Sőt, a Dali hőkamerákban is van Image Enhancement.

A Pulsar által nemrégiben frissített hőkamera szoftverek által kínált képjavítás (Image Boost), vagy képélesítő funkció többségében remek fogadtatást kapott. A menüben történő aktiválást követően a Helion és Accolade kereső hőkamerák az eddiginél élesebb képet produkálnak. Ez a frissítés először a nagyfelbontású XP, később a kisebb felbontású XQ kamerákra érkezett. Nem szeretném kisebbíteni ezt a szolgáltatást, hiszen örvendetes, hogy a Pulsar hőkamerák ezáltal méginkább szerethetővé válnak a tulajdonosaik számára.

Guide Track menüjében az Image enhancement, vagyis a képjavítás funkció megjelenítése

De az objektív megítélés azt kívánja, hogy felhívjam a figyelmet rá, miszerint a Guide Track, és a Dali S253/S256 hőkamerákban eddig is volt már ilyen funkció, az Iray/Infiray kamerákban meg alapból van, és ki se lehet kapcsolni. A Guide Trackekben látványosabb a hatása, a Daliban kevésbé, de minden esetben – a Pulsarnál is – úgy működik, hogy a kamera által alkotott képre a kamera szoftvere egy digitális élesítést rak, vagy épp a meglévő élsimítást, pixelsimítást csökkenti, így a kontúrvonalak határozottabbak lesznek, ezáltal élesebbnek látjuk a képet.

Dali S253 menüképe

Fontos tudni azt is, hogy az élesítés a kép egészére hatással van, így a képen a digitális zajt is felerősíti. Ne lepődjünk meg tehát, ha az élesebb kép adott esetben szemcsésebb is lesz egy kicsit, ahogy azon se, hogy a nagyított kép ezáltal pixelesebb lehet.