Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A SsangYong is Jeep-rivális szeretne lenni

Olvasási idő: 2 perc A koreaiak új SUV-ja már Magyarországra is megérkezik hamarosan, de nem ezzel kívánnak konkurenciát állítani a Jeepnek, hanem egy, még titkos modellel, ami akár az egykori, igazi terepjáró Korando utóda lehet.

Nemrégiben a Dacia jelentette ki, hogy átnyargalnak a terepjáró-gyártásra és egy megfizethetőbb Jeep alternatívát kínálnának az európai piacnak a Bigster képében.

Most meg a SsangYong mondott hasonlót annak kapcsán, hogy piacra kerül az új, karakteres küllemű, közepes méretű SUV-juk a Torres.

A 11 millió Ft-ról induló Torres 4.7 méter hosszú járgány, a Nissan X-Trail, a Ford Kuga, vagy épp a Toyota RAV4 konkurense. Ennyiért még csak elsőkerék hajtású persze, az összkerekes változat jóval drágább, ugyanis egyébként is feláras (12.5 mio.) extrafelszereltség csomag mellé érhető el, plusz 800.000-ért, és csak a szintén feláras (további +800e) automata váltóhoz kínálják (magyarán 12.5 + 1.6 mio. ha négykerékhajtást szeretnénk).

De nem a Torrest szánja a cég a Jeep igazi terepjáróinak konkurenciájává, hanem egy titokzatos X200 kódnevű új modellt. Egyesek szerint ez lesz az egykori Korando terepjáró utóda, de ezt még nem erősítették meg.

Valódi Korando generációk?

Az új SsangYong X200 a fenti fotón látható. Korábban még csak rajzokat hoztak nyilvánosságra a tanulmányról, de a neten már kering egy kémfotó is egy szalonból, ahogy a fent említett Torres mellett áll.

Sok hasonló vonást lehet felfedezni a régi Korandoval, annyi szent. Ügyes grafikusok meg is rajzolták a rajzok alapján, hogyan fog kinézni, nagyon hasonlít a fenti képen láthatóra. Na ez már tényleg lehet Jeep-versenytárs!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Merthogy az előzőt - annak ellenére, hogy nem igazi terepjáró - nagyon sokan választották vadászautónak, vagy annak is. Az új...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Koncepciót váltana a márka a hírek szerint. Ráfeküdnének a terepjárógyártásra, és a Jeep európai konkurensei lennének, ámde megfizethető áron.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Bemutatták a Toyota Land Cruiser új generációját, ami jól láthatóan szakított a korábbi "minél nagyobb, minél városiasabb" vonallal, és visszatért...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Már Magyarországon is bemutatták a VW Amarok második generációját. A Ford Ranger alapjaira épül, tehát újabb hatalmas és erős pickup...