Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Pulsar: HD-felbontás már céltávcsőben is

Olvasási idő: < 1 perc A Pulsar bemutatta a Thermion XL modellt, a Merger keresőből már ismert 1024×768-as felbontással.

A Pulsar Thermion 2 LRF XL50 lelke egy HD-felbontású, 12 µm pixelméretű, 35mK termikus érzékenységű szenzor, mely előtt egy 50mm-es optika csücsül. Lévén, hogy ez a korábban megszokott érzékelőknél fizikailag is nagyobb méretű, a látószög nőtt (14°), az ehhez köthető nagyítás pedig csökkent 1.75x-ös alapra. Persze a nagyobb felbontású szenzor a digitális nagyítást is jobban bírja, amit 8x-ig tolhatunk fel, 14x-es nagyítást kapva összességében.

A kijelző maradt a korábbi, szintén 1024×768-as AMOLED, így gyakorlatilag 1:1-es a leképzés a szenzorról a kijelzőre, ami elég ritka a piacon, és elméletileg a legjobb érzékelt élességet tudja produkálni. A beépített lézeres távmérő 800 méterig mér, a Stream Vision applikációval együtt ballisztikai kalkulátor is elérhető, a dupla akkumulátor pedig 10 órás üzemidőt kínál. A Thermion XL a memóriájában 10 puskaprofilt, és 100 belövési távolságot tud letárolni. Gyári tartozék egy bluetooth csatlakozású, puskára erősíthető távirányító is.

Mivel eddig csupán két extranagy felbontású (és méregdrága) konzumer céloptika van a piacon, adja magát egy kis összehasonlítás:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 8 perc Ha valamire azt lehet mondani, hogy "korszakalkotó", az bizonyára az Infiray HOLO HL25B, hiszen ez az első dedikált íj irányzék,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Guide legutóbb bemutatott hőkamerái már Magyarországon is elérhetők. Lássuk röviden, melyekről van szó, mert van köztük pár egészen izgalmas...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Bemutatta a Hikmicro a Habrok nevű készüléket, mely hőkamera és optikai kamera egyben.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Gemini immáron szériaérett, végleges verzióját teszteltem. Hőkamera, éjjel-nappali távcső, távmérő, fúziós kép. A parádés kiegészítők (táska, nyakpánt) bemutatására...