Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Célszerű az újdonsült plasztik vadászjegyet ellenőrizni

Olvasási idő: < 1 perc Ezt a cikket már január eleje óta terveztem, de talán jó is, hogy vártam vele, mert aktuálisabb, mint eddig. Sokan február végére hagyják a vadászjegy érvényesítést, így akár tömegével is jelentkezhetnek adminisztrációs problémák.

Mégpedig olyan problémák, hogy a vadászjegyünk jogosultsága nem a pontos adatokat mutatja (nem a vadászati évre gondolok, az helyesen jelenik meg, még a 2021/22-es évet írjuk!). Több embernél is előfordult már január óta, hogy az online lekérhető adatok nem mutattak semmit (értsd semmilyen fegyvernemre nem jogosult), vagy akinek puskára és vadászíjra is van vizsgája, annak csak a vadászíjat jelezte az adatbázis, a lőfegyvernél meg azt mutatta, hogy nem érvényes a vadászjegye. Jómagam is így jártam, és a fórumos visszajelzések alapján mások is.

A bekeretezett részben helyesen kell szerepeljenek a jogosultságra vonatkozó adatok. Ezeket érdemes átnézni!

Ezért javasolt a QR kód segítségével, vagy a Kamara ügyfélszolgálati oldalán keresztül lekérdezni a saját vadászjegyünk jogosultsági adatait, és ellenőrizni azok helyességét.

Ha eltérés van, pánikra semmi ok, ilyen esetben küldjünk egy emailt a helyi Kamarának, és hamarosan javítani fogják az adatokat. Nem kell igazolnunk semmit!

Nekem 5 perc nem sok, ilyen rövid időn belül reagáltak, és javították.

Az új vadászjegyen az alap adatokon kívül semmi nem látható. Azokat a Kamara online adatbázisa tartalmazza, ahonnan bárki lekérdezheti egy adott vadászjegy érvényességét, adatait, akár a sajátját is az interneten keresztül. Ezt megtehetjük az ugyfelszolgalat.omvk.hu oldalon, kiválasztva a lekérdezést, és beírva a vadászjegyszámot. Mindezt egyszerűsíti a vadászjegyünkön található QR kód, mely egyben tartalmazza a szükséges webcímet, illetve a vadászjegyünk számát is a lekérdezéshez, ezért a kódot beolvasva a telefon kamerájával, egyből eredményre jutunk.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Megjelent a Magyar Közlönyben az új agrárminiszteri rendelet, mely módosítja a vadászjegyek és a külföldi vendégvadászoknak szóló vadászati engedélyek...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Ezt a napot vártuk! Bár plasztik vadászjegyünk továbbra sincs, de azután, hogy az éves érvényesítést mostantól otthonról is lehet végezni,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az előző vadászjegy érvényesítésekor mindenkitől bekérték - GDPR-kompatibilis módon - a személyes adatokat, és az volt az ígéret, hogy évközben...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Elérhetővé vált a beígért adategyeztetési lap az OMVK oldalán. Ahogy korábban itt a Vadász Blogon is szerepelt, jövőre a...