Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Zoomos céltávcső érkezik az Infiraytől

Az Infiray bemutatta a Rico RH50 PRO nevű céltávcsövét, ami 2x-es optikai zoomot kínál és nagy felbontású szenzort.

Az Infiraynél a zoomolhatóság, egészen pontosan a Dual-FOV, vagyis dupla látószögű objektív elsőként a Zoom ZH nevű keresőkben jelent meg. Működési elvük úgy nézett ki, hogy az objektív fókuszgyűrűjét ütközésig forgatva átvált a kamera 19mm-ről 38mm-re (vagy a nagyobb modellnél 25mm-ről 50mm-re), enyhébb forgatással pedig élesíteni tudunk. Az új Rico ezt annyiban fejelte meg, hogy külön vették a zoomolásért és az élességállításért felelős kezelőszerveket, így a 25mm-ről 50mm-re átállás közben éles marad a kép. Természetesen a nagyításváltás nincs hatással a pontosságra sem, elég csak az egyik állásra belőni a távcsövet.

A Rico RH50 PRO egy 640x512px felbontású, 12 µm pixelméretű, 40mK NETD érzékenységű hőkamera céltávcső. Az objektív gyújtótávolsága változtatható, lehet 25mm vagy 50mm, a megjelenítésről 1024x768px OLED kijelző gondoskodik, az észlelési távolság 2600 méter emberalak estén (50mm-es állásban).

Ezekkel a paraméterekkel 25mm-en 1.5x-ös, 50mm-en 3x-os alapnagyítást kapunk, amit digitálisan max. 12x-esre növelhetünk (2x/4x). A betekintési távolság 55mm, így biztonságosan tudunk belenézni (a lövésállóság 6000J). A mellékelt 2db cserélhető akkumulátor 6+6 óra működési időt biztosít.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Az Infiray sok gyártóval ellentétben időnként szeret úgy termékeket fejleszteni, ami lokális igényeket elégít ki. Ha valahol elég nagy a piac, és speciális igények...

Hírek

Új termékeket mutatott be a PARD, melyek közül az egyik egy digitális céltávcső, a másik pedig egy új mögétét, utóbbi lézeres távmérővel.

Tudtad-e?

A bispektrális, vagy multispektrális optika a legújabb hívószó a vadászati technika piacán. Egyre több gyártó rukkol elő ilyen készülékkel, ami meglehet épp a jövő...