Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Bemutatták az Infiray Rico 2 RH50R céltávcsövet

Olvasási idő: < 1 perc A 2024-es las vegasi SHOT Show keretében lerántotta a leplet az Infiray a Rico 2 céltávcsőről.

Ha valaki nem igazodna el a szaporodó Rico távcsövekről, akkor mondom. Eddig volt a Rico, a Rico Pro és a Rico RS. Ezek közül a Pro optikai zoommal rendelkezik, az RS pedig ultranagyfelbontású (1280x1024px) szenzorral. Ezúttal tehát a sima Rico kapott második generációt, melyben továbbra is 640×512 px 12 µm szenzor ketyeg, de a piaci trendeknek megfelelően immáron 20mK alatti NETD érzékenységgel. Az objektív maradt 50mm F1.0, amivel 3x alapnagyítást kapunk és 8.8° látószöget.

Az RH50R jelölésből az utolsó R-betű természetesen a lézeres távmérőt jelöli, ami az új modellnél nem bumszli, külön megvásárolható és felcsatolható, mint korábban, hanem beépített, és egészen aprócska dudor csak az objektív oldalán. Mégis 1200 méter a hatótávolsága, és a Rico 2 ballisztikai kalkulátort is kínál. Nomeg lövésre aktiválódó videófelvételt.

Ami újdonság még a régi Ricohoz képest, az az 2560 pixeles AMOLED kijelző. Hogy pontosan milyen, azt most nem tudom megmondani, mert az Infiray a weboldalán mindenhol 2560×2560 pixeles, kerek kijelzőt említ, a nálam lévő próbadarabban viszont négyszögletű kijelző van, szóval lehet, hogy ez csak prototípus. De, hogy brutálisan jó a kijelzője, annyi szent! 🙂 Végre ez a Rico is megkapta az egyre gyakoribbá váló, torzításmentes okulárlencsét, amit azt jelenti, hogy akkor is éles képet látunk, ha egy kicsit szögből nézünk bele a távcsőbe.

További fejlesztés még a készüléken lévő, olajozott járású vezérlőkar, ami elsősorban a digitális zoomot állítja villámgyorsan, fokozatmentesen és kényelmesen, de a menüben egyes csúszkás paramétereket (pl. Brightness) is ezzel tudunk állítani.

A csomagban két darab 4400mAh-s, cserélhető akku van, amivel 2×5.5 órát működik a készülék. Lövésállóság 6000J, kézbefogva ezt nem is fogjuk megkérdőjelezni, mert nagyon masszív és kiforrott darab.

Egyelőre ennyit tudunk, nézzétek meg ti is, hogyan néz ki kézben:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....