Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

2019 legérdekesebb vadászfegyverei

Az all4hunters.com összeszedte a legérdekesebb új vadászfegyvereket a 2019-es IWA kiállításról. Íme a legújabb trendek:

Blaser R8 Ultimate és Ultimate Silence

A Blaser az idei IWA kiállításon mutatta be az R8 Ultimate-et. Főbb jellemzői az ergonómiailag áttervezet thumbhole, az állítható pofadék és agytalp, és az RDS visszarúgást csökkentő rendszer beépítése. A Blaser szerint mindez új távlatokat nyit a design és funkcionalitás együttesében. Ezen kívül létezik még R8 Ultimate Silence is, ami egy gyárilag ráépített hangtompítóval rendelkezik.

Beretta A300 Outlander Silver

A Beretta több innovációt is kivitt az IWA-ra, többek közt az A300 Outlander Silvert, ami egy 12-es Magnum automata. Elsősorban kezdőknek szánják, sokoldalú fegyver 61, 66, 71 vagy 76cm-es csővel. A fegyver belső rendszerét némileg újratervezték annak érdekében, hogy csökkentsék a kosz lerakódását, így ezt a fegyvert kevesebbet kell tisztítani a gyártó szerint, mint elődeit. Az ágyazás diófából készül, az elsütőbillentyű nikkelezett, az irányzék cserélhető. 1120 euro körül várható a bolti ára.

Új Sauer 404 modell

A Sauer 404 széria sikere töretlen, így a gyártó új modellt illesztett a szériába idéntől, ez pedig az állítható tussal rendelkező verzió, melynek a komplett állító mechanizmusát belülre rejtették, kihagyva ezzel a külső részeken elhelyezett állító csavarokat.

Merkel Helix Speedster

A Merkel Speester szlogenje a “thumbhole újrafeltalálása” volt. A Speedster olyan szolgáltatásokat kínál tulajdonosának, mint az egyenes húzású, gyors újratöltés, az állítható, memóriahabos tusmagasítás, a könnyedén cserélhető agytalap, a kézi felhúzás, az Omega pisztolymarkolat, és a könnyedén eltávolítható vállszíj.

Haenel Jäger 10 új variációk

A Haenel Jäger 10 név egy komplett ismétlő golyósfegyver-családot rejt magában, melyet évek óta ismerhetünk. Az IWA 2019-en a gyártó új ágyazásokat, új kalibereket és designokat mutatott be, mint például a hölgyeknek szánt Jäger 10 Lady Timber, vagy a fentebb látható, zöld színű szintetikus agyazás.

Steyr Monobloc

A Steyr tavaly év végén nevet váltott, mostantól Steyr Armsnak hívják a céget. Az új modelljük idénre pedig az innovatív Steyr Monobloc, ami azért kapta ezt a nevet, mert a cső és az agyazás egy darabból készül. Ez 15%-kal kisebb súlyt és jobb merevséget biztosít. A Monobloc tusokat borjúbőr betétekkel látták el és számos színvariációban lehet kapni őket, ámde csak szintetikus tussal. Ára 4800 Euro.

Steyr Mannlicher CL II Breeze

A Steyr bemutatta még a Breeze szériát is, mely a Blaser R8 Silence-ekhez hasonlóan integrált hangtompítóval rendelkezik. Alapja a Steyr Mannlicher SM12, vagy a Mannlicher CL II lehet. A hangtompító használata bár Magyarországon még mindig tiltott, de egyre több európai országban engedélyezik, Ausztriában például idén január elseje óta, ebből következően a gyártók is elkezdtek reagálni az új helyzetre.

Savage Model 110 AccuFit rendszerrel

Az amerikai Savage az IWA-n debütált a Model 110 Tactical Hunter modelljével, ami egy könnyű ismétlő golyós fegyver a cég AccuFit nevű rendszerével, ami nem más mint az állítható tus. 6.5 Creedmoor és .308 Win kaliberekkel csak az európai piacon lesznek kaphatók.

Krieghoff Semprio

Az innovatív Sempriot kiáltották ki a jelenleg kapható leggyorsabb ismétlő golyóspuskának a világon. Egyenes húzású, és a szokásosnál jóval rövidebb úton jár a zárszerkezete, így hajtásokon értékes másodperceket nyerhetünk általa. A javasolt kiskerára 3755 Euro.

Benelli Argo E Fluted

A Benelli bemutatta az Argo E Fluted nevű félautomata golyós fegyverét bordázott csővel, mely javítja a fegyver ballisztikai teljesítményét és csökkenti a felfelé rúgást. Ezt a designos fegyvert kifejezetten vaddisznó hajtásra tervezték. Jelenleg .30-06 és .308W kaliberekben érhető el.

Caesar Guerini 20 Revenant

Luxus bock az olaszoktól. 20-as puska 7800 euroért, cserébe első osztályú minőség arany berakásokkal és elsütőbillentyűvel, magas minőségű diófa aggyal és cserélhető choke-kal.

Winchester Wildcat

Az új Winchester Wildcat egy kompakt, könnyű, öntöltő .22-es kispuska szintetikus tussal, 457mm-es Cro-Mo csővel. Különlegessége, hogy a fegyver tokja ez elsütő szerkezettel eltávolítható egy gombnyomással, így nagyon könnyű tisztán tartani.

Browning X-Bolt Max Long Range

A Browning is felül a hosszú lövések hajójára és bemutatta az X-Bolt precíziós változatát Max Long Range néven. Szintetikus tus, állítható pofadék és agytalp, széles előagy és bordázott, rozsdamentes cső jellemzi ezt a fegyvert.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

270 éves volt nemrég a német J.P Sauer & Sohn fegyvergyártó. E jeles alkalomból limitált szériájú fegyvereket mutattak be 100-tól a 404-ig.

Hírek

Az ígértem, hogy tudósítani fogok az IWA-n megjelenő újdonságokról, de végül kiderült, hogy nem sok puskaport lőttek el a gyártók Nürnbergben. Íme az említésre...

Hírek

Január 18-21-ig zajlott Las Vegasban a SHOT Show fegyverkiállítás, ahová néhány gyártó bejelentéseket időzített. Többségében persze amerikai gyártók, mivel az európaiak inkább a nürnbergi...

Hírek

Mindkét gyártó idén ősszel mutatta be az első, egyenes húzású ismétlőfegyverét. Itt az olasz Beretta BRX1, és a németek megoldása, a Haenel Jaeger NXT.