Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Fúziós hőkamera kereső érkezik a Hikmicrotól is

Olvasási idő: < 1 perc A nemrég bemutatott Pulsar Trionyx binokulárt követi az új Hikmicro Gryphon, ami egyszerre hőkamera, éjjellátó, és távmérő is akár.

Egy ideje tényként kezelendő, hogy a Hikmicrora érdemes lesz odafigyelni. A márka mögött álló Hikvision egy hatalmas kínai cég, ugyanúgy megvan mindenük egy jó hőkamera gyártásához, mint az Infiraynek. Eddig csak alapmodellekkel puhatolóztak, de most olyan kamerát mutattak be, amiből látszik, hogy komolyabb piaci babérokra kíván törni a gyártó.

A Gryphon egy széria, mely több kompakt méretű hőkamera keresőből áll. Lesz belőle kis- és nagyfelbontású változat is, kétféle gyújtótávval, és elvileg kapható lesz távmérővel és anélkül, vagyis összesen 6 új típusról van szó. Az alábbi táblázat foglalja össze az alapmodelleket, és ezeket lehet majd kapni 600m-es lézeres távmérővel is:

Már önmagában a hőkamera specifikációk sem rosszak, de a Hikmicro tovább ment, és éjjellátó optikát is szerelt a készülékbe, így váltogathatunk a kétféle üzemmód között, és fúziósként is használhatjuk, vagyis – a Pulsar Trionyxhoz hasonlóan – a két képet egymásra vetítve tudja mutatni a kamera, ahol a tájat az optikai modul mutatja, benne az élőlényeket pedig a hőkamera emeli ki. Infravető ugyanakkor nincs a kamerához.

Ha többet szeretnél olvasni a hibrid, vagy fúziós hőkamera technológiáról, ajánlom figyelmedbe ezt a két évvel ezelőtti cikket.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Hamarosan Magyarországon is kapható lesz a PARD DS37 Night Stalker céltávcső 4K/UHD felbontással, és ha minden igaz, talán még...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A tudása és ára alapján slágerterméknek ígérkező Infiray IRIS IL19 és IL35 hőkamera keresők bemutatója. AI, nagy kijelző, polaritásfüggetlen...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Magyarországon is rendelhető már az új Inifray MAH50R extra érzékenységgel, cserélhető akkuval, lézeres távmérővel és ballisztikai kalkulátorral.