Kalappal!

Mit keresel?

Tudtad-e?

Fura, csak helyenként kapható Infiray termékek a világon

Olvasási idő: 2 perc Az Infiray sok gyártóval ellentétben időnként szeret úgy termékeket fejleszteni, ami lokális igényeket elégít ki. Ha valahol elég nagy a piac, és speciális igények vannak, akkor nem restek olyan hőkamerákat fejleszteni, amit nem jelentenek be hivatalosan, és máshol nem is lehet kapni, csak az adott piacon. Néhány ilyet megmutatok, ha esetleg találkoznátok velük valahol, ne lepődjetek meg.

Jelenleg – amiről tudunk – az az angol piac, a svájci-német és az amerikai. Fontos, hogy ezek nem OEM termékek, vagyis nem olyanok, mint például a Leimke, a Lahoux vagy a Bering, melyek esetében meglévő Infiray kamerákat kínálnak átcímkézve, hanem ezek valóban egyedi, gyárilag átalakított vagy kifejlesztett hőkamerák egy bizonyos országba szánva.

Infiray Unique UH35 és UH50

Ezt a hőkamera keresőt most mutatták be az Egyesült Királyságban, és csak ott. Mondják, az angol piacon erre van igény (idézem: “InfiRay has been specifically designed to meet the needs of the UK hunter“). A Unique UH50 alapvetően ugyanaz, mint az itthon is kapható Infiray Zoom ZH50 csak épp zoom-objektív nélkül, fix nagyítással és fix látószöggel. Míg a Zoom ZH50 gyújtótávolsága 25/50mm, addig a Unique UH50 fix 50mm-es. Az UH35 pedig a Zoom ZH38-ra hajaz, de a variábel 19/38mm-es objektív helyett 35mm-es fix objektívet kapott. Apró érdekesség, hogy egyszerűsítésük ellenére ugyanannyiba kerülnek kint, mint itthon a nagyobb tudású ZH38/ZH50 páros…ebből is látszik, hogy itthon nincsenek elszállva az árak, még a gyenge forint ellenére sem.

Infiray Xeye CL35M

Ez a kereső a legfurcsább termék mind közül, Svájcban és Németországban kapható csak. Furcsa, mert Xeye-nak nevezik, sőt az E3 Max V2.0 utódjának titulálják a német ajkú piacon, holott semmi köze az Xeye-szériához, sem az E3 Max V2.0-hoz. Az alapja az Infiray CL42 előtét, de 42mm helyett 35mm-es objektívvel, és rögzített szemkagylóval, tehát ez egy kereső, nem pedig előtét. Minden másban megegyezik a CL42-vel, szóval csak lecserélték az objektívet kisebbre, és fixre szerelték a szemkagylós okulárt. Szerencsére a magyar vadászokat nem vakítja a Leitz Hungária, vagyis az Infiray hazai márkaképviselete ilyesmi szemfényvesztéssel, nálunk már kapható az Infiray E3 Max V3.0, ami valódi utódja a fent említett monokulárnak, és egy brutálisan jó termék!

Iray Rico Alpha, Bravo és Micro

Ezek a hőkamera céltávcsövek a tengerentúlon kaphatók csak, az Infiray amerikai leányvállalatának, az iRAY USA-nak gondozásában. Az Alpha és a Bravo alapjai az Infiray Rico céltávcsövek, de ellenállóbb burkolatot kaptak. Az Alpha ezen túlmenően kifejezetten éjszakai üzemeltetésre kitalált kezelőszerveket is, ezért az élességállítás és az akkucsere is egyszerűbben végezhető el rajta sötétben, kesztyűben. Ezen kívül oldható szerelékkel látták el őket.

A Rico Micro pedig egy többcélú, kisméretű készülék, 25mm-es objektívvel, 640-es szenzorral, így egy elég nagy látószögű hőkamera. Használható monokulárként, sisakra szerelve vagy előtétként.

Ti milyen egyedi megoldást tudnátok elképzelni a magyar piacra? Írjátok meg kommentben a Facebookon!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tesztek

Olvasási idő: < 1 perc

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 7 perc Egyszerre járt nálam a Thermtec pár új készüléke. A Wild 335 és 650 keresők, illetve a Hunt 335 és 650...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az egyik egy rendhagyó hőkamera kereső, a másik meg simán "csak" egy jónak ígérkező kereső figyelemreméltóan alacsony áron.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Elkészült a várva várt Infiray Tube TS60 bemutató. Nem hangsúlyoztam ki eléggé a tényt a videó elején, hogy azért...