Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

Új szelek a PSE Archerynél, az alapító Shepley leköszön

Olvasási idő: 2 perc Eladták az ezidáig Pete Shepley alapító magántulajdonában lévő patinás céget egy befektetői csoportnak. Shepley elköszön, indul a pénzpumpa a fejlesztésre, marketingre, új erők megmozgatását ígéri a cég mostantól.

A PSE a világ egyik legnagyobb és legrégebbi csigásíj gyártója. Pete Shepley 1970-ben alapította a márkát, egyike volt az első öt vállalatnak, melyek csigás íjat kezdtek gyártani, és egyben az utolsó is ezek közül, ami változatlan formában – vagyis az alapító tulajdonában – a piacon maradt. A többi márka megszűnt, vagy már felvásárolta egy holding.

Pete Shepley 1969-ben, a PSE alapítása előtt

A PSE íjak ma is világszerte népszerűek, tudtommal a legnagyobb darabszámban eladott brand, de az elmúlt években produkált innovációikból, és legfőképp a marketingtevékenységükből azért leszűrhették az erre fogékonyak, hogy talán annyira nem állhatnak jól anyagilag, mint mondjuk egy Bowtech. Nem voltak annyira látványos fejlesztések, és nincs az a nagy hype sem a PSE körül, mint másoknál.

A mai napon azonban a cég bejelentette, hogy a nemrég alapított befektetői holding, a Heritage Outdoors Group felvásárolta a PSE Archeryt, de ami még meglepőbb, hogy Pete Shepley 53 év aktív CEO-skodás után teljesen kivonul a cég életéből.

Pete Shepley

A bejelentés:

A Heritage Outdoors – akinek a PSE az első jelentős márkaneve – és persze a PSE maga is azt ígéri, hogy a felvásárlásnak köszönhetően a jövőben komolyabb erőforrásokat tudnak fordítani a fejlesztésekre, marketingre és a partnerkapcsolatokra úgy, hogy megtartják a PSE eredeti értékeit. Izgalmas változásoknak néznek elébe.

“Teljesen megbízom a Heritage Outdoor Groupban, hogy továbbra is épít az alapokra, amelyeket itt, a PSE-nél építettem” – mondta a távozó Shepley. “Továbbra is a leginnovatívabb íjakat fogjuk gyártani Amerikában” – nyilatkozta Zack Gleeson, a Heritage Outdoors elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette “Ha ma szereted a PSE-t, továbbra is szeretni fogod.” Az új tulajdonos a John Dudley-féle Nock On Archeryvel való együttműködést is meg kívánja tartani.

Innen Magyarországról is köszönjük Pete Shepleynek a fél évszázadnyi erőfeszítést, amit a vadászíjászatért tett, és felhőtlen nyugdíjaséveket kívánunk!

Pete Shepley napjainkban (Fotó: PSE Instagram)
Pete Shepley napjainkban a cég zászlóshajó Mach 1 íjával (Fotó: PSE Instagram)

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Ez a videó a Magyar Vadászíjász Egyesülettel együttműködésben készült. Igyekeztük közérthetően és szórakoztató módon elmondani és bemutatni, hogy mi...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 8 perc Ha valamire azt lehet mondani, hogy "korszakalkotó", az bizonyára az Infiray HOLO HL25B, hiszen ez az első dedikált íj irányzék,...

Vadászíjászat

Olvasási idő: < 1 perc Ugyan a Prime is bemutatta a 2024-es íjait a napokban, de ahogy PSE-nél, úgy náluk sem történt semmi egetrengető....

Vadászíjászat

Olvasási idő: 3 perc Idén februárban a patinás PSE-t, talán az utolsó magánkézben lévő márkát Pete Shepley alapító eladta egy befektetőcégnek. Izgatottan várta a...