Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

3D nyomtatással készül az EAW új szereléke

Olvasási idő: < 1 perc Magam sem voltam tisztában a ténnyel, hogy 3D nyomtatást nem csak műanyaggal lehet végezni. Az EAW korszakalkotó, új céltávcső szereléke már rendelhető, és egészen különleges.

A 70-es években az EAW egyszer már nagyot alkotott az oldható szerelék feltalálásával. Idén újra felállítják a mércét a szabadalmaztatott, 3D-nyomtatott szerelékükkel. Ami alumíniumból készül, ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert talán kevesen tudják, hogy 3D-nyomtatni nem csak műanyagból lehet.

A rácsos szerkezet nem csak menő design, hanem tudatos tervezés eredménye, ezzel ugyanis 40% spórolást értek el a szerelék össztömegét tekintve. A 3D nyomtatás egyébként is lehetővé teszi az olyan egyedi kialakítású szerelékek gyártását, amit hagyományos alumínium-megmunkálási módszerekkel nem lehet elérni. Németországban természetesen bevizsgálták, letesztelték az új szereléket, 2000 ciklusban 700 gramm terheléssel ütötték-vágták, de ez a szereléknek meg sem kottyant, tehát épp olyan erős, mint egy hagyományos darab.

Az ára egyelőre nem ismert, a szerelék nagykereskedőkön keresztül rendelhető csak jelenleg, és sokat is kell várni rá. 30 és 34 mm-es tubusra készítenek csak jelenleg, opcionálisan natúr alumínium, vagy eloxált fekete kivitelben. A jövőre nézve viszont nagy tervek várhatók az egyedi gyártástól kezdve, a különféle szín- és felületkezelésekig.

Az alábbi videót tette közzé az EAW:

Forrás: all4shooters.com

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET