Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Érkezik az első éjjellátó előtét az Infiraytől

Pár hónapja az Infiray belevágott hőkamerák mellett az éjjellátó-bizniszbe is. Elsőként a TD50 nappali és éjszakai, tubusos céltávcső jött, most pedig érkezik az ugyanilyen céltávcső-előtét, az Infiray Clip CD35.

Az Infiray CD35 35mm-es gyújtótávolsággal, 1024x768px OLED kijelzővel rendelkezik, látószöge 9.4 fok. Az érzékelője egy 1920×1080 pixel felbontású CMOS szenzor, ami nappali, szürkületi és éjszakai üzemmódot kínál. A csomagban gyárilag egy 1,5W-os 940nm-es infravetőt is kapunk egy adapterrel, amivel a vetőt a céltávcsőre rögzíthetjük (hatótávja kb. 200 méter). Digitális éjjellátó lévén természeten 980nm-ig mindenféle infravetővel kompatibilis a CD35.

A dobozban találunk még egy céltávcső adaptert is, amivel 44-51mm-es céltávcsövekre szerelhetjük a Clip-et. Ha nem ilyen távcsövünk van, akkor külön kell venni hozzá 52mm-es menettel rendelkező adaptert. Kapunk még puskatusra tehető Bluetooth-os távirányítót is.

Az előtét fotó/videó rögzítésére alkalmas, és 2db CR123 elemmel, vagy a tartozék toldó használata esetén 2db 16650-es akkuval működik. Üzemideje CR123-mal 3,5 óra, 16650-nel 7 óra. A ház IP66 védettségű, kompozit anyagú és ütésálló. A lövésállósága 1000g, vagyis .375H&H vagy 9.3×64-es kaliberig használható.

A Clip CD35-höz szemkagylós okulár nem jár. Jóllehet szabad szemmel így is bele tudunk nézni, de a kijelzője sajnos nem tud teljes teljes képernyős, kereső-üzemmódot, így a vetített képet céltávcső üzemmódban, kicsiben, középen látjuk.

Az Infiray Clip CD35 indulóára 474.900 Ft a Leitz Hungáriánál.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközöket a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP miatti vaddisznó diagnosztikai kilövések céljából!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Elköszön a méltán népszerű (gyanítom legtöbb példányban eladott) Infiray X-EYE II modellcsalád, hiszen a csőben van már az új generáció, az EYE III. Ám...

Éjjellátó teszt

Górcső alatt az Infiray első éjjelátó előtéte. Emlékeztek a kb két évvel ezelőtti Sionyx tesztre, ahol azt mondtam, hogy a technológiát a kínaiak már...

Tudtad-e?

CML25? CL42S? CH50W? CD és MATE? Ha az új lehetőségekkel találkozó hivatásos vadász vagy, aki eddig kimaradt az modernebb technika világából, meglehet nehezen igazodsz...

Hírek

Ma, szeptember 15-én, az én drága feleségem születésnapján az Infiray olyan optikákat jelentett be, hogy csak nézünk. Igaz az én kedvesemet ez a legkevésbé...