Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Fúziós hőkamera kereső érkezik a Hikmicrotól is

A nemrég bemutatott Pulsar Trionyx binokulárt követi az új Hikmicro Gryphon, ami egyszerre hőkamera, éjjellátó, és távmérő is akár.

Egy ideje tényként kezelendő, hogy a Hikmicrora érdemes lesz odafigyelni. A márka mögött álló Hikvision egy hatalmas kínai cég, ugyanúgy megvan mindenük egy jó hőkamera gyártásához, mint az Infiraynek. Eddig csak alapmodellekkel puhatolóztak, de most olyan kamerát mutattak be, amiből látszik, hogy komolyabb piaci babérokra kíván törni a gyártó.

A Gryphon egy széria, mely több kompakt méretű hőkamera keresőből áll. Lesz belőle kis- és nagyfelbontású változat is, kétféle gyújtótávval, és elvileg kapható lesz távmérővel és anélkül, vagyis összesen 6 új típusról van szó. Az alábbi táblázat foglalja össze az alapmodelleket, és ezeket lehet majd kapni 600m-es lézeres távmérővel is:

Már önmagában a hőkamera specifikációk sem rosszak, de a Hikmicro tovább ment, és éjjellátó optikát is szerelt a készülékbe, így váltogathatunk a kétféle üzemmód között, és fúziósként is használhatjuk, vagyis – a Pulsar Trionyxhoz hasonlóan – a két képet egymásra vetítve tudja mutatni a kamera, ahol a tájat az optikai modul mutatja, benne az élőlényeket pedig a hőkamera emeli ki. Infravető ugyanakkor nincs a kamerához.

Ha többet szeretnél olvasni a hibrid, vagy fúziós hőkamera technológiáról, ajánlom figyelmedbe ezt a két évvel ezelőtti cikket.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Az Infiray Zoom ZH50 V2 a cég első parfokális, optikai zoomos keresője. Bemutatóvideó és mintafelvételek. (Sajnos a videó utolsó pár másodperce hiba miatt lemaradt...

Hőkamera teszt

Megjelent az Infiray legolcsóbb hőkamerája. Jóllehet pár éve még azt mondták, ebben a szegmensben nem kívánnak versenyezni, de most meggondolták magukat. A gyorsteszt rövid...

Éjjellátó teszt

A három Leitznél kapható, és a Vadász Blogon tesztelt éjjel-nappali céltávcsőből a PARD-é a harmadik, ami kicsit más koncepció, mint a korábban tesztelt kettőé.

Videók

Az Infiray távmérős hőkamera céltávcsövének bemutatója.