai vadászok számára is valamelyest új korszakot fog nyitni, ugyanis többet fogunk hallani a márkáról, mint eddig.

A Pulsar köztudottan régi motoros a szakmában, a világ minden táján ismerik. Ennek oka részben az, hogy az USA-ban is van leányvállalatuk, komoly marketingjük, így az amerikai vadászok imádják, használják, és a közösségi médiában, videómegosztókon lépten-nyomon bele is futunk a Pulsar márkanévbe.

Ez hiányzott az Infiraynek eddig, viszont 2020-ban, 10 évvel az anyagcég megalapítását követően megalakult az IrayUSA nevű leányvállalat is, természetesen Texasban, a nagyüzemi vaddisznólövés hazájában. Már most érezhető módon megugrott a márka elérése, hiszen megszaporodtak az videók a közösségi médiában, és sorra készülnek az olyan igényes bemutatók is, mint az alábbi.

Az amerikaiak nem fogják vissza magukat, ha termékpromotálásról van szó, így biztos vagyok benne, hogy nem csak a tengerentúliak, de mi is többet fogunk hallani, látni az Infirayről.

Például nem voltak restek elsők közt megmutatni, hogy mit tud a cég legnagyobb felbontású hőkamera szenzora, 1280×1024 pixellel. Igaz professzionális hőkamerába rejtve, nem vadászati célú, kézi készülékben:

Az Oneil Ops csapata sakálvadászatot mutat az Infiray Rico RH50 (náluk Iray Rico MK1) céltávcsővel. Bár a céltechnikával való vadászat nem fér bele a Vadász Blog szellemiségébe, de azért a felvételek meggyőzőek. Amit a Rico RH50 tud képileg, azt tudja az E6 Pro V2.0 is:

Hasonló videó alább a Night Crew csapatától, sakálok és disznók, szintén a Ricoval. A videó tömör gyilkolás, szóval gyenge idegzetűek ne nézzék. Amerikában más világ van, ott a disznó olyan renomét tudhat magáénak kábé, mint nálunk a csatornapatkány. Viszont amit a videón látunk, mint hőkamera teljesítmény, az egészen bravúros szerintem:

Nyilván az USA-ban a coyote- és vaddisznó-vadászok számára a hőcéltávcsövek a befutók, kint hamarabb megveszik, mint a keresőt, ezért szinte mindenhol ezekbe lehet belefutni. Készülnek az összehasonlítások is, alább egy Pulsar Trail 2 XP50 (640p, 17 µm) kontra Infiray Rico RH50 (640p, 12 µm):

Lentebb pedig egy Infiray Rico RH50 kontra Pulsar Thermion XG50, mindkettő 50mm, 640p, 12 µm, igaz nem egy helyen és időben hasonlították össze:

Infiray Tube TL35 (35mm, 384p, 12 µm) vs. Pulsar Thermion XQ38 (38mm, 384p, 17 µm):

No lényeg az, hogy nagyon nyomul az Infiray mostanság, rengeteg tesztbe és összehasonlításba lehet belefutni a YouTube-on. Így legalább visszaellenőrizhetitek, hogy amit a Vadász Blog tesztekben olvastatok, az fedi-e a valóságot vagy sem. Az összehasonlítások kivitelezésének, és a videók online bemutatásának azért van néhány sarkalatos pontja, amit nem árt betartani, odafigyelni rá (erről talán lesz is itt külön cikk), nem tudom, hogy ezzel minden videótartalom-gyártó tisztában van-e, de azért a semminél mindenképpen több ez a sok bemutató netszerte.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 8 perc Szinte naponta jön arra vonatkozó kérdés, hogy a fenti távcsövek közül melyiket érdemes választani. Amellett, hogy mindhárom céltávcső jófajta, azért...