Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Jön a plasztik vadászjegy, erre figyelj jövő év elején!

Az OMVK közleményben tudatta a vadásztársadalommal, hogy végre átalakítják a vadászjegyet. A papír alapú, bélyegragasztós verzióból plasztikkártya lesz, és a jövőben online is lehet majd érvényesíteni a következő évre. De ez még csak részben valósul meg jövő évtől, ezért az alábbi tudnivalókkal kell tisztában lenni.

A személyi okmányokkal azonos méretű plasztikkártya jövő évben, az online érvényesítés pedig 2021-ben érkezik a vadászok mindennapjaiba. Az OMVK tájékoztatása szerint a 2020 január-februárban esedékes vadászjegy érvényesítés során indítják el a folyamatot. Fontos, hogy ekkor még hagyományos, papír alapú vadászjegyet fognak érvényesíteni, de felveszik az adatokat már a plasztikkártyához, amit a későbbiekben, a 2020-as év folyamán fognak kipostázni mindenkinek.

A folyamat meggyorsítása érdekében célszerű az adatfelvételi űrlapot előre kitölteni, és magunkkal vinni, amikor megyünk év elején a Kamarához jegyet érvényesíteni. (Az űrlapot a Kamara még nem tette közzé, év végéig fogják megtenni, ha elérhető lesz, itt a Blogon is értesíteni fogunk minden kedves Olvasót!) Ha ez elmarad, akkor az űrlap kitöltésére helyben is sor kerülhet, de nyilván ezzel a mögöttünk sorban álló vadásztársak idegeire fogunk menni, ami például egy Pest megyei Kamaránál, ahol szinte mindig áll a sor, nem épp célszerű megoldás.

Fontos tudni, hogy a plasztikkártyára áttérés a vadásztársaknak nem jelent plusz költséget, ennek minden jellegű járulékos költségét a Vadászkamara állja!

Jövő év folyamán mindenkinek kipostázzák majd a plasztikkártyákat, aztán 2021. januárjától már online is lehet érvényesíteni a vadászjegyeket, vagyis nem kell minden évben elballagni a kamarai ügyfélszolgálatokra.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Megjelent a Magyar Közlönyben az új agrárminiszteri rendelet, mely módosítja a vadászjegyek és a külföldi vendégvadászoknak szóló vadászati engedélyek...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Ezt a cikket már január eleje óta terveztem, de talán jó is, hogy vártam vele, mert aktuálisabb, mint eddig....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Írtam már korábban cikket az új Land Rover Defender megjelenéséről. Az is cikk is, ahogy a mostani is informatív jellegű,...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Ezt a napot vártuk! Bár plasztik vadászjegyünk továbbra sincs, de azután, hogy az éves érvényesítést mostantól otthonról is lehet végezni,...