Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Pulsar: HD-felbontás már céltávcsőben is

Olvasási idő: < 1 perc A Pulsar bemutatta a Thermion XL modellt, a Merger keresőből már ismert 1024×768-as felbontással.

A Pulsar Thermion 2 LRF XL50 lelke egy HD-felbontású, 12 µm pixelméretű, 35mK termikus érzékenységű szenzor, mely előtt egy 50mm-es optika csücsül. Lévén, hogy ez a korábban megszokott érzékelőknél fizikailag is nagyobb méretű, a látószög nőtt (14°), az ehhez köthető nagyítás pedig csökkent 1.75x-ös alapra. Persze a nagyobb felbontású szenzor a digitális nagyítást is jobban bírja, amit 8x-ig tolhatunk fel, 14x-es nagyítást kapva összességében.

A kijelző maradt a korábbi, szintén 1024×768-as AMOLED, így gyakorlatilag 1:1-es a leképzés a szenzorról a kijelzőre, ami elég ritka a piacon, és elméletileg a legjobb érzékelt élességet tudja produkálni. A beépített lézeres távmérő 800 méterig mér, a Stream Vision applikációval együtt ballisztikai kalkulátor is elérhető, a dupla akkumulátor pedig 10 órás üzemidőt kínál. A Thermion XL a memóriájában 10 puskaprofilt, és 100 belövési távolságot tud letárolni. Gyári tartozék egy bluetooth csatlakozású, puskára erősíthető távirányító is.

Mivel eddig csupán két extranagy felbontású (és méregdrága) konzumer céloptika van a piacon, adja magát egy kis összehasonlítás:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Hamarosan Magyarországon is kapható lesz a PARD DS37 Night Stalker céltávcső 4K/UHD felbontással, és ha minden igaz, talán még...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A tudása és ára alapján slágerterméknek ígérkező Infiray IRIS IL19 és IL35 hőkamera keresők bemutatója. AI, nagy kijelző, polaritásfüggetlen...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Magyarországon is rendelhető már az új Inifray MAH50R extra érzékenységgel, cserélhető akkuval, lézeres távmérővel és ballisztikai kalkulátorral.