Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új prémium keresővel hozakodott elő a Pulsar, és frissült a Krypton előtét is.

Olvasási idő: 2 perc Bemutatták a Telos hőkameracsaládot, egy keresőt, ami a prémium szegmensbe érkezik, és több szempontból rendhagyó és innovatív. Például azért, mert moduláris, emiatt időtálló. Ezen kívül érkezik a Krypton 2 előtét is.

A Pulsar Telos LRF XP50 egy 640x480px 17 µm szenzoros, 50mm F/1.0 objektívvel rendelkező hőkamera kereső. A termikus érzékenysége (NETD) mindössze <18mK, ami a piacon jelenleg egyedülálló. A monokulár alján egy lézeres távmérő kapott helyet, az átgondolt kialakításnak köszönhetően pedig mindegy, hogy jobb-, vagy balkézzel használja a vadász, minden gomb és kezelőszerv kézre esik, a kézpánt pedig gyűrűkön rögzül, így egy mozdulattal át lehet fordítani. Az objektíven a szokásos fókuszgyűrű található elöl, mögötte pedig a digitális nagyításért felelős második gyűrű, nem kell tehát gombokat nyomkodni a zoomoláshoz, elég csak megtekerni a gyűrűt (digitális nagyításról beszélünk, nem optikai!).

Az akkumulátor teljesen új, egy mozdulattal cserélhető, a töltéséhez nem szükséges külön töltőkészülék, csak egy USB-C kábelt kell beledugni, továbbá vezetéknélküli töltést is támogat. Egy töltéssel 8 órás üzemidőt kínál.

A Telos igazi különlegessége, hogy – ahogy a Pulsar fogalmaz – “jövőálló”. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó a vásárlást követően upgrade-elni, frissíteni (illetve hát gyanítom szervizben frissíttetni) tudja a kamerát, ugyanis cserélhető az objektív, a szenzor, a kijelző, az LRF és néhány elektronikai alkatrész is. Ha idővel ezekből jön egy újabb, szebb, jobb ahhoz képest, mint amit megvettünk korábban, nem kell az egész hőkamerát cserélni, csak az adott elemet cseréltetni. Jelenleg a 640×480-as, 17 µm-os, <18mK-es XP modell debütál az IWA-n, de a későbbiekben lesz belőle 384x288px/17µm XQ modell is, illetve 640x480px/12µm XG egyaránt.

Megújul a Krypton hőkamera előtét is, a Krypton 2 FXG50 és FXQ35 személyében. A második generáció kisebb, könnyebb, mint elődje, és javítottak a képminőségen is. A kezelőszervek a kamera tetejéről a baloldalára kerültek, szóval a balkezes vadászokkal most rendesen kitolt a Pulsar. Az FXG50 modell 640x480px/12µm szenzorral, 50mm F/1.0 objektívvel és 40mK NETD-vel rendelkezik, az FXQ35 modell pedig 384x288px/17µm szenzorral, 35mm-es objektívvel és 25mK NETD-vel.

Bevezeti továbbá a Pulsar az XQ Pro szériát is (eddig csak XP Pro létezett), az első fecskéi az Axion 2 XQ35 Pro keresők (LRF-fel és nélküle), illetve a Talion XQ35 Pro céltávcső lesznek. Jobb képminőséget és érzékenységet ígér a Pulsar a Pro verziókhoz, ami tulajdonképpen a 25mK termikus érzékenység bevezetését jelenti az XQ, vagyis a 384x288px/17 µm készülékeknél.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Thermtec is piacra dobott néhány korszerű, érdekes hőkamerát, lássuk őket!

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Bemutatta az Infiray az IWA-n a lassan legendássá váló MATE MAH50 előtét továbbfejlesztett verzióját, melyben - előtétek közt elsőként -...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Lerántotta a leplet az Infiray a legújabb készülékcsaládról, az Irisről, mely egyszerre váltja a AFFO AL és az E3 Plus/Max...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc A Pulsar bemutatta a Thermion XL modellt, a Merger keresőből már ismert 1024x768-as felbontással.