Megjelent a Hoyt Torrex és Torrex XT, melyet kezdő vadászíjászoknak szán a gyártó, de olcsó ára miatt bizonyára Magyarországon is népszerű modell lesz. Hosszú kezű íjászok is örülhetnek a Long Draw verziónak.

A Hoyt Torrex íjak háromféle verzióban lesznek kaphatók, 599 és 699 dolláros áron (itthon ez várhatóan 180-220ezer Ft között alakul majd). A sima Torrex 7″ aljzási magassággal, 30 3/4″ tengelytávval rendelkezik, 3.8 font a tömege, és 327FPS a sebessége. A húzáshossz természetesen állítható, 26 és 30″ között.

Torrex

Az XT verzió egy gyorsabb modell, 6″ aljzási magasságú, 336FPS sebességű és 30″ tengelytávú. Húzáshossza 25,5″ és 30″ között állítható, de kapható lesz belőle a Torrex XT Long Draw verzió is, melynek húzáshossza 30-31″ közötti.

Mindegyik Torrex modell 30-40, 40-50, 50-60, vagy 60-70 font húzóerővel lesz választható, az XT modellek közt pedig ezen felül lesz még 55-65# változat is.

Torrex XT

Az íjak közös jellemzője az új Torrex Cam&Half csigarendszer (a modulon állítható a húzáshossz), az osztott íjkarok (melyet a Hoyt 1000 üreslövéssel tesztel), továbbá a Tec-Lite középrész technológia (1500 üreslövéssel tesztelve), és a Fuse által gyártott, versenyeken már sokszor bizonyított idegkészlet. A markolat kialakítása az az X-Act technológia, ami megtalálható az Axius, Helix Turbo, Double XL és Nitrux modelleken is. Különbség ugyanakkor, hogy az XT modellek görgős kábeleltartót kaptak, míg a sima Torrex kábelcsúszkás rendszerűt.

Tegnap a Hoyt weboldalán még fent volt a Powermax modell, mára azonban lekerült, tehát a Torrex a Powermaxot váltja a palettában, amit az alábbi Lancaster Archery tesztben is megerősítenek. (Halkan jegyzem meg, hogy a Nitrux is lekerült, azt hiszem tegnap még az is fent volt.)

Rendhagyó és egyben aranyos az alábbi Torrex reklámvideó is, amiben arra utalnak, hogy kint a világban teljes a káosz, elfogyott a boltból a hús, a vadászó vidéki ember meg csak nyitja a hűtőládát, kiveszi a gondosan lecsomagolt vadhúst, és gyakorolgat az íjjal. A végén pedig kiírják, hogy a “te kezedben van”…a Torrex, vagy a sorsod? 😉