Kalappal!

Mit keresel?

Vélemény, ajánló

Esélyesen legális lesz a hangtompító, de a vadászatra jogosultak nagy többségét ez hidegen hagyja

Olvasási idő: < 1 perc A közel 1500 vadászatra jogosultból mindössze 183-an adtak értékelhető választ az OMVK és az OMVV körkérdésére a hangtompítóval kapcsolatban.

Idén februárban volt szó arról, hogy a Kamara és a Védegylet megkérdezi a vadászatra jogosultakat (laikusok kedvéért a vadásztársaságokat, erdészeteket, stb), hogy támogatják-e a hangtompító vadászati felhasználásának legalizálását. Az április közepi határidőig mindössze 183 válasz érkezett vissza, melyből 71% támogatta, 26% ellenezte, és közel 3% nem foglalt állást – írja az ehavi Nimród Vadászújság. (Az megvan, hogy már nem Nimród Hírlevélnek hívják?)

Körülbelül 1270, azaz Ezerkettőszázhetven vadásztársaság pedig úgy gondolta, hogy ez az ügy nem üti meg a válaszadás ingerküszöbét, magyarán nekik tökmindegy, hogy legális lesz-e vagy sem. Igen meglepő ez az eredmény az interneten rendre tapasztalható parázs hangtompító-viták tekintetében.

A lényeg viszont az, hogy a Kamara és a Védegylet ebből azt a következtetést vonta le, hogy a hangtompítóra igény van, ezért szorgalmazni fogják ezen eszközök általános engedélyezését.

A privát véleményem az, hogy jól teszik, hiszen a válaszadók döntő többsége ezek szerint támogatja, a vadásztársadalom elsöprő többségének pedig tökmindegy mi lesz, szóval akkor legyen, aztán aki akarja használhatja. Úgy tűnik az ellenzők és akadékoskodók a közösségi médiában inkább csak hangosak, mintsem sokan vannak. Ez egy jó példa arra, hogy miért ne higgyünk feltétel nélkül a Facebook-közhangulatnak.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Kiegészítő teszt

Olvasási idő: 5 perc A móri Kalappal vadászbolt jóvoltából több mint egy hónapja nyúzhatok egy titánból 3D-nyomtatott FBT hangtompítót. Íme a "tompított vadászat" első...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 3 perc A hangtompító legalizálásával felmerültek kételyek. "Na majd a szubszonikus lőszerekkel elindul a rabsickodás". Mutatom miért nem lesz így jó eséllyel.

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Gyakorlatilag utolsó pillanatban, október 31-én este jelent meg a Magyar Közlönyben a hangtompítókra vonatkozó részletszabályozás.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Megjelent a nyár elején módosított vadászati törvény új végrehajtási rendelete, mely bizonyos keretek között, de lehetővé teszi a hőkamerás vagy...