Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt az Infiray Cabin hőkamera nagytesója

Szériává érett az Infiray Cabin. A tenyérnyi méretű, cserélhető akkus kereső első változata a 19mm-es CBL19 volt, de immáron megérkezett a nagyobb nagyítású, 25mm-es CBL25 is.

A Cabin CBL25 mindenben megegyezik a CBL19-cel, kivéve az optikai részt: 25mm gyújtótávolságú lévén nagyobb a nagyítása (2.5x), emiatt szűkebb a látószöge (10.5°) és nagyobb az észlelési távolsága (1300 méter) is. A CBL19-nél ezek az adatok 2x, 13.8° és 980 méter.

A CBL25 ugyanúgy 384×288 pixel felbontású, 12 µm pixelméretű (tehát olyan kb, mint egy ugyanilyen felbontású, de 35mm-es 17 µm-os hőkamera, lásd Guide Track IR35, Hikmicro OWL OH35, Pulsar Helion XQ38F). A termikus érzékenysége 40mK, a kijelzője nagyméretű, 1280×960 pixel felbontású LCOS. Az akkuja akár a lesen is cserélhető egy mozdulattal, ráadásul a gyártó kettőt ad hozzá, melyekkel kb. 15 órás működési tud a készülék együttesen. A frontoldalán egy fókuszálható LED lámpa kapott helyet, ami jól jön, ha épp nincs kéznél a fej- vagy keresőlámpánk.

Ezzel az Infiray jelenleg három azonos kategóriájú hőkamera keresőt kínál (értsd 384p, 12µm, 25mm) , szóval ember legyen a talpán, aki választani tud. Ez a három kamera a következő:

  • Infiray Cabin CBL25
  • Infiray X-Eye E3 Plus V2
  • Infiray Finder FL25R

Az első benyomások alapján állítólag a Cabin 25 többet tud (a felhasználó által cserélhető akku, és a plusz menüpontok miatt mindenképp), mint az E3 Plus V2, a Finder meg ugye távmérős, így kissé különc a másik kettőtől. Az E3 Plus mellett a jobb ergonómia szól, lényegesen kényelmesebb fogni és kezelni a nagyobb mérete miatt. De mindezeket majd egy tesztből kiderítjük…

Addig is a 19mm-es Infiray Cabin CBL19 tesztjét elolvashatjátok itt. A CBL25 változat induló ára 567.000 Ft lett, ide kattintva találjátok a webshopban.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Először került górcső alá az Infiray legújabb szériája az AFFO. A belépőszintű modell sokáig csak egy éjjellátó céltávcsővel szettben véve volt elérhető, de egy...

Hőkamera teszt

Nyolcadik hónapja formálódik a véleményem a PARD tenyérnyi méretű hőkamera keresőiről. Tavaly ősszel még a prototípusként érkezett 19mm-es változatot próbálgattam, de az bizony számos...

Hírek

Korábban volt már cikk itt a blogon az Infiray új belépőszintű és alsó-középkategóriás hőkamera keresőiről, de aztán ezeknek valahogy nyoma veszett. Most viszont életjelet...

Hírek

A Guide bemutatta a népszerű TrackIR széria 2. generációját kisebb-nagyobb módosításokkal, új névvel. Íme a Guide TK Gen2 Kitalpha.