Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Pro vonallal erősít a Pulsar

Olvasási idő: 2 perc A cég bemutatta új termékvonalát “Pro” megnevezéssel, és olyan termékjellemzőkkel, melyek minimum a Pulsarnál, de akár a piacon is kivételesek. Megjöttek a Helion és Accolade XP modellek valódi 2. generációi.

Az új Pro vonalat a Pulsar Helion 2 XP50 Pro és az Accolade 2 XP50 LRF Pro képviseli. Az eddigi, konkrétan majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt bemutatott Helion 2, és az Accolade 2 tulajdonképpen csak átmeneti modellek voltak, tekintve, hogy a kijelzőjük és az objektívük is még régi volt (640x480px és 50mm F/1.2).

Az új Pro-verziók külcsínt tekintve nem igazán különböznek, de a belbecs más, igaz a két modellben eltérően: a legtöbb újítást ugyanis a Helion kapta.

Az F/1.0 objektívek pár hete az XQ 2-knél már bemutatkoztak, ami előrelépés a korábbi 50mm F/1.2-höz képest, és egyben felzárkózás is a piac legtöbb szereplőjéhez. Az új Helion 2 Pro hőkamerában fellelhető nagyobb fényerő (kisebb F-érték) több képi információt juttat a szenzorra, így a kamera érzékenyebb lesz (az Accolade 2 Pro maradt F/1.2-es). A másik újítás, hogy a tavaly bevezetett 640x480px felbontású, 17 µm pixelméretű, 40mK termikus érzékenységű szenzort a XP Pro-kban továbbfejlesztették, és immáron 25mK NETD érzékenységet kínálnak, ez pedig jelenleg egyedülálló a konzumer hőkamera piacon. A nagyobb fényerő, és a jobb termikus érzékenység ellenére az észlelési távolság maradt 1800 méter, mint tavaly. A 25mK-es érzékenység egyelőre nem tudni mire képes, ugyanis a neten megjelent, első körös tesztvideók nem túl látványosak, viszont nem tudni milyen időjárási körülmények között készültek. Vélhetőleg a jobb NETD érzékenység mostoha időben fog többet domborítani a 40-50-60mK-ekhez képest.

Újdonság még az Helion 2 Pro esetében a nagyobb felbontású kijelző, ugyanaz a nagyméretű, 1024×768 pixel felbontású “egérmozi” dolgozik benne mostantól, ami először a drágább Axionokban jelent meg, aztán a Helion XQ 2 széria is megkapta pár hete. Az Accolade Pro viszont maradt a régi, 640x480px felbontású kijelzőnél. Mivel a Pulsar kamerák nem a szenzorról rögzítik a videót, hanem a kijelzőről (ezért látszik a státuszcsík és a menüzés a videóikon), így a Helion Pro 1024x768px méretű videókat ad, az Accolade Pro pedig továbbra is csak 640×480-ast. A nagyobb kijelző nagyobb fogyasztású is, így a standard IPS7 akkukkal a Helion Pro 8 órát, az Accolade Pro 9 órát bír egy töltéssel.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Thermtec is piacra dobott néhány korszerű, érdekes hőkamerát, lássuk őket!