Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

Új csigásokat mutatott be a Bear

Olvasási idő: 2 perc Októberrel nem csak a dámbika idénye kezdődik, de az “arra érzékenyeknek” érkezik a szokásos őszi csigásíj dömping is. Minden íjgyártó ugyanis október környékén mutatja be a következő évi palettáját. Szerencsére a COVID nem borította fel a rendszert, így a 2021-es vadászíjait elsőként a Bear Archery mutatta meg, ebből a két legfontosabbat adom tovább a hazai íjásztársadalomnak e cikkben. Folytatás várható, a következő a sorban nagy eséllyel a PSE lesz.

Bear Redemption EKO

Az új Redemption lett a Bear Archery zászlóshajója, amit 1000 dolláros árcímkéje is tükröz. Úgy tűnik, hogy a Redemption EKO a tavalyi Status EKO mellé érkezik, és nem helyette. Árban egyébként megegyeznek. Az új Redemptiont felszerelték a tavaly debütált EKO csigákkal, ami íjprés nélkül teszi lehetővé a kikönnyülés (let-off) állítását 75 és 90% között. További új jellemző az Align Lok technológia, ami egy középrészbe integrált vízszintezőt takar, és a Bear szerint az irányzék vízszintezőjével karöltve segít beállítani a második és harmadik tengelyt. Teljesen új a VRS vibrációcsökkentő rendszer is a középrészbe építve, mely 25%-kal csökkenti a vibrációt lövéskor.

A markolaton is fejlesztettek, ugyanis két részből áll: aki kényelmesebb, szélesebb, és a hideg, téli estéken melegebb tapintású markolatot szereti, az is megtalálja a számítását, aki pedig a keskenyebb, puritán támasszal tud pontosabban lőni, az csak leszereli/kicseréli a burkolatot, és violá. Újdonság még a mostanság divatba jött, “vadászos” olívazöld színvariáció is, úgy látszik a Bear felbuzdult a tavalyi, hasonló színű Mathews VXR sikerén. Ha jól értettem az íjat házilag átszerelhetjük kábelstopposról karstopposra is, ha valaki jobban szereti a betonkemény falat a húzás végén.

A Bear Redemption EKO specifikációi az alábbiak:

  • 31″ tengelytáv
  • 6,25″ aljzási magasság
  • 342 FPS IBO-sebesség
  • 26-30″ közt állítható húzáshossz
  • 75-80-85-90% kikönnyülés
  • 4.1 font tömeg
  • 45-60# vagy 55-70# húzóerő közt választhatunk, jobbos és balos kivitelben
  • Elérhető színek: Realtree Edge, Veil Alpine, Veil Stoke, klasszikus Fred Bear Camo, Iron és Olive

Bear Inception

Az Inception a Bear új középkategóriás csigása, ára fele a Redemptionénak. 340 fps sebességet tud produkálni a gyártó szerint, 32″ tengelytávval, 6″ aljzási magassággal, és fix 75% kikönnyülésssel. A képeken látható, hogy az íjkarok kevésbé paralelek egymáshoz képest, mint a Redemptionnél. A tömege 4,3 font, a húzáshossz 25.5″ és 30″ között állítható. Háromféle színben jön (Realtree, F.Bear Camo, Shadow), 45-60# és 55-70# húzóerővel választható jobbosban és balosban. Ugyanolyan Bear Contraband BCY X99 idegkészlettel szerelik, mint a nagyokat.

Mind a Redemption EKO, mind pedig az Inception a Bear Legend Series termékvonalát erősíti. A Bear weboldala alapján továbbra is a kínálatban tartják az elmúlt években megismert Status EKO-t, a Perceptiont, a Kumát, a Paradox HC-t és a Divergent EKO-t is.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Vadászíjászat

Olvasási idő: < 1 perc Ugyan a Prime is bemutatta a 2024-es íjait a napokban, de ahogy PSE-nél, úgy náluk sem történt semmi egetrengető....

Vadászíjászat

Olvasási idő: 3 perc Idén februárban a patinás PSE-t, talán az utolsó magánkézben lévő márkát Pete Shepley alapító eladta egy befektetőcégnek. Izgatottan várta a...

Vadászíjászat

Olvasási idő: 3 perc Bemutatták a Mathews LIFT csigás íjakat számos olyan újítással, ami a Mathews életében érdekes fordulat, vagy épp a megszokott trükkök...

Vadászíjászat

Olvasási idő: 3 perc A Bowtech után (vagy előtt) a legfanatikusabb rajongótábort maga mögött tudható Hoyt is lerántotta a leplet a jövő évben zászlót...