Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A Guide új készülékei már itthon is kaphatók

Olvasási idő: 2 perc A Guide legutóbb bemutatott hőkamerái már Magyarországon is elérhetők. Lássuk röviden, melyekről van szó, mert van köztük pár egészen izgalmas darab is. Sőt, mindegyik az!

Guide Delphinus TD631 LRF

A kis Delphinus keresők szintet léptek nemrég, így már 640x480px 12µm 35mK szenzoros változat is elérhető belőlük, 35mm-es objektívvel. Ráadásul az ára is nagyon jó lett, az egyik legolcsóbb 640-es készülék a piacon és még 600m-es, beépített távmérővel (LRF) is kényezteti a leendő használóit. Amiben a belépő kategória felé tendál, az a 640x400px-es felbontású kijelző (viszont OLED!), továbbá a beépített memória hiánya. Utóbbi miatt fotót/videót csak applikáción keresztül lehet rögzíteni vele. Továbbra is cserélhető 18650-es akkuval lehet kényelmesen és gazdaságosan üzemeltetni, mint az eddigi Delphinusokat. 1.7x-es nagyításával és 12.5°-os látószögével igazi vegyes terepes kamera.

Itt megtalálod a Guide Delphinus Gen2-t, KLIKK!

Guide TL-sorozat (fúziós)

A cég első multispektrális készülékei a TL450 és a TL650. Hőkamera és digitális éjjellátó spektrum is van bennük, melyeket külön-külön, vagy egymásra vetítve fúziós módban is használni tudunk. Ezen kívül lézeres távmérő és GPS teszi hasznosabbá az új keresőket, a FullHD felbontású AMOLED kijelző pedig kellemesebbé.

A TL450 verzió 400x300px 12µm 30mK szenzorral, és 50mm-es objektívvel rendelkezik, észlelési távolsága 1400 méter.

A TL650 640x480px 12µm 30mK, 50mm, észlelési távolsága ennek is 1400m, de nyilván a fentinél élesebb és jobban nagyítható képpel.

A digitális optikai csatorna FullHD felbontású. Tekintve, hogy a kijelző is az, 1:1 leképzésről beszélünk, ami bizonyára jót tesz az élességnek, de majd egy teszt kideríti.

A Guide TL-ekben is cserélhető, 18650-es akku dolgozik, ami egy töltéssel kb. 5 órát bír.

Itt megtalálod a Guide TL-eket, KLIKK!

Guide DN30 éjjellátó binokulár

Igen kevés gyártó van a piacon, aki digitális éjjellátó binokulárt kínál. Olyan, aki 4K felbontással teszi, még kevesebb. A Guide nem cicózott, fogták a Normae binokulár házát, belepakoltak egy 0.001 lux érzékenységű, 4K felbontású CMOS szenzort, 35mm F1.0(!) objektívet, és két FullHD felbontású AMOLED kijelzőt. A 600m-es lézeres távmérő a másik tubusban pedig eleve adott volt. Az alapnagyítás 2x-es, a digi nagyítással pedig 16x-osig mehetünk el. Aztán van még itt GPS, digi-iránytű és 940nm-es fényvető is. Utóbbi egyelőre számomra rejtély, mert a készüléken beépítve nem látom, vélhetően külső vetőről van szó. A DN30 két darab 18650-es akkuról működik.

Itt megtalálod a Guide DN30-at: KLIKK!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 6 perc A Guide első fúziós hőkamerája kísért el néhány vadászatomon az elmúlt hónapban. Ha minden porcikája nem is nyűgözött le, de...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc