Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Hozd el a gyereket!

Olvasási idő: 4 perc “13 éves voltam, de emlékszem. Nyilván az nem volt ennyire színvonalas.” – ezt a mondatot egy látogatótól csíptem el, aki a párjának emlegette fel az 1971-es Vadászati Világkiállítást, ami 50 év után újra megrendezésre került. Vadászünnep 20 napon át a fővárosban, és az ország több pontján. Képes beszámoló.

Bár csak rövid ideig de sikerült tiszteletemet tennem az Egy a Természettel kiállítás nyitónapján. Amellett, hogy az emberfia e napon lépten-nyomon politikusokba, diplomatákba és grófokba botlott, egy igen nagyszabású és impozáns kiállításba is. Nemigen aprózták el, amit jó jelez, hogy pár óra leforgása alatt 9 kilométert sétáltam le, és fotóztam, vagy csak ámultam. És ebben még nincs benne a később nyíló FeHoVa+, ami még két pavilon a meglévő 8 mellé.

Kétségtelenül a legimpozánsabb helyszín a trófea és preparátum pavilon, ahol 1200 trófeát szemlélhetünk meg (képtelenség végignézni, bárhová nézünk trófeák hada vár), de semmiképpen ne hagyjuk ki a sarokban megbújó magyar rekordokat, ahol eredetiben(?) láthatunk olyan világrekorder nemzeti büszkeségeket, mint a karapancsai bika, vagy a martonvásári őzbak…persze a guthi dámok mellett.

Ebből a csarnokból egyik irányba az európai taxidermia bajnokság kiállítása van szebbnél szebb és ötletesebbnél ötletesebb preparátumokkal, továbbá a Blaser standja csudaszép fegyverekkel.

A másik irányba nyílik, bár nincs különösebben kitáblázva az F-pavilonban lévő Hagyományos Vadászati módok íjászattal, solymászattal (rengeteg madár van kint!), agarászattal és elöltöltőzéssel. Lehet lőni íjjal is, és elöltöltős puskával is a helyszínen!

Szintén hatalmas élmény a Hal-Víz-Ember csarnok óriási akváriumokkal és hatalmas halakkal, melyek bemutatják a hazai vízi élővilágot.

Gyönyörű a Központi Magyar Kiállítás is, ahol egy körcsarnok formájában ismerhetjük meg a legnagyobb hazai vadászokat, láthatunk néhány ereklyét is tőlük (saját puskáikat többnyire), továbbá a hazai vadfajokat bemutató poszterek alatt egy-egy kis barlang is van, ahol ezekről a fajokról nézhetünk narrált rövidfilmeket. De van itt még néhány darab a Seuso kincsekből is.

Több pavilonban is van kisebb-nagyobb színpad, itt érdemes leülni és megnézni a magyar nemzeti parkokat bemutató, igen látványosra és igényesre sikerült természetfilmet. Szerintem folyamatosan vetítik, amikor nincs külön előadás.

A legnagyobb A-pavilonban van a nemzetközi kiállítás, több ország standja, ezek közül talán a legimpozánsabb Romániáé, Szerbiáé és Lengyelországé. Itt is láthatunk különleges trófeákat.

Szinte minden helyen vannak VR-standok, szimulációs játékok. Nem csak ezek miatt, hanem összességében látható volt, hogy a helyszínre érkező gyerekek számára varázslatos az egész kiállítás, szóval kár lenne kihagyni.

Egyelőre ennyire futotta, bízom benne, hogy lesz még folytatás itt a blogon.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 8 perc Ha valamire azt lehet mondani, hogy "korszakalkotó", az bizonyára az Infiray HOLO HL25B, hiszen ez az első dedikált íj irányzék,...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Gemini immáron szériaérett, végleges verzióját teszteltem. Hőkamera, éjjel-nappali távcső, távmérő, fúziós kép. A parádés kiegészítők (táska, nyakpánt) bemutatására...

Kiegészítő teszt

Olvasási idő: 8 perc A Garmin legendás, de méregdrága irányzékát használtam két hónapig, abból is az okosabb i-verziót. Ennél már csak az új A1i...

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 4 perc Hiánypótló eszközt dobott a PARD váratlanul a piacra, ugyanis az olcsó, digitális éjjellátó keresők manapság elkoptak a nagy hőkamera-dömpingben. Most...