Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

Új szelek a PSE Archerynél, az alapító Shepley leköszön

Eladták az ezidáig Pete Shepley alapító magántulajdonában lévő patinás céget egy befektetői csoportnak. Shepley elköszön, indul a pénzpumpa a fejlesztésre, marketingre, új erők megmozgatását ígéri a cég mostantól.

A PSE a világ egyik legnagyobb és legrégebbi csigásíj gyártója. Pete Shepley 1970-ben alapította a márkát, egyike volt az első öt vállalatnak, melyek csigás íjat kezdtek gyártani, és egyben az utolsó is ezek közül, ami változatlan formában – vagyis az alapító tulajdonában – a piacon maradt. A többi márka megszűnt, vagy már felvásárolta egy holding.

Pete Shepley 1969-ben, a PSE alapítása előtt

A PSE íjak ma is világszerte népszerűek, tudtommal a legnagyobb darabszámban eladott brand, de az elmúlt években produkált innovációikból, és legfőképp a marketingtevékenységükből azért leszűrhették az erre fogékonyak, hogy talán annyira nem állhatnak jól anyagilag, mint mondjuk egy Bowtech. Nem voltak annyira látványos fejlesztések, és nincs az a nagy hype sem a PSE körül, mint másoknál.

A mai napon azonban a cég bejelentette, hogy a nemrég alapított befektetői holding, a Heritage Outdoors Group felvásárolta a PSE Archeryt, de ami még meglepőbb, hogy Pete Shepley 53 év aktív CEO-skodás után teljesen kivonul a cég életéből.

Pete Shepley

A bejelentés:

A Heritage Outdoors – akinek a PSE az első jelentős márkaneve – és persze a PSE maga is azt ígéri, hogy a felvásárlásnak köszönhetően a jövőben komolyabb erőforrásokat tudnak fordítani a fejlesztésekre, marketingre és a partnerkapcsolatokra úgy, hogy megtartják a PSE eredeti értékeit. Izgalmas változásoknak néznek elébe.

“Teljesen megbízom a Heritage Outdoor Groupban, hogy továbbra is épít az alapokra, amelyeket itt, a PSE-nél építettem” – mondta a távozó Shepley. “Továbbra is a leginnovatívabb íjakat fogjuk gyártani Amerikában” – nyilatkozta Zack Gleeson, a Heritage Outdoors elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette “Ha ma szereted a PSE-t, továbbra is szeretni fogod.” Az új tulajdonos a John Dudley-féle Nock On Archeryvel való együttműködést is meg kívánja tartani.

Innen Magyarországról is köszönjük Pete Shepleynek a fél évszázadnyi erőfeszítést, amit a vadászíjászatért tett, és felhőtlen nyugdíjaséveket kívánunk!

Pete Shepley napjainkban (Fotó: PSE Instagram)
Pete Shepley napjainkban a cég zászlóshajó Mach 1 íjával (Fotó: PSE Instagram)

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Vadászíjászat

ID4.2, OD, G, H, X, S, 4mm-es, 5mm-es, 6.2-es vagy 6.5-ös. Ha neked is keresztbe áll a szemed a nyílvessző "kaliberek" láttán, amikor a...

Tudtad-e?

Kíváncsiságból adatokat kértem a Vadászkamarától, és voltak olyan kedvesek, hogy kaptam is. Még többet is, mint amit először megadtam, amit ezúton köszönök, ezért hát...

Vadászíjászat

Nemrégiben a Magyar Vadászíjász Egyesület néhány tagjával kivonultunk a Budakeszi Lőtérre, hogy egy 25 millió forintos nagysebességű kamerával vegyünk fel lövéseket nyílvesszővel és golyóval....

Vadászíjászat

Nem, sajnos nem én álltam neki tesztelni...egyelőre. Egy külföldi videó zanzáját hoztam el nektek, ahol gyártóktól és márkáktól független srácok teszteltek 13 pengés hegyet...