Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Közeleg az ősz és az Infiray bejelentések: vadászíjász irányzék, binokulár és még pár meglepetés biztosan várható

Olvasási idő: 3 perc Az Infiray Outdoor egy ideje már hagyományosan ősszel és tavasszal mutat be új, korszakalkotó termékeket. Néhány tipp, hogy ezúttal mi várható.

Közeleg az Infiray őszi termékbejelentése. Bár pontos információk csak korlátozottan állnak rendelkezésemre, meg persze köt a titoktartás is, de akad itt pár dolog, amit szerintem elárulhatok egy kis előzetesként, nagy titkokat nem fogok leleplezni.

Az egyik amivel szerintem nyilvánosan is elő fognak rukkolni, az az Infiray HOLO HL25B, vagyis a hőkamerás vadászíjász irányzék. Ez nem annyira titok már, hiszen az IWA kiállításon a látogatók megcsodálhatták, jómagam is írtam róla akkoriban, sőt, konkrétan már itthon is lehet kapni, úgyhogy el is kezdtem a tesztelését. Elképesztően komoly egy kütyü! Ám mivel az Infiray még nyilvánosan nem mutatta be, és a weboldalukon sem listázzák egyelőre a termékek között, ezért gondolom, hogy az idei őszi bejelentésen fog hivatalosan debütálni.

A következő terméket szintén megtapogathatták és kipróbálhatták tavasszal az IWA résztvevői Nürnbergben, és erről is írtam már pár sort anno. Ez az Infiray első binokulár készüléke, egy fúziós hőkamera, ami az IWA után végül másik nevet és kissé módosított specifikációkat kapott, de sajnos részletekről egyelőre nem beszélhetek. Hivatalosan pár hét múlva mutatják be információim szerint, én pedig egy prototípust nyúzok már pár hete. Az eddigi legjobb Infiray készülék szerintem!

Aztán azt is csiripelik a madarak, hogy az Infiray egy picit csiszolgat az EYE III szérián, az előző generáció néminemű gyermekbetegségeit kiküszöbölték. Nagyon úgy tűnik, hogy megfogadták pár tanácsomat, aminek elmondhatatlanul örülök (bár gyanítom nem én voltam az egyetlen, aki tanácsokat osztogatott). Erről többet most sajnos nem mondhatok, talán csak annyit megnyugtatásul, hogy jó lesz, de a már meglévő EYE III tulajok sem fogják azt érezni, hogy várni kellett volna a vásárlással.

Innentől kezdve csak találgatok, de elmondom mit várnék még a cégtől.

Jó lenne, ha csiszolnának a CD35 éjjellátó előtéten, javítanának a képélességén, és 50mm-es verzióban is kínálnák. Nagyon kellene neki, hogy jobban bírja a magasabb céltávcső nagyításokat, képminőségben pedig felzárkózzon a konkurenciához, mert amúgy egy szuper készülék, csak ráférne még egy kis faragás.

Aztán nagy kérdés, hogy mi lesz az Infiray Cabin széria jövőjével. Úgy tűnik ezek a készülékek kifutottak, az Infiray oldalán már nem is lehet őket megtalálni. Talán semmi nem lesz helyettük, hiszen a paletta most is teljes:

  • a belépőszintet az AFFO modellek alkotják,
  • a középkategóriát az EYE modellek,
  • a prémium kategóriát a ZOOM és a UNIQUE modellek (utóbbiból szerintem várható egy 35mm-es verzió is, rajta van az UH50 dobozán az UH35 felirat is kezdettől fogva),
  • a távmérős modelleket pedig FINDER néven találjuk a kínálatban.

Ezek mellett a Cabin készülékek valóban indokolatlanok voltak már, de sosem tudhatjuk mit találnak ki. Ha már a Findereknél tartunk, a 25mm-es első generációnál is esélyes lehet valamikor egy vérfrissítés szerintem.

Kíváncsi vagyok, hogy a Thermal+ szériát tovább viszik-e, mert egy nagyon különleges és ötletes irány, de amit eddig letettek az asztalra, az inkább csak ízelítő, mintsem slágertermék.

Céltechnika fronton szintén teljes most a paletta, nem tudom, hogy lesz-e valami változás. A RICO szériánál voltak nagy újdonságok az elmúlt egy évben (1280-as felbontás; Zoom-os verzió), a GENI széria nemrég lett teljes, a TUBE széria V2 verziókat kapott, olcsóbb SE verziót kapott, kiterjesztették a távmérő kompatibilitásukat, szóval itt nem látok esélyt különösebb változásra. Egy, a MATE-eknél szerényebb tudású és árcímkéjű előtét-családot viszont el tudnék még képzelni.

Egyelőre ennyi, aztán hamarosan úgyis minden kiderül!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Elkészült a várva várt Infiray Tube TS60 bemutató. Nem hangsúlyoztam ki eléggé a tényt a videó elején, hogy azért...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A tudása és ára alapján slágerterméknek ígérkező Infiray IRIS IL19 és IL35 hőkamera keresők bemutatója. AI, nagy kijelző, polaritásfüggetlen...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Magyarországon is rendelhető már az új Inifray MAH50R extra érzékenységgel, cserélhető akkuval, lézeres távmérővel és ballisztikai kalkulátorral.