Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Zoomos céltávcső érkezik az Infiraytől

Olvasási idő: < 1 perc Az Infiray bemutatta a Rico RH50 PRO nevű céltávcsövét, ami 2x-es optikai zoomot kínál és nagy felbontású szenzort.

Az Infiraynél a zoomolhatóság, egészen pontosan a Dual-FOV, vagyis dupla látószögű objektív elsőként a Zoom ZH nevű keresőkben jelent meg. Működési elvük úgy nézett ki, hogy az objektív fókuszgyűrűjét ütközésig forgatva átvált a kamera 19mm-ről 38mm-re (vagy a nagyobb modellnél 25mm-ről 50mm-re), enyhébb forgatással pedig élesíteni tudunk. Az új Rico ezt annyiban fejelte meg, hogy külön vették a zoomolásért és az élességállításért felelős kezelőszerveket, így a 25mm-ről 50mm-re átállás közben éles marad a kép. Természetesen a nagyításváltás nincs hatással a pontosságra sem, elég csak az egyik állásra belőni a távcsövet.

A Rico RH50 PRO egy 640x512px felbontású, 12 µm pixelméretű, 40mK NETD érzékenységű hőkamera céltávcső. Az objektív gyújtótávolsága változtatható, lehet 25mm vagy 50mm, a megjelenítésről 1024x768px OLED kijelző gondoskodik, az észlelési távolság 2600 méter emberalak estén (50mm-es állásban).

Ezekkel a paraméterekkel 25mm-en 1.5x-ös, 50mm-en 3x-os alapnagyítást kapunk, amit digitálisan max. 12x-esre növelhetünk (2x/4x). A betekintési távolság 55mm, így biztonságosan tudunk belenézni (a lövésállóság 6000J). A mellékelt 2db cserélhető akkumulátor 6+6 óra működési időt biztosít.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tesztek

Olvasási idő: < 1 perc

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 7 perc Egyszerre járt nálam a Thermtec pár új készüléke. A Wild 335 és 650 keresők, illetve a Hunt 335 és 650...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 6 perc Óriási a kínálat már az éjjellátó céltávcső piacon is. Kiváló készülékeket találunk a hőkamerákhoz képest megfizethető árakon. Mivel egyik jobb,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az egyik egy rendhagyó hőkamera kereső, a másik meg simán "csak" egy jónak ígérkező kereső figyelemreméltóan alacsony áron.