Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Két új optika a Leicától

Olvasási idő: 2 perc Nemrégiben a Leica bemutatta a jóárasított Rangemaster CRF távmérőt, és az egyszerre csinos és okos Geovid Pro AB+-t.

Két új kukkert mutatott be a prémiumkategóriás gyártó.

Az Leica Rangemaster CRF R belépőszintű távmérő vadászoknak. Nem egyezik meg a korábban CRF-ként (Compact Range Finder) jelölt 2800.COM, vagy a 2400-R modellekkel, mert azoknál egy olcsóbb, ámde minden olyan tudással felvértezett távmérő az új CRF R, amire az átlag vadásznak szüksége van.

Leica Rangemaster CRF R

Ilyenek például az

  • 1800 méteres hatótáv,
  • az EHR mérés 1100 méterig,
  • a fényérzékeny, négyszámjegyű, sötétben is jól látható kijelző,
  • a 24mm-es frontlencse,
  • a 7x-es nagyítás és 6.6° látószög,
  • végezetül pedig a villámgyors, 0.3mp mérési idő, és a 0,5 méteres mérési pontosság 200m-ig, és 1 méteres 1000m-ig.

Ami nem került bele, az a Leica pára- és nedvességtaszító AquaDura bevonata, és persze a ballisztikai kalkulátor, ezeket a magasabb kategóriás modellek tudják.

Ide kattintva keresd a Leitznél!

A Leica Geovid Pro 10×42 AB+ a korábban bemutatkozott, aztán többféle méretűre kibővült Geovid Pro távcső- és ballisztikai számítógépcsalád legújabb tagja. A ház különleges homokszínű gumírozást kapott, melynek neve “Flat Dark Earth” (lapos sötét föld tükörfordításban). Nem bírom ki, hogy ne idézzem az egyik külföldi kommentelőt: “Végre a laposföldhívőknek is van távcső a piacon” :))

Leica Geovid Pro 10×42 AB+

Az AB+ jelölés arra utal, hogy a Geovid Pro-hoz járó Applied Ballistics szoftver egy komolyabb verziója (Elite) jár vele. Ennek segítségével a pontos találat valószínűségét is képes megmutatni, ami a piacon egyedülálló szolgáltatás. A távmérője közel 3000 méterig mér. A kiemelkedő optikai telljesítményt és az egyszerű, gyors kezelést valószínűleg már senkinek nem kell bemutatni egy Leicánál.

Ide kattintva keresd a Leitznél!

Geovid Pro AB+ az Applied Ballistics Elite applikációval

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Elérkezett a németek hőkamera-családjának második generációja, szokás szerint egymásra épülő, kereső és előtét párossal, európai szenzorral, igény szerint távmérővel.

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 2 perc Kipróbáltam az Infiray 1200 méteres hatótávú lézeres távmérőjét, melyet egyre több céltávcsövükhöz lehet bluetooth-szal csatlakoztatni.

Optika teszt

Olvasási idő: 3 perc Nemrégiben megújult az alap, mondjuk inkább úgy, legendás Leica Geovid R széria. A régi "tégla designt" felváltotta egy frissebb, modernebb...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Nemrégiben debütált a Leica legfejlettebb távmérős keresőtávcsöve a Geovid Pro 32. Ehhez csatlakozik most a többi várva várt testvér.