Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új irány az UOVision felhős vadkameráinál?

Olvasási idő: 3 perc Pár nappal azután, hogy kitettem egy videót a Vadász Blog YouTube csatornájára, melyben állítom, hogy az UOVision felhőszolgáltatása is teljesen ingyenes (ahogy a Bolyé is), eljutott hozzám az új UOVision Compact LTE felhős vadkamera, ami hozott ebben néhány változást. Az alábbi cikkben ezeket részletezem.

A legújabb UOVision Compact LTE, és a szintén új UOVision GREEN 30 vadkamerák tesztje még csak most indult, de pár dologról szeretnék már rögtön az elején beszámolni. Ez a két kamera már az UOVision új generációját képviseli, mely fejlődés tetten érhető a készülékeken. A Green egy szinttel magasabb minőség, mint az eddigi (nem képküldős) UOVisionök voltak, de ezt a tesztjében majd bővebben kifejtem.

A Compact LTE pedig szinte egy teljesen új koncept. Ez egy olyan felhős kamera, amelyiken már nincs kijelző, nincsenek gombok, nincs hagyományos, emailküldős szolgáltatás, hanem egy lecsupaszított, felhőalapú vadkamera lett, amibe csak elemet, SIM-kártyát és memóriakártyát rakunk, minden mást az applikációban kell intézni.

Ez tehát egy teljesen más koncepció, már nem kell semmit állítani a kamerán, nincs menüje, hanem üzembehelyezés után bekapcsoljuk, és működik, a beállításaihoz pedig az applikáción keresztül tudunk hozzáférni. A kamerán egyetlen gombot találunk az ON/OFF kapcsolón kívül, ez a képkészítés gomb. Ezzel tudjuk ellenőrizni, hogy mit lát a kamera. Mivel nincs kijelzője, ezért ezt is az appon keresztül látjuk, az első tesztek alapján kb. 18 másodperc alatt megjött a kép az appba a gomb megnyomása után.

Még annyit megemlítenék, hogy az UOVision Compact LTE használati útmutatójában az első üzembehelyezésnél nem említik meg, hogy ebbe a kamerába is be kell táplálni a beállítófájlt, ahogy a korábbi felhős UOV kamera esetében. Tehát (1) Linckeazi oldal, (2) Service&Support aloldal, (3) Setup fül, (4) kameratípus, ország, szolgáltató kiválasztása, majd (4) Save gomb, és (5) a letöltött kis fájlocskát rá kell másolni az SD-kártyára, és (6) behelyezni a kamerába bekapcsolás előtt. Ezután fog csak működni a rendszer.

Hogy a jövőben minden felhős vadkamera ilyen lesz-e, vagy a felsőbb kategóriában maradnak a kijelzős, menüs, kezelőgombos készülékek, az majd kiderül. A korábbi UOVision felhős kamerák még forgalomban vannak természetesen.

Megváltozott az UOVision felhőszolgáltatás is

A kamera regisztrációja után ugyanis kéri, hogy válasszunk előfizetést. Nem kell megijedni, továbbra is lehet ingyenesen használni a Linckeazi appot és szolgáltatást, de az ingyenes verzió esetén a felhő csak 10 napra visszamenőleg tárolja a képeket. Fontos tudni, hogy a képek tárolása csak a felhőtárhelyre, és az ott lévő, kisméretű képekre/videókra vonatkozik! A kamerába tett SD-kártyán ugyanúgy ott lesznek az eredeti képek utána is, és egy-egy fontosabb képet (vagy mindet) lementhetünk a felhőből a telefonunkra, így az is meglesz később. Emiatt talán kevesen lesznek, akiknek egyáltalán szükségük lesz arra, hogy a 10 napnál korábbi vadkamera-fotóikat több hónap után is elérjék a felhőben.

Alap fizetős szolgáltatás

További opciók, a fél éves tárolási lehetőség (Standard előfizetés), ami 1.99 euróba, illetve az egyéves tárolási lehetőség (Senior előfizetés) 2.59 euróba kerül havonta. Ha fél évre fizetünk elő egyben, akkor 5 hónapot, ha egy évre, akkor 10 hónapot kell csak fizetni, a többit ajándékba adják. Ha havi fizetési ciklust állítunk be, akkor nyilván havonta kell fizetni. (Az egyelőre nem tudom, hogy csak a Compact LTE kamerával működik így a Linckeazi felhő, vagy már minden UOVision kamerára igaz ez.)

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 3 perc A vadkameráknak több olyan funkciója is van, ami laikus felhasználó számára nem tiszta, hogy mit takar. Ezeket veszem sorra ebben...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Górcső alatt a Niteforce Live 360 továbbfejlesztett változata. A Niteforce vadkamerákat keressétek a Leitz-Hungária kínálatában, vagy a viszonteladó partnereinél...

Tesztek

Olvasási idő: 4 perc Nem kellett hosszú tesztelési időszak, hogy a világ talán legapróbb és legegyszerűbb vadkamerája megmutassa mit tud.

Vélemény, ajánló

Olvasási idő: 3 perc Segítségével az emailküldős vadkamera egy applikációba küldi a képeket, ahol galériaszerűen érjük el őket. Akár több kamera képét is egy...