Kalappal!

Mit keresel?

Tudtad-e?

A legjobb széljelző ingyen

Olvasási idő: 2 perc Nem hintőpor, nem cigi, nem bubékfújó, és nem füstölő. Ennél jobb tippet kaptam egy fórumon, ami ingyen van, szagtalan, kis helyet foglal, és amit meg is osztanék a nagyérdeművel az alábbiakban.

Sokfajta széljelzőt használnak a vadászok, és lehet kapni boltban is “púderest”. De itt van egy zseniális ötlet a “nem is olyan hülye” amerikaiaktól. A selyemkóró, népies nevén tejelőkóró, selyemfű, vagy ahogy talán a legtöbben ismerik vaddohány, melynek pihés magja az anyatermészet által becsomagolva “kapható”, zsebre tehető, és a legenyhébb szellő irányát is megmutatja.

Amivel többet tud sok megoldásnál az az, hogy nem csak ott mutatja meg a légmozgást ahol ülünk, hanem mindaddig, amíg szemmel tudjuk követni a lebegő pihét. Simán megtörténhet ugyanis, hogy egy tereptárgy tőlünk nem messze változtat a szélirányon, amit egy púder, vagy a cigifüst már nem mutat meg.

A termését gubós állapotban kell leszedni (nyár végén ősz elején kiszárad, kinyílik és ontja magából magokat, akkor is szedhetjük, de még zöld állapotban is), majd be kell vágni, és hagyni napon kiszáradni pár napig, vagy akár 1-2 hétig is. A teje mérgező és ragadós, ezért kell kiszárítani. Utána mehet a mellényzsebbe, ahonnan remekül adagolható széljelzéshez, de akár el is távolíthatjuk a magokat és a pihéket külön edényben gyűjthetjük. Ez mondjuk nem is árt, mert invazív növény, szóval ha nem muszáj ne terjesszük magunk is. Az alábbi videókon látható, hogyan működik ez, egy ilyen teli ibrik akár több évre is elegendő lehet:

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET