Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új hőkamerák az Infiray tavaszi bejelentésén

Olvasási idő: 3 perc Úgy tűnik beáll a rendszer az Infiraynél, és évente kétszer lesznek bejelentések: ősszel és tavasszal. Legutóbb tavaly szeptemberben volt csinnadrattával egybekötött, monumentális termékleleplezés, amikor is bemutatták az EYE III keresőket, a MATE előtéteket, a gigadrága, 1280x1024px-es szenzorral bíró Rico RS céltávcsövet, illetve a zseniálisan jó Hybrid céltávcsövet. És most eljött a tavaszi bejelentés is. Lássuk!

Infiray Zoom ZH50 V2.0 kereső – parfokális zoom

Az új V2-es Zoom a főbb paraméterek esetében megegyezik az elődmodellel: 640x512px 12 µm szenzor, 25mK NETD érzékenység, 1440x1080px felbontású, hatalmas OLED kijelző, dupla cserélhető akku 20 óra üzemidővel, hangtalan, akadásmentes képfrissítés, 2600 méter észlelési távolság, és persze az optikai zoom, ami igazán egyedivé teszi ezt a szériát. Az objektíve lehet 25mm-es nagylátószögű (2x nagyítású) is erdőbe, fedett terepre, illetve 50mm-es nagy, 4x nagyítású a nyílt terepekre.

Ám amíg az elődmodellnél a fókuszgyűrűt kellett tekerni a zoomoláshoz a túloldali végállásba és ott finomállítással újra élesíteni a képet, addig a V2.0-ban a zoomolás és az élességállítás két külön mechanikával rendelkezik. Szép magyar szakkifejezéssel élve parfokális, ami annyit tesz, hogy úgy tudunk látószöget/nagyítást váltani (zoomolni), hogy az élesség megmarad. A kamera tetején lévő tekerőgomb állítja az élességet, ha pedig a gombot elforgatjuk oldalra, azzal zoomolunk (ld. a fenti képen).

Infiray Thermal+ távmérős kereső – kiterjesztett valóság

Lerántották a leplet a második, Thermal+ családba tartozó, különleges készülékről. Aki nem tudná, ezekben egy hőkamera és egy sima optika található (bispektrális). A hagyományos, nappali optikán keresztül nézelődünk, de van benne egy átlátszó kijelző, ami a hőkamera képét tudja az optikai képre rávetíteni, tulajdonképpen AR, vagyis kiterjesztett valóság formában. Az első ilyen termék a FAST fantázianévre hallgató red-dot irányzék már egy ideje a piacon van, és most megjött mellé az Infiray DUAL DP19 / 6×24 WRG is, ami egy tenyérnyi méretű, lézeres távmérővel kiegészített készülék, vagy ha úgy tetszik, multispektrális optika.

Többféle üzemmódot tudnak ezek a Thermal+ készülékek: sima nappali optikai mód; nappali mód rávetített hőképpel, és teljes hőkép mód. A tiszta hőképre váltás csupán annyi, hogy becsukjuk a felső optika kupakját.

Balról: Hőkép üzenmód; Hőképpel kiegészített nappali üzemmód; Optikai nappali üzemmód (üveg, nem digitális!)

A Dual DP19 optikai lencséje 6×24-es, a hőkamera optikája pedig 19mm (9°, 2x), 256x192px, 12 µm, 40mK, észlelési távolsága 980 méter. A ház gumírozott magnéziumötvözet, a beépített akku pedig 8 órás üzemidőt kínál. A beépített lézeres távmérő 1500 méterig mér, egészen 60 fokos szögig. Az áttetsző (egyébként zöld monokróm) kijelző FullHD felbontású, vagyis 1920×1080 pixel, ami nem piti.

Infiray Tube TL35 SE céltávcső – klasszikus kompakt

Az Infiray Tube klasszikus formájú hőkamera-céltávcső család már számos modellel büszkélkedhet, van köztük 384 pixel és 640 pixel felbontású, 35 ill. 50mm-es, a legújabb V2-esek pedig külső Bluetooth-os távmérővel kompatibilisek. Ám ezek mindegyike európai standard 30mm-es tubussal, és a mai trendeknek megfelelően nagyobbacska házzal rendelkeznek. Az Infiray most piacra dob egy jóval kompaktabb méretű (a TH50 méretének 2/3-a), könnyebb (720g), 1″ tubusos verziót, mert hát Európán kívül szinte mindenhol az 1″ tubusátmérő a megszokott távcsőméret (USA, Kína például).

Az új Tube TL35 SE 384x288px 12 µm szenzorral, 35 mm objektívvel és 3x alapnagyítással rendelkezik. Az okulár tetejéről a gombok eltűntek, a felső toronnyal lehet a távcsövet vezérelni (menüzni), a digitális nagyítást (3-6x) pedig a hagyományos távcsőnél megszokott variábel-gyűrűvel végezhetjük.

Az új Tube SE kompatibilis az Infiray Bluetooth-os lézeres távmérőjével, az akkuja 11 órát bír. A távcső három fegyverprofilt tud tárolni.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Elkészült a várva várt Infiray Tube TS60 bemutató. Nem hangsúlyoztam ki eléggé a tényt a videó elején, hogy azért...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A tudása és ára alapján slágerterméknek ígérkező Infiray IRIS IL19 és IL35 hőkamera keresők bemutatója. AI, nagy kijelző, polaritásfüggetlen...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Magyarországon is rendelhető már az új Inifray MAH50R extra érzékenységgel, cserélhető akkuval, lézeres távmérővel és ballisztikai kalkulátorral.