Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Közleményt adott ki a Pulsar az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban

Olvasási idő: 2 perc A litván székhelyű Pulsarról köztudomású, hogy vannak érdekeltségei Beloruszban, Oroszországban és Ukrajnában is, vagyis minden olyan országban, amely az épp zajló háborúban közvetlenül érintett. Többekben felmerülhetett a kérdés, hogy ez mennyiben érinti a népszerű hőkameragyártót, ezért a cég közleményt adott ki. Röviden: kemény üzleti és erkölcsi dilemmákba ütköztek, de a gyártás megy tovább.

A cég magyar nyelvű tájékoztatóját változatás nélkül közlöm. Az eredeti cikk “The actions we take in presence of Russian aggression against Ukraine” címen található meg a Pulsar hivatalos weboldalán.

ÁLLÁSFOGLALÁS AZ OROSZ-UKRÁN KONFLIKTUSSAL KAPCSOLATBAN

Kedves Partnerünk

Röviden összefoglaltuk a Pulsar állásfoglalását az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. Úgy gondoltuk, hogy ez szükséges/hasznos lehet számotokra.

  1. Mi a cég állásfoglalása az ukrajnai katonai konfliktusról?

Támogatjuk az ukrán népet ebben a helyzetben és úgy gondoljuk, hogy a XXI. században teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy egy állam katonailag fellépjen egy másik szuverenitása ellen. Multinacionális cégként számos országban vannak vállalkozásaink mint pl. Ukrajnában, Fehéroroszországban vagy Oroszországban és tudjuk azt, hogy együtt képesek vagyunk megoldani a problémákat és elérni a céljainkat. Számos társadalmi kezdeményezéshez csatlakozva százezer eurós segélyt nyújtunk az ukrajnai menekültek megsegítésére.

  1. Ki van téve a cég is az orosz agressziónak, mivel vannak üzleteink és munkavállalóink is Ukrajnában

Az ukrajnai vállalkozásunk jelenleg a háborús zónában helyezkedik el ezért mindent megteszünk a dolgozóink és az ő családjaik védelme érdekében akár Európai Uniós országokba való elhelyezéssel. Fontosnak tartjuk a rászorulók támogatását még az agresszor országban lévő érdekeltségeink ellenére is.

  1. Érkeznek továbbra is szállítmányok Oroszországba és Fehéroroszországba?

A termékeinket tilos katonai célokra használni, azonban a szállítást a kiadott állami engedélyek alapján végzik. Határozott az állásfoglalásunk arról, hogy olyan helyre nem biztosítunk szállítmányokat, ahol katonai konfliktus van. Illetve azon országok részére, amelyek a helyi és/vagy nemzetközi jogszabályok szerint szerepelnek a szankciós listákon. Szóval az orosz-ukrán háború miatt a vállalat kénytelen leállítani az Oroszországba és Fehéroroszországba menő szállítmányokat.

  1. Érkeznek szállítmányok Ukrajnába? Lehetséges Ukrajna támogatása éjjellátó és hőkamera eszközökkel?

A vállalat szigorúan megfelel az EU jogszabályoknak, ami a kettősfelhasználású készülékeket illeti, konzultáltunk a kormányszervekkel és tartózkodunk az üggyel kapcsolatos további észrevételektől.

  1. Mi a cég állásfoglalása az Oroszországi és Fehéroroszországi érdekeltségeinek a működéséről a továbbiakban?

Az összes vállalkozásunk kizárólag magántulajdonban van és soha nem vetettük alá magunkat állami rendeleteknek illetve nem szállítják a termékeinket katonai célokra. Folyamatosan azt az álláspontot képviseljük, hogy a termékeink csak békés célokat szolgálhatnak.

Ragaszkodunk továbbra is a tevékenységünk beszüntetéséhez Oroszországban hiszen a jelenleg fennálló helyzetben nem tudjuk garantálni, hogy ne kerüljenek a termékeinkből a háború sújtotta övezetbe emberek életét veszélyeztetve ezzel. A Fehéroroszországi működésünk is jelentősen lekorlátozódik. Jelenleg csak alkatrészek gyártása zajlik itt, amiket továbbítunk Litvániába, Lettországba és az Egyesült Királyságba. Érdemes szót ejteni arról is, hogy a szervezet odafigyel szociálisan is a dolgozóira, ezért kidolgoztunk többféle tervet is a több, mint 700 fehéroroszországi dolgozónk megsegítésére, hogy ne maradjanak jövedelem és munka nélkül. Emellett próbáljuk támogatni azokat az alkalmazottainkat is, akik közvetlenül ki vannak téve a háborúnak Ukrajnában.

  1. Jelenleg mely ország(ok)ban zajlik az előállítás?

A főbb gyártási folyamatokat Litvániában, Lettországban és az Egyesült Királyságban végezzük.

  1. A Kínai kirendeltség helyzete

Egy cég van, ami teljes mértékben a Pulsar tulajdona, ez fúzionál a helyi alkatrész ellátókkal, emellett van egy másik érdekeltségünk is de annak csak társtulajdonosai vagyunk. Itt jelenleg alkatrész és termékelőállítás is folyik a cég európai leányvállalatainak a részére.

  1. Igaz az, hogy a Yukon egy Fehérorosz alapítású cég? 

A Yukon egy multinacionális vállalat számtalan irodával és céggel Ukrajnától kezdve az Egyesült Királyságig. 1998-ban lett alapítva Amerikai Egyesült Államokbeli és Fehérorosz képviselettel, 2005 óta a székhely Vilniusban található (Litvánia, Európai Unió) ahonnan az irányítás zajlik. Valószínűleg az általad megvásárolt készüléken gyártási országként Litvánia, Lettország vagy az Egyesült Királyság fog szerepelni, mivel a termékek nagy része ezeknek az országoknak valamelyikében készül. Tehát a legtöbb hozzáadott érték tekintetében ezeken az országokon van a hangsúly. Fehéroroszországból viszont jelenleg csupán a termelésnek csak a 7%-a származik.

Forrás: Pulsar Magyarország

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc A Pulsar bemutatta a Thermion XL modellt, a Merger keresőből már ismert 1024x768-as felbontással.

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Bemutatta a Pulsar a Merger kisfelbontású, kompakt változtatát.

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Hivatalos közleményt adott ki a Vadászkamara, reagálva az elmúlt hetekben (lássuk be, inkább hónapokban) felröppent sajtóhírek kapcsán, mely azt...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Az alapító és CEO váratlan gyászhírét a Pulsar osztotta meg weboldalán.