Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Megfizethető Jeep akar lenni a Dacia a jövőben

Olvasási idő: < 1 perc Koncepciót váltana a márka a hírek szerint. Ráfeküdnének a terepjárógyártásra, és a Jeep európai konkurensei lennének, ámde megfizethető áron.

A Dacia egyik legsikeresebb modellje kétségtelenül a Duster már jó ideje. Ennek folyományaként a vezetőség a márka stratégiájának és irányának megváltoztatását tervezi, a vállalat elsősorban terepjáró modelleket fog gyártani. Az egyik első ilyen jármű a következő generációs Duster crossover lesz.

Laurence van den Acker, a Renault csoport formatervezési vezetője szerint a Dacia a közeljövőben több lesz, mint egy „olcsó márka”.

A kínálatban lesz egy nagyobb modell is, a Bigster. Ez lesz a márka zászlóshajó modellje. A Dacia ugyanakkor nem tervezi prémium autók gyártását, a modellpalettájuk csak megfizethető árú autókat tartalmaz majd.

Dacia Bigster

A cég egy új korszakot vetít előre a Bigster koncepcióval, mely európában nagyot szólhat. Ami biztosra vehető, hogy a lehető legrövidebb időn belül akarják a románok megjelentetni a járművet, hiszen abban a szegmensben versenyezne, amely igencsak népszerű és jövedelmező. A koncepcióhoz képest nagyon kevés változtatás várható, márpedig a prototípus bemutatása kitűnő fogadtatásban részesült. 

Természetesen nem lesz egyenértékű a Dusterrel, amely Magyarországon 3,75 millió forinttól megvásárolható, nyilvánvalóan a Bigster alapverziója többe kerül majd. A legdrágább Dusternél (6,34 millió Ft) viszont egészen biztosan olcsóbban lehet majd hozzájutni. (Megj: 2021-es adat.)

Forrás: HVG, 4×4 magazin

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Merthogy az előzőt - annak ellenére, hogy nem igazi terepjáró - nagyon sokan választották vadászautónak, vagy annak is. Az új...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A koreaiak új SUV-ja már Magyarországra is megérkezik hamarosan, de nem ezzel kívánnak konkurenciát állítani a Jeepnek, hanem egy, még...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Bemutatták a Toyota Land Cruiser új generációját, ami jól láthatóan szakított a korábbi "minél nagyobb, minél városiasabb" vonallal, és visszatért...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Már Magyarországon is bemutatták a VW Amarok második generációját. A Ford Ranger alapjaira épül, tehát újabb hatalmas és erős pickup...