Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Érkezik az első éjjellátó előtét az Infiraytől

Olvasási idő: < 1 perc Pár hónapja az Infiray belevágott hőkamerák mellett az éjjellátó-bizniszbe is. Elsőként a TD50 nappali és éjszakai, tubusos céltávcső jött, most pedig érkezik az ugyanilyen céltávcső-előtét, az Infiray Clip CD35.

Az Infiray CD35 35mm-es gyújtótávolsággal, 1024x768px OLED kijelzővel rendelkezik, látószöge 9.4 fok. Az érzékelője egy 1920×1080 pixel felbontású CMOS szenzor, ami nappali, szürkületi és éjszakai üzemmódot kínál. A csomagban gyárilag egy 1,5W-os 940nm-es infravetőt is kapunk egy adapterrel, amivel a vetőt a céltávcsőre rögzíthetjük (hatótávja kb. 200 méter). Digitális éjjellátó lévén természeten 980nm-ig mindenféle infravetővel kompatibilis a CD35.

A dobozban találunk még egy céltávcső adaptert is, amivel 44-51mm-es céltávcsövekre szerelhetjük a Clip-et. Ha nem ilyen távcsövünk van, akkor külön kell venni hozzá 52mm-es menettel rendelkező adaptert. Kapunk még puskatusra tehető Bluetooth-os távirányítót is.

Az előtét fotó/videó rögzítésére alkalmas, és 2db CR123 elemmel, vagy a tartozék toldó használata esetén 2db 16650-es akkuval működik. Üzemideje CR123-mal 3,5 óra, 16650-nel 7 óra. A ház IP66 védettségű, kompozit anyagú és ütésálló. A lövésállósága 1000g, vagyis .375H&H vagy 9.3×64-es kaliberig használható.

A Clip CD35-höz szemkagylós okulár nem jár. Jóllehet szabad szemmel így is bele tudunk nézni, de a kijelzője sajnos nem tud teljes teljes képernyős, kereső-üzemmódot, így a vetített képet céltávcső üzemmódban, kicsiben, középen látjuk.

Az Infiray Clip CD35 indulóára 474.900 Ft a Leitz Hungáriánál.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközöket a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP miatti vaddisznó diagnosztikai kilövések céljából!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...