Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Blognyitó

Kedves Vadásztárs, Kedves Olvasó!

Egy új blogra tévedtél a magyar Interneten, melyre reményeim szerint szívesen térsz majd vissza máskor is.

Úgy véljük, hogy e blog hiánypótló szerepet tölt majd be a hazai vadásztársadalomban. Azon túl, hogy a magyar és nemzetközi vadászattal kapcsolatos híreket, információkat és érdekességeket, továbbá véleménycikkeket és videókat fogsz itt találni, lesz havonta több teszt is, ami magyar nyelven ritka mint a fehér holló. Mondanám, hogy független teszt, de nem így van, hiszen a Leitz Hungária szolgáltatja majd hozzá a termékeket. Ettől még igyekszem objektíven megítélni a kipróbált eszközöket, és ehhez szabad kezet kaptam a Leitztől, nem szeretnék elfogult, marketingszagú bemutatókat írni.

A tesztelt termékek elsősorban keresőtávcsövek, céltávcsövek, spektívek, távmérők, hőkamerák, éjjellátók, előtétek, vadkamerák, LED lámpák, és számos kiegészítők közül kerülnek majd ki, márkákat tekintve Leica, Minox, Yukon, Pulsar, Dali, Guide, iRay, Sightmark, Sig Sauer, Uovision, Seek, ATN, Practica, Thermacell, hogy csak a legnagyobbakat említsem.
Lehetőség szerint minden terméket terepen próbálunk ki, valós körülmények között és igyekszem képekkel illetve videókkal is illusztrálni a mondandómat. Lesznek részletekbe menő egyedi tesztek, adott esetben tartós tesztek, vagy épp ún. hands-onok (első benyomások leírása), továbbá lesznek összehasonlítások is a legnépszerűbb temrékekről, akár konkurens termékekkel is.

Magamról is említenék pár szót. Korecz Márk vagyok, eredeti végzettségem szerint közgazdász, de a hivatásom teljesen más, több mint egy évtizede alkalmazott fotográfusként és fotográfiai témájú blog-szerkesztőként dolgozom. ’81-es születésű vagyok, gyerekkorom óta vadászom, bár a családomban csak a nagypapám volt az, aki valamennyire közel állt e szenvedélyhez, támogatást leginkább tőle kaptam, a szüleim meg csak elviselték.

Csúzlival, aztán légpuskával kezdődött ahogy kell, a régi időkben a barátaimmal szinte úgy jártunk légpuskával vadászni, mint ma lőfegyverrel. Lesen ültünk és cserkeltünk hobbitelken verébre, szajkóra, seregélyre, TSZ-eknél gerlére…más idők voltak. Ma már valószínűleg Index címlapon lennénk tinédzserkorunk alakításaival. Majdnem olyan jó dolgunk volt, mint Széchenyinek Sárpentelén, ezt bizton állíthatom, jóllehet nem vettek körül uradalmi erdőkerülők és hivatásos vadászok, és birtokunk se volt.

’98-ban amint lehetett letettem a vadászvizsgát a barátaimmal együtt, és olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy ma egyazon vadásztársaságban azokkal az egyébként tradícionális, hagyományőrző vadászbarátokkal vadászom együtt, akikkel az egész elkezdődött csúzlival.
Sokat foglalkoztam lelkesedésből vadászíjászattal is, bár a tényleges íjas vadászatig nem jutottam el. Vegyesvadas területes tagságomnak köszönhetően hetente több alkalommal kijutok vadászni a márciusi szalonkamonitoringtól kezdve a nyári vadkárelhárításokon és szeptemberi szarvasbőgésen át, a téli szórózásokig, libázásokig, dúvadgyérítésekig és fácánhajtásokig. Néha vendégségbe is eljutok belföldön ismerősökhöz vadászni.

Az írás végigkísérte az életemet, a blogírás előtt kétszer nyertem irodalmi díjat ifjúsági vadászelbeszélés, -novella témakörben.

Koromat és idestova több mint 20 éves – hol többé, néhány évben pedig kevésbé aktív – vadászkarrieremet megítélve úgy gondolom, hogy elég öreg vagyok a tapasztalatokhoz, ugyanakkor elég fiatal még, hogy nyitott legyek az újdonságokra. Ez talán segítségemre lesz a tesztekben is, nem én leszek az, akitől elfogult, sarkallatosan megfogalmazott véleményt fogtok olvasni, szeretek inkább középen állni, és bemutatni előnyt és hátrányt egyaránt. Ugyanakkor ha valamit jónak találok, azért nagyon tudok lelkesedni.

Tartsatok hát velem az új blogon, ami nem egy hagyományos magazin lesz, inkább afféle személyes blog szakmáról, technikáról, körítésről.

Vadászüdvözlettel,

Márk

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET